Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Szerintetek ha egy spártai...

Szerintetek ha egy spártai katonát meg egy gladiátort szembe állitanak egymással ki nyerne?

Figyelt kérdés
2010. dec. 5. 14:59
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:

ma 17:03

Nagyon tévedésben vagy.Egy gladiátor se harcolt saját magáért..A gladiátorok rabszolgák voltak,és az uruk parancsára harcoltak életre-halálra.

A spártaiak született katonák voltak,és nem csak a csapatharci szellemet ismerték..

Pontosan tudták,hogy kell harcolni egyedül is,és bizony aki nem tudott helyt állni meghalt.

Egy spártai fiút 5 évesen elvették az anyjától,hogy harcot tanuljon.Férfi avatásának egyik pontja az volt,hogy egyedül,magányosan kellett a kietlen pusztán életben maradniuk..Azt,hogy csapatként is helytálltak az a jó harci taktikának volt köszönhető..

Kedves kérdező.

Ha egy spártai és egy Gladiátor harcolna nagyon valószínű,hogy a spártai nyerne,mert ő megfontoltan,rugalmasabban,ügyesebben harcolna.A gladiátor is jó harcos volt,de ők csak rövid ideig,és csakis közel harcban..A spártai fürgesége sokkal előnyösebb lenne egy ilyen közel harcnál..

2010. dec. 5. 19:09
 12/39 anonim ***** válasza:

Milyen fürgeség? XD

Azzal a böszme nagy bronzpajzzsal? Az csak a hollywoody mese, hogy a spártai kilép a falanxból és egyedül harcol! Vagy maximum nagyon végső esetben. Egy spártai csak pár fegyverre van kiképezve (pajzs, lándzsa, kard), egy gladiátor több fajtára (kard, pajzs, háló, szigony, lándzsa..stb.) A spártainak azért volt akkora pajzsa, hogy a mellette álló társát is védje a falanxban, erre is voltak kiképezve. Egyéni harcban az a nagy pajzs csak akadály. A spártaiak valóban embertelen körülmények között voltak kiképezve, de a gladiátorok élete sem volt leányálom. Nem a 300 című film alapján kell ítélni, ahogy ott mindenki röpköd és ki van gyúrva,kockahas.

Egy nagyobb termetű germán vagy afrikai rabszolgasorból származó tapasztalt gladiátor belerúg egyet a spártaiba, az a nagy pajzsával és a 70 kilójával borul a francba. Egy gladiátor sok oldalúan küzd és kreatívan mert mindig más fegyverrel kellett neki, hozzá is van szokva. Egy spártai még ha jól képzett is, akkor is egyoldalúan harcol, mert a háborúban ugyanazon az egy szisztémán belül harcol (falanxban a többiekkel).

2010. dec. 5. 19:28
 13/39 anonim ***** válasza:
88%

Nem láttam a 300 című filmet,így fogalmam sincs miről beszélsz...

De teljesen felesleges a vita..mert tény,hogy

- Soha nem harcoltak egymás ellen

- egy Gladiátor soha nem saját magáért harcolt,hiszen rabszolgaként az ura parancsát követte.

- egy spártai jól tudott harcolni csapatban és egyénileg is

-Mindkét harcos képviselője már csak a múltban van.

-képtelenség megmondani ki nyerhetne..Evvel az erővel azt is lehetne kérdezni,hogy ki győzne? Egy harcos apacs vagy egy római katona??

2010. dec. 5. 19:38
 14/39 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a válaszaitokat csak az utolso két válaszolonál nagyon elbizonyolodtam amugy a bordámra akarok a tetoválást és azért akarok ilyet mert 20 éves vagyok és nagyon sok mindent át éltem már és tudom jo, hoghyha az ember nem harcol magáért az életben akkor 1 utolso csöves is lehet ha nincsen szerencséje semmiben... de azért nagyon köszönöm a válaszaitokat még gondolkodo rajta mien tetköt csináljak...:)
2010. dec. 5. 19:39
 15/39 A kérdező kommentje:
(utolso 3 válasz).........
2010. dec. 5. 19:44
 16/39 anonim ***** válasza:
81%

1. A spártai egyénileg biztos, hogy nem a legjobb harcos, csak csapatban.

2. Az igaz, hogy a gladiátor az ura parancsát követte, de magáért harcolt főként. Hogy miért? Először is az életéért, másrészt ha sok harcot győztesen vív ki akkor, felszabadítják és megjutalmazzák és szabad emberként élhet tovább, miközben a társadalom megbecsüli. Szóval ez elég jó motiváció és ösztönzés. Szóval szerintem is magáért harcolt.

3. A spártai akármilyen jól helytállt, több pénzt nem kapott és továbbra is egy élő fegyverzetként (eszközként)használták őt, akibe a fanatizmust belenevelték. Ha meghal akkor úgyis mindegy, ha túléli ugyanúgy tengeti az életét ahogy eddig. Szóval nincs értelme még annyira önmagáért sem harcolni.

2010. dec. 5. 19:46
 17/39 A kérdező kommentje:
ez nagyon sokat segitett köszii...:)
2010. dec. 5. 19:57
 18/39 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező..Én nem fogok vitázni a másik íróval (bár ő amint látom nehezen tud leállni) így adok egy tanácsot neked..

Mivel két tetováláson töröd a fejed akkor közelítsd meg másképp a dolgot..

Ne arra gondolj,hogy ki lenne az erősebb mert meddő vita lenne ebből..(lásd előbbi pár hozzászólást) inkább olvas utána egy spártai katona életéről,és egy gladiátor életéről..Gondolj bele,hogy miképpen élhettek,mit gondolhattak,és amelyik jobban áll a szívedhez,amelyikre azt mondod,hogy bizony hasonló az én életem is azt válaszd..Na a harci erejüket nézd,mert a maguk módján mindketten kiváló harcosok lehettek a saját idejükben..

Ha csak a harc miatt érdekel akkor akár a predator és Alien között is variálhatsz..nem igaz?

2010. dec. 5. 19:59
 19/39 A kérdező kommentje:
igy van és köszönöm szépen de már olvastam mind a kettöröl és ha dülöre tudtm volna jutni akkor nem kérdeztem volna meg itt...de lehet még olvasnom kéne...:)köszönöm válaszof...
2010. dec. 5. 20:09
 20/39 hollófernyiges ***** válasza:
74%

A gladiátorok nem hivatásos harcosok voltak, hanem fogyóeszközök a cirkuszban, bűnözők vagy rabszolgák, kiképezték őket hogy lehetőleg sokáig tartson amíg meghalnak. Volt néhány szerencsés/tehetséges aki elég népszerű lett ahhoz hogy felszabadítsák, de nagyon törpe kisebbség volt az.

A spártaiak meg a helóták nyakán élősködtek és szinte 100%-ban bi-vagy homoszexuálisok voltak :)

2010. dec. 6. 12:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!