Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Leírnátok nekem, hogy milyen...

Leírnátok nekem, hogy milyen volt a repülőgépen való utazás? Nem sokára repülni fogok (életemben először ( és gondoltam előtte olvasnék pár élménybeszámolót. :]

Figyelt kérdés
Minden érdekel, felszállás, leszállás, maga a repülés stb stb. Köszönöm előre is. ^^
2011. jan. 29. 21:48
1 2
 11/17 ConnectCare ***** válasza:
100%

Szia!

A repülés szerintem az egyik legjobb dolog a Földön.

A legelső alkalommal én is izgultam, de abszolút nem kell félni a dologtól. Amíg gurul olyan mint egy busz + általában lefoglal a biztonsági bemutató amit SZORGALMASAN VÉGIG KELL NÉZNI:D Aztán a pályán úgy gyorsul, hogy még a sokadik repülésemnél is meglepődtem mindig. Tényleg érzed, hogy belenyomódsz az ülésbe. Na az érdekes lesz. Olyan 3 mp-ig félelmetes, mikor elemelkedik, mert akkor győződsz meg arról, hogy fennmarad. Utána nyugis minden. A leszállás pilótafüggő, de túl rossz nem lehet. Szerintem nyugi és jó repülést!

2011. jan. 30. 17:14
 12/17 anonim válasza:
100%

Uhhh imádok repülni....

Évente egyszer(oda-vissza) nyáron repülök (most is fogok már nagyon várom). 3 óránál többet még nem repültem de jöjjön a beszámoló...

Amikor kint vagyok a reptéren még bechekolás meg ilyenek tökre izgulok, de miután beérek a váróba és rádöbbenek mennyitt kell még várnom. Na az aztán uncsi. Csak nézed az órát... és persze nem telik az idő....ja és csak aztán írják ki, hogy fél órát késik a gép (jó esetben csak 1 felet) Mikor nézed, hogy csak 10 perc van beszálásig rádöbbensz, h el kéne menned pisilni, meg venned vmit inni... Mire végzel már hatalmas sor áll a kapunál ahol utoljára ellenőrzik az útlevelet és a jegyet/beszállókártyát. Ha bejutsz a gépre ha szerencséd van egy folyosón ha nem akkor busszal. Nos... szintén nagy tolongás mindenki keresi a helyét (legalábbis eddig én olyanon voltam ahol mindenkinek megvolt h hova kell ülnie)

ja és mindenki teszi fel a tárolóba a kézipoggyászt legalább 3-4 táska/család (ne tom miért kell ennyi mindent vinni ). Aztán, mire mindenki elhelyezkedik jön a bemutató film amit már kívülről nyomok, de azért mindig szeretem nézni.

És jön a várva várt felszállás....

Tök gyorsan indul a gép én meg tökre be vok tojva és utálom is mert nagyon belsüppedsz az ülésbe.

Amikor már egyenesbe mész akk már tök jó minden, de fél óra mulva megunod és várod, hogy hozzák a kaját. Ezzel elmegy még fél óra... Majd teát és kávét (nállam legalább is) ezzel is még 15 perc majd beleolvasgatsz a gépen lévő magazinokba 15-30 perc...és jön a leszállás....

Imádom, hoznak cukorkát amit szopogatsz ás naon jó érzés vhogy ezt nem tom részletezni de amikor letetszi a pilóta a gépet és mindenki tapsol... az vmi megkönnyebülés....

Aztán meg jön a herce-hurca a csomagokkal de eddig nekem ezzel az egésszem jó tapasztalataim vtak ugyhogy ne agódj...

Az egész repülés nagyon izgi remélem tetszeni fog neked is...:D

Bocs, kicsit hosszú és érthetetlen lett.

Remélem, azért tudtam segíteni!:D

2011. jan. 30. 21:38
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

én is nagyon szeretek repülni.

A felszállásnál imádom, amikor felpörögnek a hajtóművek,én meg belenyomódok az ülésbe.

Rövidebb ideig fog tartani az elrugaszkodás a futópályáról, mint ahogy az ember gondolná, és jobban bele fogsz nyomódni az ülésbe, mint ahogy most gondolod.

Aztán miután elértétek a 35.000láb magasságot eléggé monotonná válik, csak repülsz és repülsz....

