Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Kiakarok költözni külföldre....

Kiakarok költözni külföldre. Mikell hozzá?

Figyelt kérdés
miket kell elintézni ha kiakarok költözni ?
2011. júl. 25. 16:49
 1/10 anonim ***** válasza:
sok pénz, nyelvtudás, munka,
2011. júl. 25. 16:58
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Jól írta az első.

ami kell

-nyelvtudás

-pénz

-munka

<angliai lakos>

2011. júl. 25. 17:01
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ hova akarsz költözni! Ha EU ország, akkor repülőjegy, pénz, nyelvtudás, szakma/diploma.

Ha EU-n kívüli ország akkor pedig a fentieken felül munkavállalási engedély is!

2011. júl. 25. 17:37
 4/10 anonim válasza:
24%

Minek mennél külföldre ha van kibszott sok pénzed, és már itt is találsz havi 80 ezerért (összesen kb 170 ezer adokkal együtt) rengeteg oylan marhát, aki neked lapátol napi 8 órán át.

ezen is gondolkodj el.

2011. júl. 25. 18:00
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

ma 17:58-nak

én vagyok az angliai lakos. Mivel már lassan 7 éve élek kint nyugodt szívvel mondom ezt.

Azért olyan hűűű de sok pénz sem kell,csak megfelelő tőke az induláshoz.

Elég ha annyi tőkéje van az embernek hogy kitudjon fizetni 2 havi szállást+ legyen 2 heti kauciópénz,meg annyi hogy legyen élelemre is elég..Ki lehet számolni,hogy nagyjából ez mennyi pénznek felel meg.

Ami nagyon fontos az a nyelvtudás.Ha van nyelvtudás,és mondjuk van egy jó szakmád akkor napok alatt lehet munkát találni.

Tudom mert munkaközvetítő irodában dolgozom.

2011. júl. 25. 19:51
 6/10 anonim válasza:

19.51-esnek igazad van, egyetértek veled :)

Mi is most megyünk ki családostól, van némi félretett pénz lakásra+kaukcióra+élelemre! A munka 80%, ezért először egyedül megyek, csak ha összejött a meló akkor jön utánam a családom. 19.51-es szerettem volna privit írni, de nem tudtam, munkával kapcsolatban szeretnék érdeklődni, mert még a férjemnek nincs! Fontos írj kérlek köszönöm előre is

2011. júl. 26. 13:37
 7/10 anonim ***** válasza:

tegnap 19:51 vagyok..

itt vagyok,és mint írtam nem kell vagyonok ahhoz,hogy új életet kezdjen az ember külföldön.

kedves előttem író..Szívesen válaszolok a kérdésedre,ha tudok..De szándékosan nem adok email címet,mert elég sokan zaklattak már,és nekem ez nem kell.

Ha van kérdésed tedd fel és válaszolok...akár a kérdezőnek is hasznos lehet az információ

2011. júl. 26. 13:44
 8/10 anonim válasza:
13.44.es.Azt szeretném kérdezni tőled ha nem gond,hogy milyen fajta munkák vanak most odakinn?Milyen szakemberekre van kereslet? Előre is köszönöm válaszod.
2011. júl. 26. 14:03
 9/10 anonim ***** válasza:

ma 14:03

Most konkrét munkákat nem tudok mondani mert a héten szabadságon vagyok...

De ami mindig rendszeresen szokott lenni a következők

-sofőri állások

- vendéglátóiparban állások(szakács,pincér,pincérnő)

- néha szokott lenni az egészségügyben is állások.

- operátori állások (itt elsősorban olyan dolgozókat keresnek akik tudnak forrasztani,van elektronikai tapasztalatuk stb)

- irodai állások

-Néha vannak az építőiparban is állások--

Tudni kell,hogy vannak olyan munkaközvetítő irodák ahol kimondottan csak egy fajta munkára összpontosítanak.

Van olyan iroda akik csak a vendéglátással foglalkoznak,van akik csak az irodai munkákkal foglalkoznak és van akik csak az építőiparral foglalkoznak. Ezért érdemes abba az irodába menni amelyik munkára alkalmas a személy.(mert ugye akinek nincs tapasztalata mondjuk villanyszerelésben az ne jelentkezzen az építőiparban lévő állásokra.Vagy akinek nincs jogosítványa az ne akarjon sofőri állást.)

Nagyon sokszor úgy kapunk állásajánlatot,hogy a cég kiköti,hogy neki már 3 napon belül kell valaki.Így azok az esélyesek akiknek az adott szakmában van gyakorlatuk.(meg persze a megfelelő nyelvtudásuk)

Van amikor egy cég jelzi,hogy szüksége van 10-15 operátori munkásra.Ilyenkor azokat szoktuk felhívni akikkel már dolgoztunk,vagy akik szabadúszók.Sokan vannak akik vállalkozóként dolgoznak.Őket a cég nem veszi át.Ők saját maguk intézik az adóügyeiket is..Otthon is van ilyen..

Vannak munkák ahol elvárások vannak.

Pl: maradjunk a villanyszerelőknél itt elvárás hogy ha valaki ebben a szakmában akar dolgozni annak külön vizsgákat kell tenni.Az építőiparban is kell külön munkavédelmi vizsga.

Van ahol elvárják a szakmai végzettséget (ápolói munkáknál)

Nektek kell tudni,hogy milyen munkára vagytok jók.

Takarítói,mosogatói munkák nincsenek ,mert ezeket a munkákat többnyire egy alvállalkozónak adják ki akik maguk szerzik be a dolgozóikat.Ezért van az,hogy sok szállodában csak lengyel vagy brazil dolgozók vannak.Ha az alvállalkozó brazil akkor egyértelmű,hogy a saját honfitársait viszi oda dolgozni.Ezt csinálják a lengyelek is.Ha az alvállalkozó lengyel,akkor csakis lengyelek dolgoznak az adott helyen..Úgy tudom van pár magyar vállalkozó is,de mivel mi magyarok nem vagyunk egy összetartó nép,így még véletlenül sem kérik a magyar vállalkozók az ügynökségek segítségét.Inkább maguktól intézik,mert így + pénzt tud leakasztani a dolgozni vágyó emberektől.(sajnos)

De van olyan eset is,hogy egy üzlet aki eladót keres,nem az ügynökségen keresztül keresi,hanem csak ki írja az üzlet ajtajára.( pár napja pont egy konyhai kisegítői állást láttam így hirdetni.A tulaj csak az ajtóra írta ki,és egy telefonszámot adott meg..)

Sokféle módon lehet állást keresni..ha van nyelvtudás akkor van esély munkára is.

üdv

2011. júl. 26. 16:43
 10/10 anonim válasza:
Köszönöm szépen a válaszod!
2011. júl. 26. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!