Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mi olyan szigorú az izraeli...

Mi olyan szigorú az izraeli reptéri ellenőrzésben?

Figyelt kérdés
Februárban mennék ki egy zarándokcsoporttal, de egy kicsit izgulok mi lesz a reptéren. Mit csinálnak az ellenőrzés során, hogy olyan szigorú?

2012. jan. 12. 21:47
 1/10 anonim ***** válasza:

Meg fogjak kerdezni, hogy te magad csomagoltal-e.

Ha nem ebresztesz valami miatt gyanut, akkor semmi kulonbseget sem fogsz erezni mas repuloterekhez kepest.

2012. jan. 13. 09:26
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen,ezt eddig is tudtam, de azt hittem még lesz valami "extra" :)
2012. jan. 13. 17:12
 3/10 anonim ***** válasza:

elbeszélgetnek veled és közben figyelik, hogy konzisztens-e a viselkedésed, ennek alapján kockázatossági osztályba sorolnak (amit persze nem árulnak el), automatikus összehasonlítás a körözött személyek adatbázisával, civilruhás biztonságiak, a bőrönd ellenőrzése során körkörös scannelés, robbanóanyag-vizsgálat, nyomáspróba, stb., stb. én még nem találkoztam alaposabb vizsgálattal sehol a világon, az amerikaiak hozzájuk képest amatőrök

szerintem főleg az emberek viselkedését figyelik, úgyhogy ha nem viselkedtek gyanúsan, akkor nem lesz semmi, viszont ha sok az utas, akkor akár 1-2 óra is lehet mire a tranzitba értek ezért érdemes az ajánlott 3 órával hamarabb kiérni

2012. jan. 13. 21:21
 4/10 anonim ***** válasza:
47%

Ha jartal arab orszagban (pl Egyiptom) es van pecset az utleveledben, akkor inkabb el se indulj.

Utaljak az arabokat es valoszinu meg fogjak kerdezni, hogy jartal-e mostanaban arab orszagban.

Az egyik haverom most volt o meselte.

2012. jan. 13. 21:25
 5/10 A kérdező kommentje:
Európán kívül még nem voltam és nem hiszem, hogy olyan nagyon "terrorista fejem" lenne, mert még 18 vagyok :) De ha idegenek faggatnak akkor idegeskedek egy kicsit.Remélem azért a rendes idegességet meg tudják különböztetni a "bűnös" idegességtől...
2012. jan. 14. 01:01
 6/10 anonim ***** válasza:

Nyugi, nem lesz semmi gond.

Erdekessegkepp leirom, amit olvastam roluk: olyan kifejlett megfigyelo halozatuk van a repteren, hogy minden egyes utast figyelni tudnak ha kell.

A folyosokon levo fenyreklamokon valtoztatni tudjak a kepet.

Amikor felfigyelnek egy gyanus egyenre, akkor a fenyreklamra (ami mellett epp elmegy) a csinos model helyett egy ismert terrorista kepet teszik ki csak egy rovid idore. Atlag turistanak ez fel sem tunne, de egy terrorista fel fogja ismerni a szovetsegese arcat es hiaba a poker face, a szamitogep rogziteni fogja, ha megrebben a szeme, igy a gyanus egyen elarulja magat, hogy o az, akinek ot hittek.

Hogy erthetobb legyen, kepzeld, hogy mesz valami no name helyen es egyszercsak a melletted levo plakaton az osztalyfonokod arca jelenik meg. Termeszetes, hogy az ember reagalni fog. Viszont a legjobb szineszek sem tudjak az oszinte reakciot a szemukrol leplezni, es ezt a jelet a szamitogep azonnal eszreveszi :)

2012. jan. 14. 07:56
 7/10 anonim ***** válasza:

"szerintem főleg az emberek viselkedését figyelik, úgyhogy ha nem viselkedtek gyanúsan, akkor nem lesz semmi,"

Hát, kíváncsi leszek, én majd most utazom oda. Viszont hogy a fenébe ne viselkedne az ember zavartam meg gyanúsan, ha felfegyverzett biztonságiak faggatják? Szerintem ez teljesen természetes reakció ilyenkor...

2012. szept. 2. 19:19
 8/10 A kérdező kommentje:
Februárban voltam Izraelben. Ferihegyen csak egy reptéri dolgozó (aki izraeli, de magyarul beszélt) kérdezgetett, hogy miért,hova utazom, ki támogatta az utazást, nem adtak-e nekem valami "kis csomagot", és hogy ne aggódjak, ez csak a saját biztonságom érdekében kérdezik. A Tel-avivi reptéren amikor szálltunk le a gépről és ellenőriztek minket, akkor az egyik ellenőrző nő elég goromba volt és nem akart átengedni pár embert... Szóval ezekre az eshetőségekre készülj fel.
2012. szept. 8. 12:46
 9/10 anonim ***** válasza:

Na, megvolt a túra, én írtam a múltkor. Három órával indulás előtt kell megjelenni a reptéren, ami odafelé teljesen felesleges volt, visszafelé viszont nagyon is indokolt. Annak ellenére, hogy hajnali négykor érkeztünk, tömve volt a repülőtér. És több mint két óráig tartott, mire eljutottunk a beszállásig, úgyhogy már csak negyedóránk maradt leülni előtte.

Ami a kikérdezést illeti, odafelé magyarul történt a dolog, és részletesebben faggattak. A szokásos ki pakolt, ki fért hozzá a csomagokhoz kérdéseken felül érdeklődtek a az iskolai végzettségről, munkáról, családi kapcsolatokról is. Visszafelé a kikérdezés úgy történt, hogy voltak nyomtatott lapjaik, amelyeken magyarra lefordítva szerepeltek a kérdéseik, jellemzően eldöntendő formában, így csak el kellett olvasni, és bólintani rájuk.

Itt, Magyarországon előbb le kellett adni a bőröndöket, és utána világították át. Utóbbit onnan tudom, mert voltak, akiknél gyanús vagy veszélyes tárgyat találtak (pl. hajsütővas), és nem engedték fel még a bőröndben sem a gépre, csak a hazaérkezés után kapták vissza, addig elkobozták. Tel-Avivban viszont nekünk kellett beadni a csomagot egy átvilágítógépbe, és miután átfutott, és biztonságosnak találtatott, csak utána adhattuk be őket. Jellemzően a legtöbb párnál a kettőből az egyik csomag valamiért nem felelt meg, úgyhogy még ezután is feltettek néhány kérdést. Nekem például azt, hogy van-e só (holt-tengeri só) benne, és pontosan hány csomag. Nem tudom, hogy azért-e, mert a só olyan veszélyes anyag lenne, vagy inkább azért, mert így akarták tesztelni, hogy tisztában vagyunk-e azzal, mi van a bőröndünkben...

2012. szept. 11. 17:13
 10/10 anonim válasza:
Az emberek viselkedését és természetesen a csomagjaikat figyeljük!
2012. nov. 9. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!