Szegedi vagyok,sajna elhagytam a diákbérletem,pár héten belül kapok az egyetemtől újat,addig igyekszem bliccelni...
A kérdésem: Ha veszek egy vonaljegyet,és kilyukasztom utazáskor,és éppen nem jön ellenőr (elég ritkán látni,és ha azt az érvényesített jegyet magamnál tartom akkor az érvényesnek tűnhet akárhány utazásig?? Mert most ha jön egyszer egy ellenőr, az honnan tudná hogy én azt a jegyet már 3 hete kilyukasztottam, vagy éppen akkor,ahogy kéne..Mert a jegyre csak az van írva hogy 2011-es év.. Vagy hogy van ez??? Köszi!!
Minden lyukasztó máshogy lyukasztja ki a jegyet. Az ellenőrök mindig kilyukasztják a saját buszjegyüket és az alapján ellenőrizik az utasokét. Szóval nem ajánlom, hogy ezt csináld, mert könnyen bírság lesz a vége!:(
2011. jan. 31. 08:31
2/12 anonim válasza:
Ez ugyebár a régebbi verzió. Az új lyukasztó meg rányomtatja a dátumot, a busz számát és még kitudja mit!:)
2011. jan. 31. 08:32
3/12 anonim válasza:
az újfajta még azt is rányomtatja hány óra hány perckor "lyukasztottad" ki a jegyed.
2011. jan. 31. 08:55
4/12 anonim válasza:
Szegeden sajna elég sok ellenőr van, és alaposan is végzik a munkájukat. Nem sok esélyt adnak magyarázkodásra, és a legkisebb eltérésért is büntetni szoktak. Ez a személyes tapasztalatom. A sofőrt be lehet csapni kamu lyukasztással, de ha ellenőr jön annak nagy valószínűséggel bünti lesz a vége.
2011. jan. 31. 09:09
5/12 anonim válasza:
Én úgy szoktam, hogy figyelek jó alaposan mikor jön az ellenőr, és csak akkor lyukasztok ha látom hogy van. Van olyan amúgy, akinek ennyi is elég, ha netán észrevenné, de van aki beleköt.. (egyszer voltam egy trolin ahol az ellenőr háta mögött akart lyukasztani egy lány, az meg észrevette és elállta az automatát.. aztán az utasok elkezdtek veszekedni az ellenőrrel, hogy engedje már lyukasztani.. vicces volt. :DD De végül is engedte.)
2011. jan. 31. 09:38
6/12 anonim válasza:
Ezt ne csinald, mert egyertelmuen csalas es ha elkapnak megbuntetnek. A diakot elhagytad, ezt az egyetemnek bejelentetted. Errol jo esetben adtak valami papirt / ideiglenes diakot. Az legyen nalad, es ha ellenor jon, el kell hogy fogadja, elvegre diak vagy, jogosan hasznalod a kedvezmenyt. Sot, a helyedben hordanek egy iskolalatogatasit is magamnal.
2011. jan. 31. 10:11
7/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Igen,gondoltam hogy ez nem ilyen egyerű,túl szép lenne...:)Épp ma láttam hogy a villamoson már valami digitális "lyukasztó" van. Én amúgy viszonylag ritkán látok ellenőrt,és én is azt csinálom, hogy figyelem, jön-e,ha meg látok egyet akkor gyorsan lyukasztok majd..remélem nem járok pórul, de köszi a sok óva intést,és tanácsot! ;)
2011. jan. 31. 14:55
8/12 anonim válasza:
Az se túl jó ötlet! Általában kettesével járnak az ellenőrök. Az egyik elől a másik hátul szál fel. Múltkor a villamoson láttam, hogy egy lány a te taktikádat alkalmazta. Odaállt a lyukasztó mellé, majd mikor meglátta az ellenőrt gyorsan kilyukasztotta a jegyet. Az ellenőr mindezt meglátta, egyből odalépett és megbüntette a leányzót. Ráadásul vagy 5 percig vitatkoztak, azon, hogy a lány későn lyukasztotta ki a jegyet. Elég kínos volt mindez, a tömött villamoson. :)
Buszokon ritkán látni ellenőrt, de villamoson szinte mindig vannak. Én mindig egy öregasszony+fiatal hosszú hajú srácot fogok ki, ha látod őket MENEKÜLJ!:)
2011. jan. 31. 15:02
9/12 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszolónak még annyit,hogy a diákigazolvány nem egyenlő azzal hogy nekem jár diákbérlet!! Nem minden egyetemistának jár,csak aki államilag támogatott..Én mondjuk az vagyok,de ezt egy diák (akár egy ideiglenes) nem tünteti fel.De ha jó fej a suli,lehet adnak valami külön igazolást,majd megkérdem...
2011. jan. 31. 15:04
10/12 A kérdező kommentje:
Köszi a személyleírást!! :D És mi van akkor,ha azt mondom a büntetni vágyó ellenőrnek hogy nincs nálam semmilyen irat, és felteszem bemondok egy kamu nevet,kamu címet..Milyen érdemi dolgot tehet?? Nem ejthet foglyul,meg ilyenek! Hívhatja a zsarukat,de én azt nem vagyok köteles megvárni,mert addig ő nem korlátozhatja a személyes szabadságomat, gondolom én,,nem?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!