Miért éri mg a légitársaságoknak az utazás
időpontjához közeledve, egyre drágábban adni a jegyet?
Figyelt kérdés
Sokszor olvasom itt, hogy foglald le minél hamarabb a repjegyet, mert akkor olcsóbb, de ha indulás előtt 1-2 nappal veszed meg, akkor sokszorosa is lehet.
2011. okt. 4. 19:56
1/7 anonim válasza:
Nem tudom, mi ennek az oka, hogy drágább, de ez tényleg így van. Én magam is tapasztaltam már nem is egyszer. Sokszor utazok Londonba és vissza de csak Malévval vagy British-el megyek és mikor megvettem kb. 1 hónappal előre akkor kb. 15-20%-kal olcsóbb volt. Jövőhéten megyek ismét és 31.000 Huf-ért vettem meg a jegyet, ha most venném meg, akkor 46.000 Huf lenne.
2011. okt. 4. 20:12
2/7 anonim válasza:
Mert aki az utolsó pillanatban veszi meg annak nagyon sürgős. és magasabb áron is meg fogja venni.
2011. okt. 4. 20:39
3/7 anonim válasza:
és ez föleg az üzletemberekre vonatkozik. akiknél a cégnek "nem számit" de utazni kell.
én is nagyon sokat repülök és a párom is. én Mo-ra és elöre hónapokkal már tudom mikor megyek, igazából a jegy árához igazítom az utazásomat.
A párom üzleti útra megy és neki sokszor a cég 1-2 héttel elötte mondja hogy utaznia kell és mindegy mennyi a jegy akkor is mennie kell.
2011. okt. 4. 22:41
4/7 anonim válasza:
A járat akkor lesz nyereséges, ha tele van a gép.
Olcsóbb jegyeket csak kevesen vesznek hónapokkal az utazás előtt. A többség normál áron veszi meg a jegyeket.
Ha a megvásárolt jegyek értéke eléri a rentábilis szintet, akkor elkezdik emelni a jegyárat.
Ennek az is az oka, h a gép a leggazdaságosabban 70% körüli terheléssel repül.
Ennél nagyobb terhelésnél fajlagosan nem csökken, hanem nő a költség.
Tehát a maradék jegyet drágábban adják.
Akinek holnapra kell, az meg bármennyiért megveszi.
2011. okt. 5. 08:19
5/7 anonim válasza:
Így van. Egyszer pénteken közölték a cégnél, hogy márpedig holnapután, vasárnap mennem kell Stuttgartba. Ezt figyeld: nem volt épp aznap közvetlen járat, erre Budapest-München (majd átszállás) München-Stuttgart belföldi repülőjárattal. Mindez potom 160.000 forintért turista osztályon. Tehát, általában a multicégek nem szeretnek még csak 1% fizetésemelést adni sem a szerencsétlen magyar dolgozónak, viszont vacsorákra, szükségtelen utakra, cégautókra szórják a pénzt. De nem is olyan hülyék, mert mindent leírnak költségként.
2011. okt. 5. 08:31
6/7 A kérdező kommentje:
Köszi, ment a zöld mindenkinek!
2011. okt. 5. 16:04
7/7 anonim válasza:
"De nem is olyan hülyék, mert mindent leírnak költségként."
Egyetlen cég sem költ csak azért, mert leírhatja költségként.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!