Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Bevallom, a hideg futkos a...

Bevallom, a hideg futkos a hátamon attól, hogy diploma után külföldön kelljen dolgoznom. Van ezzel így más is?

Figyelt kérdés
Akármennyit is keresnék ott, marha nehezen tudnám megszokni az idegen környezetet, és mégis... kb muszáj elmennem. De már a gondolatától is rosszul vagyok.
2011. dec. 21. 20:20
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Európán belül nincsenek hatalmas kulturális különbségek.Nekem volt német barátom is és nem nagyon különbözött.Miért fontos hogy magyar feleséged legyen?Egy német , spanyol ,olasz ,amerikai ...stb nő is tudja ugyanazt , lehet többet is.
2011. dec. 21. 21:59
 12/26 anonim ***** válasza:

Mi külföldön élünk jó pár éve.A fiam ma 19 éves.

Egyszer megkérdeztem tőle,hogy mi a helyzet a lányokkal..A válasza az volt,hogy elvan velük,időnként jár valakivel,de egyik sem komoly..Ha komoly kapcsolatot akar akkor csakis magyar lány jöhet szóba..Szeretne idővel megnősülni is,de akkor is csak magyar lányt venne el..Szóval nem feltétlenül szoktak külföldi párt választani.Sőt,én úgy vettem észre,hogy inkább a nők vannak többségben akik külföldi párt választanak..A férfiak kevésbé..

2011. dec. 21. 22:00
 13/26 anonim ***** válasza:

Bocs az offert, de Esztorszag mikor tartozott a "keleti blokba"?

Nekem finn ferjem van, es szerintem nagyon masok, mint a magyarok,de ezt nehez leirni ehhez itt kell elni. Elotte Nemetorszagban eltem, ott mintha otthon lettem volna, tajat,szokasokat,eteleket tekintve. SOT azt hittem utalni fogom a kajakat, hat a nemet csokiknal,kajaknal nincs jobb a vilagon, nem a magyar utan van honvagyam,hanem a nemet utan, pedig mikor kimentem az ellenkezojet gondoltam. Europa ide-vagy oda, eltem 1-2helyen, es azert vannak lenyeges kulonbsegek, igaz nem olyan szelsosegekre gondolok, mint pl. egy arab-europai embernel. Viszont pl. a nemeteknel szerintem semmi kiveve a munkamoralt(na ez epp eleg is), finnek es magyarok viszont eg es fold.

2011. dec. 21. 22:26
 14/26 anonim ***** válasza:
Elozo vagyok, en az elso honapokban lelkileg padlon voltam,nem konnyu...Sehol se talaltam a helyem,pedig en ugy jottem ki,hogy "haj,de jo lesz". Idovel megszokod, de ha en,aki nagy kedvvel jottem ki, a szamitasaim is bejottek, nulla volt otthon a barataim szama,es meg en is szenvedtem, mint a kutya, akkor el se tudom kepzelni te mit fogsz csinalni...Pedig nekem aztan nem volt tervem se magyar ferj,se visszakoltozes,semmi...mondjuk most se,de nehez leirni mit erez az ember..minden uj,mintha 3eves lennel.
2011. dec. 21. 22:28
 15/26 anonim válasza:

érdekes én csak 3napig voltam padlón

1hét után haza se akartam menni.és azóta se.itt minden jobb. a pénz is de nem ez a fontos nekem,hanem ezek az apróságok,hogy ha bevisznek a kórházba tudom h nem vágják le a lábam egy influenza miatt:D vagy hogy a busz normális új,tiszta,van mindig ülőhely és fűtés,jó a közbiztonság,a főnököm egy tündér,az emberek kedvesek segítőkészek.hidd el minden ezerszer jobb,mint otthon!!otthon bánnak veled az emberek úgy mintha valami utolsó mocskos bevándorló lennél.itt nem. elég érdekes...

2011. dec. 21. 22:44
 16/26 anonim ***** válasza:
Ha nem akarsz külföldre menni akkor ne menj, ilyen egyszerű.senki nem kényszerít.sőt külföldi párt sem kell választanod. Én imádok külföldön élni és a férjem is külföldi.
2011. dec. 22. 01:06
 17/26 hollófernyiges ***** válasza:

"Bocs az offert, de Esztorszag mikor tartozott a "keleti blokba"?"

