Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Turistaként melyik város...

Turistaként melyik város tetszett neked a legjobban? London, Párizs, Róma, Amszterdam, Isztambul, Milánó, Prága, Velence, Berlin, Barcelona, Krakkó, Lisszabon. Stb?

Figyelt kérdés
Nem ott élés szempontjából érdekel, hanem turista-szempontból. Látnivalók, hangulat melyikben milyen? Melyik tetszett (rangsorolhattok is) és miért? Kihagytam még sok várost természetesen, írhattok még!
2011. jún. 8. 17:19
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
100%
Nekem legjobban Róma tetszett (ha tehetném, ott vásárolnék egy lakást) viszont hangulatilag és a lakosok mentalitásában Madrid viszi a pálmát.
2011. jún. 11. 16:46
 12/24 anonim ***** válasza:
70%

London túl koszos, az angolok ridegek, viszont a királyi parkok tényleg szépek.

Párizs maga a csoda az Eiffel-toronnyal, a Jardin du Luxembourg-gal, a Louvre-ral, és a kedvencem a Sacré-Coeur valamint az onnan elénk táruló panoráma.

Róma, az örök város. Olaszos gimnazistaként a kedvencem. A történelem tényleg kézzel fogható, na és az olaszok lenyűgözőek... :)

Milánóban viszont csak a Dóm környéke a szép, amúgy teljesen jelentéktelen.

2011. jún. 12. 14:16
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha szereted a nyüzsit,vásárlást,akkor mindenképp London! Nálam az az örök kedvenc!!:) ;)
2011. dec. 3. 23:15
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Ezekből láttam Párizst, Isztambult, Prágát, Velencét, Barcelonát, Krakkót.

Isztambul, Prága, Velence, Párizs, Krakkó, Barcelona a rangsor.

Isztambul lenyűgöző, 6000 éve lakott hely, Bizánc, Konstntinápoly, Isztambul (meg egy csomó néven még), mind ugyanazt a helyet jelöli, ez önmagában csodálatos. Egyszerre ősi és modern, amúgy felfoghatatlan méretű megapolisz.

Prága. Mint egy ékszerdoboz, hihetetlen hangulattal.

Velence. Ha Prága ékszerdoboz, akkor ez egy egész kincseskamra. Ahol a giccs annyira túlcsordul, hogy már nem is zavaró.

Párizs. Rengeteg és sokféle látnivaló, de nagyon messze, ráadásul azt a fenenagy vendégszeretetet sem éreztem. Mégis, a látnivalók önmagában megérnek egy hetet!

Krakkó és Barcelona kicsit lemarad. Az előbbi városokban (vagy ahhoz közel) több napot töltöttem, ez utóbbi kettőben csak felet-felet. Krakkó mindenesetre hangulatosnak és barátságosnak tűnt, Barcelona viszont csak egy "turistaipari" központnak. Azért visszamennék bármelyikbe néhány napra.

2012. febr. 9. 09:59
 15/24 anonim válasza:
Ezek közül a városokból,én Londonban,Velencében,Prágában és Lisszabonban jártam.De ami megfogott az Lisszabon(bár Portugália azon része is ahol jártam).Nem is tudom miért,de az biztos,hogy egyszer még visszamegyek Portugáliába.
2012. szept. 15. 00:34
 16/24 Pub ***** válasza:

Amsterdamban és Lissbonban meg nem jartam, de atobbi:

Istanbul: imadom a törököket, az konyhát, hogy nem drága, hogy nyüzsgő, hogy olyan mint egy arab es egy eurpoai orszag kevereke. A szuk ("a piac" csodalatos, illatos es kapni mindent)

Milano: annyira nem voltam oda erte, latnivalo sztem nem sok van ha ruhat akarsz venni es van penzed akkor viszont nagyon jo varos:) meg hat az oalsz konyha....:)

Praga szep foleg osszel, nem draga es Bp hez kozel van.

