Mi olyan szigorú az izraeli reptéri ellenőrzésben?
Meg fogjak kerdezni, hogy te magad csomagoltal-e.
Ha nem ebresztesz valami miatt gyanut, akkor semmi kulonbseget sem fogsz erezni mas repuloterekhez kepest.
elbeszélgetnek veled és közben figyelik, hogy konzisztens-e a viselkedésed, ennek alapján kockázatossági osztályba sorolnak (amit persze nem árulnak el), automatikus összehasonlítás a körözött személyek adatbázisával, civilruhás biztonságiak, a bőrönd ellenőrzése során körkörös scannelés, robbanóanyag-vizsgálat, nyomáspróba, stb., stb. én még nem találkoztam alaposabb vizsgálattal sehol a világon, az amerikaiak hozzájuk képest amatőrök
szerintem főleg az emberek viselkedését figyelik, úgyhogy ha nem viselkedtek gyanúsan, akkor nem lesz semmi, viszont ha sok az utas, akkor akár 1-2 óra is lehet mire a tranzitba értek ezért érdemes az ajánlott 3 órával hamarabb kiérni
Ha jartal arab orszagban (pl Egyiptom) es van pecset az utleveledben, akkor inkabb el se indulj.
Utaljak az arabokat es valoszinu meg fogjak kerdezni, hogy jartal-e mostanaban arab orszagban.
Az egyik haverom most volt o meselte.
Nyugi, nem lesz semmi gond.
Erdekessegkepp leirom, amit olvastam roluk: olyan kifejlett megfigyelo halozatuk van a repteren, hogy minden egyes utast figyelni tudnak ha kell.
A folyosokon levo fenyreklamokon valtoztatni tudjak a kepet.
Amikor felfigyelnek egy gyanus egyenre, akkor a fenyreklamra (ami mellett epp elmegy) a csinos model helyett egy ismert terrorista kepet teszik ki csak egy rovid idore. Atlag turistanak ez fel sem tunne, de egy terrorista fel fogja ismerni a szovetsegese arcat es hiaba a poker face, a szamitogep rogziteni fogja, ha megrebben a szeme, igy a gyanus egyen elarulja magat, hogy o az, akinek ot hittek.
Hogy erthetobb legyen, kepzeld, hogy mesz valami no name helyen es egyszercsak a melletted levo plakaton az osztalyfonokod arca jelenik meg. Termeszetes, hogy az ember reagalni fog. Viszont a legjobb szineszek sem tudjak az oszinte reakciot a szemukrol leplezni, es ezt a jelet a szamitogep azonnal eszreveszi :)
"szerintem főleg az emberek viselkedését figyelik, úgyhogy ha nem viselkedtek gyanúsan, akkor nem lesz semmi,"
Hát, kíváncsi leszek, én majd most utazom oda. Viszont hogy a fenébe ne viselkedne az ember zavartam meg gyanúsan, ha felfegyverzett biztonságiak faggatják? Szerintem ez teljesen természetes reakció ilyenkor...
Na, megvolt a túra, én írtam a múltkor. Három órával indulás előtt kell megjelenni a reptéren, ami odafelé teljesen felesleges volt, visszafelé viszont nagyon is indokolt. Annak ellenére, hogy hajnali négykor érkeztünk, tömve volt a repülőtér. És több mint két óráig tartott, mire eljutottunk a beszállásig, úgyhogy már csak negyedóránk maradt leülni előtte.
Ami a kikérdezést illeti, odafelé magyarul történt a dolog, és részletesebben faggattak. A szokásos ki pakolt, ki fért hozzá a csomagokhoz kérdéseken felül érdeklődtek a az iskolai végzettségről, munkáról, családi kapcsolatokról is. Visszafelé a kikérdezés úgy történt, hogy voltak nyomtatott lapjaik, amelyeken magyarra lefordítva szerepeltek a kérdéseik, jellemzően eldöntendő formában, így csak el kellett olvasni, és bólintani rájuk.
Itt, Magyarországon előbb le kellett adni a bőröndöket, és utána világították át. Utóbbit onnan tudom, mert voltak, akiknél gyanús vagy veszélyes tárgyat találtak (pl. hajsütővas), és nem engedték fel még a bőröndben sem a gépre, csak a hazaérkezés után kapták vissza, addig elkobozták. Tel-Avivban viszont nekünk kellett beadni a csomagot egy átvilágítógépbe, és miután átfutott, és biztonságosnak találtatott, csak utána adhattuk be őket. Jellemzően a legtöbb párnál a kettőből az egyik csomag valamiért nem felelt meg, úgyhogy még ezután is feltettek néhány kérdést. Nekem például azt, hogy van-e só (holt-tengeri só) benne, és pontosan hány csomag. Nem tudom, hogy azért-e, mert a só olyan veszélyes anyag lenne, vagy inkább azért, mert így akarták tesztelni, hogy tisztában vagyunk-e azzal, mi van a bőröndünkben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!