Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mik a legszükségesebb dolgok...

Mik a legszükségesebb dolgok amit egy külföldi tartózkodásnál jól jönnek?

Figyelt kérdés
Külföldre megyek Angliába dolgozni mint au pair fél évig leszek minimum? Mi az amit ne feljtsek el:D
2009. márc. 23. 09:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Fú hát szerintem szótár. Nekem pl nagy segítség volt egy PDA is, ami GPS-sel volt ellátva, de msn is volt rajta így ha netet találtam, akkor tudtam tartani az itthoniakkal a kapcsolatot sűrűbben mint telefonon. Igazából szerintem nagyon extra dolgokra nem lesz szükséged. Valamilyen biztosítás nem árt na meg természetesen az irataid.
2009. márc. 23. 10:18
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha valamilyen betegséged lenne véletlen, akkor arról a lelet fordítása, hogy ha baj lenne, akkor tudjanak arról hogy mi a szitu. Illetve lehet csináltatni Eu kártyát ott ahol a taj kártyát is. Ez arra jó, hogy egy évig jogosult leszel az eu tagállamokban is olyan szintű ellátásra, amilyenre a helyi állampolgárok. Felhívták a figyelmünket arra, hogy általában minden országban kell fizetni valamennyit az egészségügyi ellátásért, tehát így sem biztos hogy olcsón ússza meg az ember biztosítás nélkül. Azért adja ég, hogy ilyenekre ne legyen szükség, mennyi időre mész?
2009. márc. 23. 10:20
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszi hát fél -eggy év attól függ mennyire fog tetszeni:-)
2009. márc. 23. 11:07
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Eloszor is sok sikert, en is au pair vagyok, csak nem Angliaban. :)

Eloszor is lenyeges, hogy olyan ruhakat vigyel csak, ami az adott evszakban kelleni fog. Tehat ha nyaron mesz, akkor ne vigyel teli ruhat, ha telen, akkor meg nyarit ne - ugyis le fogod cserelni a ruhataradat, ezt garantalom. :D

Ervenyes szemelyid mindenkeppen legyen. A TB-det fizesd otthon tovabbra is, es valtsd ki a Megyei Egeszsegpenztarnal az EU-s taj-kartyat (ingyenes, es helyben rogton megcsinaljak), ami az otthoni TB-kartyaddal egyutt lesz hasznalhato, tehat azt se hagyd otthon.

A szotarat nem feltetlenul javaslom, en kicipeltem magammal kettot, egyiket sem hasznaltam, igy fel ev utan karacsonykor hazavittem oket.

Igazabol a papirok azok, amikre oda kell figyelni, minden mas abszolut potolhato es beszerezheto Angliaban is, sot, nagyobb a valasztek is.

Hajra! :) Hany gyereked lesz? Mikor mesz?

2009. márc. 23. 11:50
 5/14 anonim ***** válasza:
67%

Banális dolgok, de én nem indulok el itthonról nélkülük. Kedvenc krém, alapvető gyógyszerek, kontaktlencse, tampon (hülyén hangzik, de itthon általában sokkal olcsóbb, Törökországban 4 euro volt egy kis doboz!!!) a filmjeim, a laptopom.

Gondold át mi az, amit rendszeresen használsz, és itthon elfogadható áron van, mert valószínűleg kint minden drágább lesz. Bár úgyis sokat fogsz vásárolni...

Jah, és egy útikönyvet az adott környékről..

2009. márc. 23. 12:57
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Magyar nyelvű zene Cd-k és filmek. Egy idő után hiányozni fog a magyar nyelv.

Szótár fölösleges.

Ruhákat minimálisat. Úgyis újjat fogsz venni.

Fényképek az itthoniakról. És a papirjaid. Esetleg a laptopod, ha van. De ha nincs, akkor kinnt olcsóbban tudsz venni és jó, mert bármelyik kávézóban vagy ahol van nyilvános internet tudod használni.

2009. márc. 23. 13:50
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszike a tanácsokat 6ikán idulok 2 gyerekhez egy 4,5 és egy 9 éveshez és te mennyinél vagy? merre vagy?
2009. márc. 23. 20:47
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

A magyarnyelvű CD-k tényleg jól jöhetnek, nekem két hét kint tartózkodás után is megváltás volt magyar zenét hallgatni. Olyanokat is amiket amúgy itthon nem nagyon hallgatok. :) Kifejezetten feldobott...

Azokon felül amiket fölöttem elmondtak, én pl szeretem szedni a saját gyógyszereimet, így abból is vinnék a helyedben, főleg hogy én pl Algopyrinre érzékeny vagyok, így nem merek bevenni akármit. Aspirin, görcsoldó, neo citran, én vittem strepsilst is, B6-ot, és hasmenésre való bogyót is. Szerencsére utolsó kettőre nem volt szükség de sosem lehet tudni :) Így azért egyszerűbb ha rögtön kéznél van. Én ajánlottam a szótárat is... Én sem úgy gondoltam, hogy cipeld el a két 3 kilós picikét, én pl telómra tettem egyet így elég egyszerű és kéznél van, ha vaalmit nem tudok megmagyarázni :)

2009. márc. 24. 19:54
 9/14 Nikcsi ***** válasza:
100%
Atalakito konnektorhoz! :)
2009. márc. 24. 21:55
 10/14 A kérdező kommentje:
Mi az az atalakito konnektorhoz ha laptopot viszek akkor ahoz is? kell?
2009. márc. 24. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!