Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Elhagynám az országot! Hová...

Elhagynám az országot! Hová menjek?

Figyelt kérdés
Szeretnék elkötözni egy olyan helyre ahol kedvesek, barátságosak az emberek. Befogadják az idegeneket. Ahol ha dolgozok akkor elismernek. Ahol új életet kezdhetnék. Elegem van a mindennapi darálóból és abból, hogy kidolgozom a belem és semmibe vesznek és semmire se viszem. Szerintetek létezik ilyen hely? Poénkodó válaszok nem érdekelnek.
2011. júl. 15. 09:26
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
15%
A menyországban biztos kedvesek az emberek és mégcsak nem is kell drága repülőjegyet venni. Amugy ilyen hely nincs ez csak álom.
2011. júl. 15. 10:28
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
egyébként északon kevésbé barátságosak, közvetlenek az emberek. Főleg ha nem turistaként mész, hanem ott szeretnél élni.
2011. júl. 15. 10:29
 13/29 A kérdező kommentje:
Én is tapasztaltam, hogy északon kevésbé barátságosak. Déliekre meg nagyon jellemző a nem mondom ki milyen mentalitás, mindenki tudja mire gondolok. Ezért is gondoltam megkérdem, mert csak nem a Mennyország az egyetlen. A nyelv nem akadály, mert azt megtanulom, akár indulás előtt alap szinten.
2011. júl. 15. 10:37
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
azért írtam délt, mert ott -ahogy te is jól látod - elég lusták az emberek, így megbecsülik azt aki szorgalmasan dolgozik:) de szerintem mostanában sok országnál kiverte a biztosítékot a sok külföldi "bevándorló"...
2011. júl. 15. 10:41
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Elég kimenni a szomszédba Ausztriába. Tisztább, nyugodtabb, értelmesebbek az emberek, közel is van, jobban megbecsülik a munkádat.
2011. júl. 15. 10:43
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Stájerország vagy Salzburg környéke Ausztriában. A nagyobb városok környéke (Bécs, Linz) nem vonzó, arrafele sok is a bevándorló, akik hozták magukkal a "kultúrát". Viszont Steiermarkban és Salzburg környékén végtelenül kedvesek az emberek és nagyon lassú az életvitel. Délutánig meló, aztán kártyázás, túrázgatás a környéki hegyekben. A klíma kb. 5-6 fokkal hűvösebb, mint itthon, a síkabb területeken. Az emberek kedvesek, nem egymás kudarcára éhesek, nincs értelme a kerítésnek, bringák lakatolásának, mert senki még csak nem is gondol rá, hogy elvigye. Én pár éven belül az említett területek valamelyikébe fogok költözni, hogy pár órán belül haza is autózhassak, ha valami miatt muszáj. Most üdülni voltam Stájerországban egy picit, onnan Győr nem egész 3 óra volt autóval, egy pici faluból.

Ami szembetűnő volt, azok az apróságok, amikre kinn figyelnek, hogy az emberek élete könnyebb legyen. Pl. kukák fölött letéphető kutyaszar-szedő zacsi, amivel felszedik, hogy más ne lépjen bele, padok mindenütt meg egyáltalán az emberek igényesek a környezetükre. Talán úgy lehetne megfogalmazni, hogy az emberek együtt szeretnének jól éldegélni, nem a másik kárára. Tehát nem kell olyan messze menni, ha élhető környezetre vágysz. Én is informatikus irányultságú vagyok és biztos vagyok benne, hogy megfelelő német és angol nyelvtudással hamar találnék munkát. Sajnos a németem megkopott, most gyúrok rá, hogy mozdulhassak.

2011. júl. 15. 10:47
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
sok országba kiverte a biztosítékot az a sok bevándorló ez igaz, de ott is azokkal van a probléma, akik odamennek, szülnek 4-5 gyereket aztán majd a "befogadó" állam fizeti a gyerekek felnevelését! Én Angliában élek, vannak angol barátaim, soha nem vettem észre semmilyen hátrányt csak azért, mert én bevándorló vagyok. Egyébként én is informatikusként dolgozom, immár 3,5 éve, és jól érzem magam. Sokaknak nem jön be a külföldi élet, mert sajnos nem tudnak túllépni a mosogatói meg hasonló munkákon! Diplomás informatikusként én is pincérként kezdtem, szerencsére csak 3,5 hónapot dolgoztam így, utána felvettek a mostani munkahelyemre. Az igaz, hogy nincs sehol sem kolbászból a kerítés, de ha túljutsz a kezdeti nehézségeken, akkor akár Angliában, akár valamelyik másik nyugati országban, sokkal jobbak az esélyeid egy jó életre, mint Magyarországon.
2011. júl. 15. 10:50
 18/29 anonim ***** válasza:
előző vagyok, még azt hozzátenném, hogy a fent ajánlott helyeken a kikapcsolódási lehetőségek össze sem mérhetők a magyar viszonyokkal. Pl. mérhetetlen sok túraútvonal, jó minőségű kerékpárútvonal (elkülönített, autómentes), erdei útvonalak, igényes fürdőtavak, motokrossz, bmx pályák, foci, kosárpályák szinte falunként, szervezett kupák, amire nevezni lehet. Ott igazán van közösségi élet, nem úgy, mint itt, hogy az ember hazavágódik meló után és csak lehuppan a tv elé, amin bealszik és másnap minden elölről. Megjegyzem, hogy az aktív életvitel a helyi hölgyeken is meglátszik.
2011. júl. 15. 10:52
 19/29 anonim ***** válasza:
ó, hát ha férfi vagy, ajánlom Isztambult is. bár mondjuk én lány vagyok, és engem érthető okokból befogadtak, de sztem férfiakat is befogadnák.
2011. júl. 15. 10:53
 20/29 anonim ***** válasza:

Szegényebb országokban sokkal kedvesebek az emberek, befogadók, és segítenek idegenneknek, hogy az én javaslatom hogy költöz valami harmadik világi országban.

De ha azon kivül pénzt is akarsz keresni, akkor európán belül valami nyugati országban, de ne várd el hogy barátságosak lessznek

2011. júl. 15. 10:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!