Észtország szovjet tagköztársaság volt, kedves ifjú hölgy :)

2011. dec. 22. 08:15
 18/26 anonim ***** válasza:
22:44: Akkor te erosebb vagy lelkileg, orulj neki! Nekem semmi gondom nem volt, minden bejott, es tenyleg otthon a szukcsaladomon kivul,akiket imadok, senkim nem volt, aki hianyozhatott volna, es meg azt se rehet sajnos (?) ram fogni, hogy hazaszereto vagyok, nagyon el akartam menni, megis ezt ereztem, ezt otthonrol nehez elkepzelni, meg kell elni, bar elhiszem,hogy vannak olyanok,akik 1 percig se ereznek ilyet,de szerintem ok nem a tobbseg,hanem a szerencses kisebbseg. Nem tudom ezt minek lehet nevezni, en nem honvagynak neveznem, mert az masban nyilvan meg, nekem nem hianyzott a magyar nyelv, a magyar kozlekedes, az etelek, semmi...Mondjuk attol fugg hova megy az ember, itt Finnorszagban szerintem minden nagyon mas, Nemetorszagban 1 percig se voltam padlon, pusztan csak kicsit hulyen ereztem magam az elejen. Na meg attol is fugg mennyire tudja az ember a nyelvet. Ezzel csak azt akartam mondani, hogyha a kerdezoben meg ezenkivul nemi vagy eleg sok hazaszeretet is van, szerintem a legnagyobb hulyeseg kimenni, mert bizony 1-2 szerencses kiveteltol eltekintve, az elejen hatalmas erore es kitartasra lesz szuksege, es ez igy nem fog neki osszejon. Lehet tevedek, de meg sokan azok kozul is hazamennek, akik nagy kedvvel jottek igy, nem lesz eleg kitartasa, az fix. Szerintem ez nem csak olyan, hogy gondolok egyet es mashol elek, kulonben utalni fogja, tudom, mert eloszor kenyszerbol egy olyan orszagban kezdtem, ami bar sokak szamara csodas, en mindigis utaltam, de hamar le akartam lepni es ott minden "keszen" fogadott. Nos gondolom o ugyanezt erzi,csak ugy amblokk minden orszagot belesorol,kiveve Magyarorszagot. En a helyedben kerdezo nem mennek ki, meg akkor se, ha ugy latod otthon remenytelen, mert bar lehet le fogsz pontozni,de ilyen hozzaallassal nem fogod megallni a helyed, diplomaskent, ha nagyon talpraesett vagy, igenis fogsz munkat talalni, max nem a szakmadban eloszor, bar teny,hogy tulfizetni nem fognak. Viszont megkapod amire vagysz: Otthon maradhatsz. Ha viszont el akarsz jonni, egy nagyon jo tanacs: Surgossen valtoztass a hozzaallasodon. Bar szerintem, aki ennyire ragaszkodik az nehezen, vagy egyaltalan nem tud. Valamit, valamiert...jol akarsz keresni, vagy a kezdeti nehezsegeket(nalad esetleg kesobbieket is a honvagy miatt) akarod elkerulni? Ez itt a kerdes. Kijohetsz 1-2evre is, de az neked egy orokkevalosag lesz, nem beszelve arrol, hogy kevesek szedik meg magukat 1-2ev alatt.
2011. dec. 22. 08:21
 19/26 anonim ***** válasza:

Én komolyan nem értem a problémát.

Senkinek nem kötelező kimenni külföldre. Nem tudok olyan diplomát mondani így hirtelen, amivel ne lehetne Magyarországon elhelyezkedni.

Másrészt komolyan azon problémázol, hogy mi lesz, ha majd lediplomázol, ha majd kimész külföldre, ha majd beleszeretsz egy lányba és az véletlen nem magyar? :O

[link]

2011. dec. 22. 08:54
 20/26 anonim ***** válasza:
Sajnos nem vagyok oly ifju,de azert koszonom, ma is muvelodtem.:) Viszont szerintem sokat nem jelent,hogy oda tartozott, ha fele akkor a kulonbseg Esztorszag es Magyarorszag kozott,mint Finnorszag es Magyarorszag kozott,akkor is eg is fold.
2011. dec. 22. 09:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!