Mik a világ legveszélyesebb városai?
(bocs, elment magától, folytatom)
Izrael szerintem kompletten jelenleg nagyon kockázatos (él ott egy ismerősöm, ő csak egyszerű lakos, minden vágya, hogy eljöjjön onnan).
Párizs eléggé balhés város (bár néha példát vehetnénk az ottani népről, ha ki kellene állni magunkért...).
Minden olyan város, ahol jelentős világi szövetségek központjai vannak (ENSZ, NATO stb...).
Dél-Afrika Fokváros
Amikor apámék ott nyaraltak, fegyveres katonák kísérték őket városnézésen, és a hoteltől akárhová, ahová mentek. Este tilos volt a külön séta a fegyveres támadások rablások miatt. A sima kertesházak, családi házak több méter magas szögesdrótkerítéssel vannak körbevéve a rablók ellen. Nyomornegyedek mindenhol
Bocsi, de LA a '70-es evek bandahaboruinak idejen volt veszelyes. Nagyon nyugodt varos. Igaz ejszaka a downtown reszen nem kell csaszkalni, ez az irodak kornyeke. Ejszaka a narkos hajlektalanok veszik birtokba ezt a reszt. A tobbi meg total biztonsagos a Hollywood blv- Studio City-ig. A rendorok is folyton cirkalnak, szerintem Budapest sokkal veszelyesebb.
Israel is OK, a kozbiztonsag kivallo es csak az idonkenti terrorista tamadasok amivel egyutt lehet elni es ha azt vesszuk nem rosszabb a helyzet mint Europa egyes nagyvarosaiban ahol a kozelmultban voltak szinten terrortamadasok, meg a halottak es serultek szama is tobb mint Israelben egy ilyen esetben.
Ami tenyleg nagyon veszelyes az a Del Africai koztarsasag RSA. Jburgban is este. Pl beulsz vacsizni es a fekak fegyveres tamadast inteznek, elvesznek toled mindent, telefo, penz ekszer, nem szabad ellenkezni mert lelonek. De ugyan ez van az utcan, piros lampanal fegyverrel kikenyszeritenek a kocsidbol es orulhetsz ha elve meguszod. A legjobb ha van fegyvered (szinte mindenkinek van) es elobb lini kell es csak utanna kerdezni, de ez a hazadra vonatkozik ha betornek. Cape Town megdurvabb mint Johannesburg.
Kinaban nem laktam, de hallottam, hogy ott egesz gyorsan orokre eltuntetnek ha nincs kiserod, mert kirabolnak es lemeszarolnak, nagy a szegenyseg.
Kulonben is az a velemenyem, hogy az olyan orszagokban ahol a tobbseg nyomorban el ott veszelyes. Pl Istambulnak is van rendkivul veszelyes resze ahol a cipodert is legyilkolnak, badog viskokban mocsokban elnek az emberek. En megneztem, mert nem akartam elhinni, de letezik es a Taxi nem vitt be oda. Braziliaban is a szegenynegyedek a veszelyesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!