Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki Angliában...

Van itt olyan, aki Angliában dolgozik/él?

Figyelt kérdés
Most fogok érettségizni, és olyan okj-s képzést szeretnék választani, ami majd kint is jó lesz, ha néhány év múlva ki szeretnék menni. Idegenforgalmi vagy vendéglátó szakmenedzser? Szívesen dolgoznék szállodában, de nem tudom ezekkel milyen munkakört lehet betölteni. Vagy pincér/szakács? Jó tanuló vagyok, és az angolt is szeretem. Ápolónő/óvónőről vélemények? Jól jönne néhány hasznos tipp :) köszönöm
2012. ápr. 24. 21:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én kint élek(munkaközvetítő irodában dolgozom)

Hogy néhány év múlva mi lesz a helyzet a munkaerő piacon nem tudom megmondani,ahogy senki sem fogja tudni megmondani.Viszont megtudom mondani,hogy ma 2012-ben és talán 2013-ban is a felsorolt szakmák közül melyeknek van jövője.

Kezdem azzal,hogy neked nagyon jó azu érettségi,de Angliában semmit nem ér(hacsak nem angol érettségivel rendelkezel)

A nyelvtudás viszont annál fontosabb.Nem az számít,hogy van-e papírod róla,hanem az,hogy tudsz-e jól beszélni.Idegenforgalomba vagy vendéglátó szakmenedzsernek kell a nagyon jó nyelvtudás.

Szállodában több munkakörben lehet dolgozni.Akárcsak otthon.Kezdve a szobalánytól a recepciósig minden munkakör.

A vendéglátás egy olyan szakmai rész aminek van jövője,és talán pár év múlva is lesz.

Jelen esetben nálunk állandó állás lehetőség van pincérnek,szakácsnak,recepciósnak,szállodai fuvarozónak,konyhai kisegítőnek.A szálloda esélyt ad arra is,hogy a szamárlétrán szépen lépkedj felfelé.(ez rajtad áll)

Ápolónő: Ez mindig is hiányszakma volt,és lesz is.(akárcsak otthon)Ide is elvárnak nyelvtudást.Ennek a szakmának van jövője

Óvónő: Na ez egy kicsit kényesebb szakma. Angliában nincs olyan óvoda mint otthon.Többségben magán óvodák vannak,így aki külföldiként óvónőként akar dolgozni annak külön vizsgát kell majd tennie.Nagyon jó nyelvtudásra van szükség,lévén kisgyerekekkel foglalkozik.

2012. ápr. 24. 21:49
 2/6 anonim ***** válasza:
Az okj-re nagy ívben tesznek, ez csak otthon "számít". Az ápolónők jól keresnek, de oda sem okj-s papír, hanem valami magasabb vagy gyakorlat és nyelvTUDÁS kell.
2012. ápr. 24. 21:52
 3/6 anonim ***** válasza:
De miért csak ilyen tipikus bevándorlómunkákban gondolkodsz? Miért nem akarsz orvos lenni, vagy üzletasszony, vagy jogász, vagy bármi? Azokkal ugyanúgy el lehet helyezkedni itt, nem csak ezekkel a "lusta vótam tanulni de nem baj, megyek majd Angliába" típusú munkákkal...
2012. ápr. 24. 22:32
 4/6 anonim ***** válasza:

ma 22:32

jogász szakmával nem sok sikere lesz külföldön.

Üzletasszonyként nem kell tanulnia.Ha van üzleti érzéke,tőkéje,kapcsolatai bárhol lehet üzletasszony.Akár otthon is.

2012. ápr. 24. 22:38
 5/6 anonim ***** válasza:
Jó, csak arra próbáltam célozni, hogy lehetnének az emberek kicsit ambíciózusabbak is, pláne akik külföldre jönnek, ismerek itt egy pár magyart, mind vagy szállodában dolgozik, vagy étteremben, stb, és mikor kérdezem hogy na és mihez akarnak kezdeni később, az a válasz, hogy esetleg másik szálloda, mert itt kicsit kemény a meló meg nem jófejek a munkatársak... Britek közül az aluliskolázott, lusta egyének végzik maximum ezeket a munkákat, mint ahogy Mo-n is ritkán látni a pl. kasszákban értelmes alakokat (kivéve ha diák)... Na mindegy, persze nem az én dolgom.
2012. ápr. 24. 22:44
 6/6 A kérdező kommentje:
A turizmus-vendéglátás érdekel, ezért gondolkodtam szállodai/éttermi munkákba. Nem kizárt, hogy majd egyetemre is akarok menni, de gondoltam ez jó tapasztalat lenne, jobban tudnám a nyelvet tanulni, és persze pénzt is szereznék. Amíg fiatal vagyok addig szeretném kipróbálni magam külföldön, nem amikor már családom lesz, és gyerekeim...
2012. ápr. 26. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!