Ha nem rendelkezem diákigazolvánnyal, és diákjegyet veszek vonatra, és esetleg elkérik a diákot, akkor leszállítanak, vagy megbüntetnek?
Jegy nélkül, vagy érvénytelen jeggyel utazó személy, pótdaíj fizetésére köteles.
Ha nem vagy diák, de a jegyed diák, akkor az érvénytelen jegy, tehát büntit kapsz.
Nem tudom, mikor szállítanak le valakit, de én ilyet még csak cigányokkal láttam h leszállítják őket, és nem csekket kapnak- ezt most nem rasszizmusból írtam v ilyesmi, de tényleg még csak náluk láttam ilyet.
Köszi :)
Ezt helyben kell fizetni v csekket írnak?
Milyen vonalon közlekedsz?
Mert én akárhányszor ülök vonatra, mindig van kalauz. És mindig kérnek minden papírt, ha bármilyen kedvezményes jegyet veszek...
Helyszínen 6000 csekkesen 9000.
Leszállítani csak akkor fog, ha megtagadod az irataid átadását, hogy kiállítsa a csekket a nevedre.
Sőt, ha a kaller nem kéri el, viszont jön az ellenőr és ő elkéri, akkor Téged is megcsesznek meg a kallert is.
Szóval okosabb, ha maradsz a teljes árú jegynél, vagy szerezz be egy diákot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!