Mennyibe kerül kb egy nap a Camino vándorúton?
aludj sátorban, akkor ingyen van.
menüt ehetsz 8 euróért (2 fogás, ital) a közértben a kaja kb. annyi mint otthon (kenyér, felvágott)
az a gond, hogy egy sátrat is cipelni végig... nem tudom. :/ talán. de leginkább arra voltam kíváncsi, mennyi a szállás egy menedékhelyen, meg a kajára, de azt megválaszoltad.
amúgy tudom, mit jelent a Camino, tudok spanyolul, csak most épp így fogalmaztam, hogy pontosítsak.
és köszi a választ. :)
Ne aludj sátorban! Az Úton végig vannak zarándokszállások (albergue-k), ezeket akkor veheted igénybe, ha van zarándokútleveled (credencial). Ami egyébként Santiago-ban az "igazolás" kiváltásához is kell. Ezt Burgosban is beszerezheted, vagy akár előre is.
Én tavaly voltam a Camino-n (francia út):
a menü (három fogás) ára 8-12 euró között mozgott;
a zarándokszállások ára 4-12 euró között, de volt olyan is, ahol adomány (donativo), vagyis te döntöd el, mennyit adsz (ez inkább az egyházi fenntartású szállásoknál jellemző, az önkormányzati szállások pedig általában olcsóbbak, mint a magánszállások).
Napi 20 euróból nagyon simán ki lehet jönni, de ha direkt az olcsó szállásokat keresed, 15-ből is sima ügy. Na meg ha főzöl magadnak, azzal is spórolhatsz.
Buen Camino :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!