Angliában ha albérletet keresek akkor mekkora kezdő befizetésre kell számítanom? Deposit, első havi bér stb.
Az egyik hozzászóló vagyok.
Az 1000 font elég kezdőtőkének, ha nem rugaszkodsz el a valóságtól. Azaz nem akarsz egyből lakást kivenni, meg tényleg előbb munkát keresel és csak utána gondolkozol szállásban. Én sem jöttem ki többel anno, a párom meg még kevesebbel kezdte. A lényeg, hogy azonnal kezdj el melót keresni és vállalj el bármit, ami akad... a későbbiekben majd tovább lépsz és jobbat csinálsz.
Szóval ne keseredj el, csak legyél nyitott és fogd vissza az elején a vágyaidat.
Egy főnek 100 font bőven! Sőt! Én kb heti 20al számolnék.
Jó persze nem homárt fogsz enni kaviárral ezért a pénzért, de nagyon sok helyen lehet nagyon olcsó kaját kapni.
Ha van piac a közelben, akkor több kiló gyümölcsöt veszel 1-2 fontért. Az icelandben fagyasztott kaját szintén fontokért. Jó, oké, nem fogsz nagyon változatosan étkezni, de éhezni nem fogsz az tuti... még egy kis nyalánkság is belefér, simán!
Hidd el, hogy itt a kaja nem drága. A ruha sem. Ami sokba kerül az az utazás (buszjegy, metrójegy, bérlet) és a szállás. De ha ezeken túl vagy, akkor onnantól kezdve a többi már nem pénz.
Nyugodtan higgy a kintlévőknek. :)
Látom régebbi a kérdés, de hátha mások is olvasgatják még a válaszokat...
"London és Birmingham kizárva"
Londonnal egyetértek, de Birmingham miért van kizárva? Mi idejöttünk. 3 nap alatt találtunk lakást (!!!), se munkánk, se NI-unk, se bankszámlánk nem volt még ekkor. Mi azt mondtuk otthonról támogat a család és van megtakarításunk. A deposit nem volt egy havi (250font) és az albérlet 350/hó. A rezsi 30font és a tax benne volt az árban. A lakás 15 perc gyalog a belvárostól. Nem mondom, hogy "szép", mert nem az. Egy lepurkant kis studió lakás, penésszel a falon. De senkivel sem kell együtt élnünk. Az ügynökség kapásból beajánlott minket a bankhoz így még a héten kaptunk bankszámlát, semmi perc alatt.
Mellékesen jegyzem meg, hogy lassan elköltözünk innen, szóval akit érdekel jelentkezzen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!