Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mit hogyan (mikor) kell...

Mit hogyan (mikor) kell csinálni a repülőtéren?

Figyelt kérdés

Légyszi ne nevessetek ki, de most utazom először repülővel, és halvány fogalmam sincs, hogy mi, hogyan működik. Világítsatok fel kérlek! Ha lehet, minél bővebben és az esetleges szakszavakat is magyarázva.

Csütörtökön utazunk a Travel Service-szel Mallorcára a 2B-ről.

2009. jún. 16. 20:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Utolsonak 10:19-esnek uzenem, hogy nem kell lakcimkartya ha elhagyod az orszagot! Csak az utleveled VAGY az ujfajta, kartyas szemelyi igazolvany kell! Ezeket ellenorzik, megnezik termeszetesen mindig.
2009. jún. 17. 10:23
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm:)
2009. jún. 17. 10:33
 13/16 anonim válasza:
100%

Tavaly Máltán nyaraltunk, és a barátomat hazafelé alig akarták felengedni a gépre, mert nem volt nála útlevél, csak új kártyás személyi. Pedig Málta is EU tagország! Végül mi nyertünk, de majdnem lekéstük amiatt a sügér miatt a gépet! Szóval, ha van útleveled, inkább azt vidd magaddal.

Fóliázás: a gép rakterében szállított (tehát nem az utastérbe felvihető kézipoggyász) táskákat, bőröndöket szoktak lefóliáztatni, ez plusz biztonságot jelent az enyveskezű poggyászpakolók ellen. Említett máltai utazásom során jártam úgy, hogy felvágták a sporttáskámat amikor mentünk ki. Szerencsére nem tűnt el semmi, a légitársaságnak azonnal be és meg kellett mutatni a táskát, ami javíthatatlan volt, megmondtam hogy kb mennyibe került a táska, és ott készítettek róla egy jegyzőkönyvet. Még kint vettem egy másik táskát abban az árban amit bemondtam, itthon pedig beküldtem a légitársaságnak az új táska blokkját és minden papírt, ők meg küldték nekem a pénz. Szóval, a régi ütött-kopott sporttáskámból lett egy vadiúj bőröndöm. :)

2009. jún. 17. 14:18
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Eh ez szép:)) Neked is köszi a választ! Azért ezt nem gondoltam volna, hogy tényleg kifizetnek ilyesmit...:)
2009. jún. 17. 18:02
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
A fóliázással kapsz a poggyászodra egy plusz biztosítást. Igazából szerintem fölösleges, de ha félted a holmidat, vagy értékes dolgokat szállítasz, akkor érdemes. Én írtam a hátizsákost, mint említettem, nekem csak is azért volt rá szükségem, mert olyan helyre mentem, ahova bőrönddel körülményes lett volna, a túrazsákomba viszont nem fért be a hálózsákom, pokrócom, illetve egy másik kisebb rácsatolt táska. Így egyben maradt, és check-in-nél is örült a csajszi, hogy nem kell minden darabjára külön matricákat ragasztgatni. Hazafelé volt aggodalom, mert nem volt fóliázó a kinti reptéren, de a gépek csomagjainak összekeverésén kívül más nem történt, mindenem egyben megérkezett.
2009. jún. 17. 18:43
 16/16 anonim ***** válasza:
Egyébként hova utaztál? :)
2010. szept. 22. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!