Persze ez is tud izgalmas lenni, pl amikor látod azokat a helyeket fölülről, ahol már jártál(én előszeretettel nyomon követem hogy éppen melyik város fölött mellett repülünk el.)

De szép látvány a tenger, a sivatag, vagy a kivilágított városok éjszaka.

Leszállásnál néha én is émelygek, de nem kell tőle félni.

Aztán földet értek, a gép vadul fékez, (jön az elmaradhatatlan tapsvihar), kiszállsz a gépből, és megcsap az a jellegzetes kerozin szag:)hmmmm.

2011. jan. 31. 00:27
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek, nagyon jófejek vagytok. :]

Én igazából attól a sokat emlegetett hányingertől félek, nem szeretném kidobni a rókát. :D :$ Ezellen amúgy valami bevált recept? Azon kívül, hogy ne egyek.. :D

2011. jan. 31. 18:32
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerintem unalmas. Igaz, mi 8-10 órákat szoktunk repülni, abból a felszállás ami fantasztikus.
2011. febr. 10. 19:48
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Ne tarts a hányingertől, nehogy azért jöjjön elő...

Nem mondom, hogy ne egyél, de mondjuk ne túl hígat egyél.

És próbálj nyugodt maradni, LÉLEGEZZ MÉLYEKET! Ha úgy érzed félsz, vagy bármi, akkor is koncentrál arra, hogy vegyél nagy levegőt, s ne legyél rosszul.

Én inkább a fülem bedugulása miatt kínlódtam mindig, kevésszer repültem már.

De nagy élmény, ahogy dübörögve elindul a gép, tisztára begyorsít, aztán fent a felhők felett már olyan, mintha suhanna. Ne félj! Bízz a pilótában, értik a dolgukat!

És élvezd az egészet, főleg a kilátást!

2011. febr. 11. 10:31
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
eloszor en is azt miatt feltem ,hogy rosszul leszek a gepen..de mivel nem vagyok az a tipus aki rosszul van az utas alatt igy megnyugattam magam ,hogy minden okes lesz es max attol leszek rosszul hogy beszugeralom magamnak. amikor kezd elojonni gyorsan masra gondolok,hogy hova is megyek meg ilyenek..elso repulesnel vettem be utazotablettat de azota mar nem szokok.gepen a a leszallas meg a felszallas a legizgalmasabb az elso ut alatt meg amikor szaltok fel es egyszer csak athatoltok a felhokon es meglatod a ragyogo napot vagy a leszallasnal ahogy eloszor pillantod meg a varost az sztem nagyon jo erzes...nekem egyszer olyan sima leszallasom volt ,hogy meg is lepodtem hogy mar lent vagyunk..akkora kod volt ,hogy azt hittem meg mindig valahol a felhok kozt bolyongunk:) neha viszont tud eleg durva is lenni ahogy befekez a gep...elottem sok helyen olvastam ,hogy milyen katasztrofalis a helyzet a reptereken haat nekem addig pont az ellenkezoje..tudtommal heathrow a vilag eggyik legnagyobb reptere de en meg soha nem vartam orakat a checking-nel talan csak szerencses voltam..az a bizonyos tolongas is elmaradt..mivel mindenkinek meg volt a helye nem lattam ertelmet annak ,hogy osszetorjem magam..igaz ,hogy sokat kell varni a repteren de inkabb megyek 3oraval korabban mint hogy 1percet kessek..az tud azert unalmas lenni..a csillagaszati arak it elmadtak valahogy de talan csak en vagyok megszokva az angliai arakhoz..igaz hogy nalunk draga a 3 fontos szendvics vagy vagy 1,50es viz de itt ez atlag...de nezopont kerdese most nem akarok ezen izelni mert meg megkoveznek hogy nekem olcso..nem mondom hogy az de itt atlag..egyebkent en amikor mentem at a biztonsagi ellenorzesen es kidobtam a szendvicsem akkor ramszolt az ellenor hogy nem kellett volna ugyanis a kajat atvihetem.mondtam ,hogy most mar mind1..errol ennyit..sztem nem kell izgulnod es nagyon jo lesz az utazasod foleg ha ablak mellett ulsz..sok sikert:)
2011. febr. 11. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!