Elhagynám az országot! Hová menjek?
Stájerország vagy Salzburg környéke Ausztriában. A nagyobb városok környéke (Bécs, Linz) nem vonzó, arrafele sok is a bevándorló, akik hozták magukkal a "kultúrát". Viszont Steiermarkban és Salzburg környékén végtelenül kedvesek az emberek és nagyon lassú az életvitel. Délutánig meló, aztán kártyázás, túrázgatás a környéki hegyekben. A klíma kb. 5-6 fokkal hűvösebb, mint itthon, a síkabb területeken. Az emberek kedvesek, nem egymás kudarcára éhesek, nincs értelme a kerítésnek, bringák lakatolásának, mert senki még csak nem is gondol rá, hogy elvigye. Én pár éven belül az említett területek valamelyikébe fogok költözni, hogy pár órán belül haza is autózhassak, ha valami miatt muszáj. Most üdülni voltam Stájerországban egy picit, onnan Győr nem egész 3 óra volt autóval, egy pici faluból.
Ami szembetűnő volt, azok az apróságok, amikre kinn figyelnek, hogy az emberek élete könnyebb legyen. Pl. kukák fölött letéphető kutyaszar-szedő zacsi, amivel felszedik, hogy más ne lépjen bele, padok mindenütt meg egyáltalán az emberek igényesek a környezetükre. Talán úgy lehetne megfogalmazni, hogy az emberek együtt szeretnének jól éldegélni, nem a másik kárára. Tehát nem kell olyan messze menni, ha élhető környezetre vágysz. Én is informatikus irányultságú vagyok és biztos vagyok benne, hogy megfelelő német és angol nyelvtudással hamar találnék munkát. Sajnos a németem megkopott, most gyúrok rá, hogy mozdulhassak.
Szegényebb országokban sokkal kedvesebek az emberek, befogadók, és segítenek idegenneknek, hogy az én javaslatom hogy költöz valami harmadik világi országban.
De ha azon kivül pénzt is akarsz keresni, akkor európán belül valami nyugati országban, de ne várd el hogy barátságosak lessznek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!