Szerintetek költözzek ki külföldre?
Ha nagolul beszélsz, akor olya országban menj, ahol szintén, szóval anglia, skócia, írország(ok) jöhetnek szóba. Egyetértek azzal, hogy te szervezd meg, mert egyébként csak le fognak húzni, a legtöbb ilyen llásközvetítő cég azt csinálja, hogy szállást a normálisnál kicsit drágábban ad és ugyanúgy a netről összeszed néhány lláshirdetést, telszámot aztán ezért pénzt kér... Szóval munkát nem adnak, csak elérhetőségeket, azt meg magad is meg tudod szerezni...
Külföldi magyarokkal mindenkinek baja van, én mondjuk még nem találkoztam eggyel sem, csak egyről hallottam, aki a közös ismerőseinktől érdeklődött, hogy szívesen találkozna velem, de élőben még nem láttam :D
Viszont azért vannak árnyoldalai is a külföldre költözésnek, de ezt majd úgyis meglátod. Sokan hazajönnek egy-két év után, és nem azért, mert nem boldogultak, hanem mert elég volt, ugyani a pénz nem minden. Nehéz ezt elmagyarázni, de egy idegen országban mindig idegen leszel. Van, aki ezt kifejezetten élvezi, van, aki megszokja és van aki meg nem... De fiatal vagy, úgyhogy mindenképpen próbld meg szerintem, jó tapasztalat lesz, nyelvtanulás szempontjából is jó, úgyhogy hajrá!
Egy kis segítség a villanyszereléssel kapcsolatban.Mi Angliában élünk,és a férjem is villanyszerelő ,meg a fiam is annak tanul..( ő még mindig tanuló,de itt kint tanulja a szakmát)
Angliában elég jól keres egy villanyszerelő..HA jól beszéled az angol nyelvet akkor érdemes egyénileg is kijönnöd,és magad keresni munkát,mert így tuti nem fognak becsapni..De tudnod kell,hogy ha a szakmádban akarsz elhelyezkedned akkor különbözeti vizsgát kell tenned..Olyan munkaügyi vizsgát,és vizsgáznod kell az itteni villanyszerelői képzésben(tudod itt 3-as bemenetű a konnektor..)Ha tudsz angolul akkor ez nem fog gondot okozni neked,hiszen a szakmádat tudod..Csak pénz kérdés..Persze ahhoz,hogy meglegyen az engedélyed honosítani kell a vizsgapapírodat,és ki kell fizetni a díjat..(1-2 éve olyan 500 font volt) Mint írtam azért tudjuk,mert a férjem és a fiam érdekelt lett volna benne..
Ha tudsz angolul akkor nem lesz gondod a szálláskereséssel sem..
Sajnos nem egyedi az amit a manchesteri írónk írt,hogy a magyarok nem tartanak össze..Ez az én bajom is,hogy itt vagyok kint,és olyan jó lett volna egy barát akivel eljárhatnék ide-oda..de vagy becsapnak,vagy letagadják,hogy magyarok..Mindenkiben a rosszat látják..Ezért is van az,hogy egyre többen hazamennek..Mert akárhol vagy a világban idegen leszel,és még a honfitársaid is idegenként fognak bánni veled..(bocsi,de ezt el kellett mondanom)
Szóval jó angol tudással,és egy jó szakmával csakis egyénileg csináld meg a szerencsédet,így biztos,hogy senki nem csap be..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!