Milyen az élet Koreában?
Most per pillanat bombázáák egymást... Észak Korea komunista, délt pedig az USA támogatja...
Igaz, én nem ott élek, de valahogy szerintem nem vonzó... :S Kína vagy Japán?
Japán mániás vagyok, de ott nehéz letelepedni, meg mondják, hogy mindig is külföldi maradsz és nem fogadnak be. Imádom Japánt, a kultúráját, de vannak dolgok, amiért nem igazán vágyódom már oda. Franciaország jöhetne még szóba, de azt is szidják nagyon.
Nem igazán a háborúra gondoltam. Mondjuk a háború előttig milyen volt? 2000-2009 években?
Dél-Korea egy demokratikus modern ország, viszont a fölötte lévő háborús Észak-Korea miatt, és a koreai kultúra sajátosságai miatt van pár dolog benne, ami miatt nem ajánlott idegeneknek odaköltözni, nem-ázsiaiaknak pedig különösen nem:
-Feszült közéleti helyzet, amit sokszor nem mutatnak ki, de látszik
-Sorkatonaság
-Ha Észak-Koreai tévéműsorokat néznél/rádiót hallgatnál, úttorődalokat énekelnél, pozitív színben tűntetnél fel bármit Északkal kapcsolatban, nem tartanád megvetendőnek a kommunizmust, kapcsolatba próbálnál lépni északiakkal, akkor akár börtönbe is zárhatnak, jobb esetben csak pénzbűntetést kapsz (mint Németországban nyilvánosan Siegheil-oznál, Hitlert éltetnéd)
-A homoszexualitást és egy csomó féle más modern országban elfogadott alternatív életszemléletet társadalmilag és törvényileg is elvetnek, bűntetnek, hogy Észak-Korea, Oroszország és Kína felé erős, férfias, lovagias, hagyományos ország képét mutassák
-Nagyon kevés külföldi él az országban, ezért nem ismerik a külföldieket, nem bíznak bennük, és ha látják rajtad, hogy nem ázsiai vagy, akkor mégkevésbé bíznak benned
-Életmódban a szélsőségek hazája: Túlhajszolt, feszült városi életmód, és szinte középkoriasan elmaradott vidék
-Az életkörülmények nemigazán jobbak, mint Magyarországon: Az emberek idejük nagy részét munkával töltik, kevés a szabadidő, és bár sokat keresnek, nagyon drágák is a dolgok
-Nagyon fejlett a technika, de a szociális háló, társadalmi gondoskodás a béka popója alatt van. Ezen az sem segít, hogy nem akarnak bevezetni semmilyen szociáldemokrata, vagy akár EU-stílusú intézkedést, nehogy Észak-Korea azt lássa, hogy "épül a kommunizmus"
Ja és a legfontosabb amit kihagytam:
-Egy olyan országban élsz, amire a világ legveszélyesebb és legelmaradottabb országa már 60 éve vérszemmel néz és bármikor támadhat
Egyébként én letelepedésileg Németországot ajánlanám.
Ha minden tényezőt megnézünk, a legjobb hely a bolygón.
Ráadásul EU-s állampolgár vagy és téged sokkal szívesebben látnának mint a sok törököt, arabot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!