Velence: nem is tudom hanyszor voltam mar mindig lehet benne gyonyorkodni annyira mas, bar sztem erdemes akkor menni mikor nincs igazi turista szezon, ugyanakkor latni kell egyszer a februari karnevalt is. etterembe nem biztos hogy ott kell menni, kicsit olyan ulj edd meg gyorsan es huzz innen tud lenni.

Berlin: sima nemet varos sok ronda nemettel, de jok az azsiai ettermeik:) este egesz szep, es a fal mellett megallni (na jo a maradek) vmi nagyooon furcsa elmeny, akkor is ha nem eltel meg abban a korszakban. ettol fuggetlenul vhol a lista aljan szerepel, nem negativ elmeny de kihagyhatonak velem.

Barcelona: olcso, nyüzsgő, sok furcsa szoborral es epulettel, akkor kell menni mikor napfenyes, erdemes a tursitas buszra a kis pirosra is felszallni, akkor is ha 20-25 euro. 3 nap eleg ra. az emberek kedvesek jokat lehet enni. es vannak jo koncertjkeik is.

Krakko, tobbszor jartam mar ott, csodas emberek finom etelek (tudom kicsit kaja kozponti vagyok) enni kell betroot ( cekla) levest es pirogit, ami olyan mint a ravioli. szeretik a magyarokat, de mindnekivel kedvesek. kis varos a legszebb resze a zsidó negyed. vagyis nem is jó a szep. hangulatos!!

ezenkivul viszont a kedvencem Parizs ahol minden meg van ami kell jo etelek szep ruhak, latnivaló, napsütes nem igaz hogy nem kedvesek es rengeteget vagyok koztuk velem mindig mindenki elozekeny vlt utbaigazitott segitett, a bussofor pedig koszon amikor felszallsz a buszra. nagyon jo a metrohalozata.

2012. okt. 27. 19:18
 17/24 Pub ***** válasza:

jah igen lemaradt London, sztem oda is el kell menni siman jo ra egy het, biztos nyaron mennek, mert sokat esik nem csak pletyka es vacak esoben varost nezni. el kell mennni London kornyekere canterburry be es a Stonehenge hez is nnics messze es latni kell. akkor is ha nem nagy szam jo volt eloben megnezni.

Roma meg meg varat magar remelem jovore sikerul vegre eljutni, de biztos nem fogok benne csalodni:)

2012. okt. 27. 19:22
 18/24 anonim ***** válasza:

Európai városok közül nekem Budapest,Velence és Prága :)

Prága talán azért, mert az egész egy nagy tömeg és szeretem ha él körülöttem a város. Egy négyzetméteren pedig a világ minden tájáról vannak emberek. Ja, és itt ettem életem eddig legdrágább hot-dogját :D

Budapest a fények miatt és mert mindig onnan kezdődnek a legjobb útjaim :D

Velence megúnhatatlan :P

Bécsbe is voltam már... gyönyörű meg minden, de túl sok már a bevándorló.

De a kedvenc városom Sousse olyan feelinget még sose éreztem sehol se... hangulat, emberek, tengerpart minden tökéletes...

A legmisztikusabb kétség kívül Jeruzsálem, egyszerűen elképesztő az ahogyan találkozik a három világ vallás.

Aqaba (Jordánia) kisebb tengerparti város, de nekem az egész olyan volt mintha keveredett volna az ezeregy éjszaka és a milliárdosok élete... De nagyon tetszett.

Lényegében nekem mindegyik olyan város tetszik ahol meleg van és tengerpart :D

2012. okt. 28. 17:40
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Én amelyekben jártam ezek közül, ilyen sorrendben vannak nálam:

Lisszabon

Barcelona

London

Róma

Berlin

Prága

Amszterdam

Párizs

Milánó

2013. febr. 23. 18:12
 20/24 anonim ***** válasza:

Velence szuper hely. Hangulatos, romantikus, izgalmas, egyedülálló és felejthetetlen. Nekem ő az első. Második Firenze lenne

3. Prága (szintén visszamennék még)

4. Párizs

5. London

6. Róma

7. Amszterdam

8. Milánó

a többi helyen nem voltam, de egyértelműen Velence. Bár én a helyedben utána néznék Firenzének is. :)

2013. febr. 24. 19:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!