Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Lenne igény ilyen applikációra?

Lenne igény ilyen applikációra?

Figyelt kérdés

Jelzi, ha egy adott országban választási kampány, választási időszak van.

Elsőre furcsa, de jobban belegondolva tervezel egy spanyol, portugál stb nyaralást. Vagy épp Németországba, Norvégiába mennél, vagy akárhova.

Csakhogy választási időszakra esne az utazás, aminek nem nézel utána. Kiérkezel és egyből a gyűlölködő plakátok fogadnak. Felkapcsolod kint a tévét, megy az ellenzéki politikusok, vagy migránsok mocskolása. Youtube bedobja a kinti hirdetéseket.

Gondolom senki se szívesen utazna ilyen időszakban, nincs szükség gyűlöletre a nyaralás alatt.

Viszont lenne egy app, ahol ellenőrizheted, mikor lesznek választások, így tervezhető a nyaralás

márc. 19. 12:27
A kérdező szavazást indított:
Igen, örülnék egy ilyen appnak
Nem, nincs szükségem rá, elviselem a gyűlölködést
21 szavazat
1 2 3
 1/27 BeefEater ***** válasza:
100%
Nincs rá semmi szükség. Ha annyira érdekelne, akkor megnézném magamat. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb kulturált országban egy választás nem szül gyűlölködést.
márc. 19. 12:50
 2/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem azért megyek nyaralni, hogy TV-t nézzek.

Az utcán meg nem jellemző, hogy politikai vitát folytatnak az emberek.

Meg nem is lenne értelme az appnak. Most Magyarországon nincsenek választások, mégsem tudja rendesen megközelíteni egy turista a Parlamentet a tüntetők miatt. Vagy tegnap sem tudott volna rendesen közlekedni.

márc. 19. 13:05
 3/27 anonim ***** válasza:
100%
Voltam már olyan országban ahol épp választás volt, nem igazán érdekelt. A plakátok szövegeit úgyse értettem, tv-t meg ilyeneket meg úgyse nézek.
márc. 19. 13:06
 4/27 A kérdező kommentje:
Azt hittem azért a gyűlölködés ennél jobban zavaró. Mondjuk, ha nem érti valaki akkor az jó. De németül elég sokan tudnak pl és sokan mennek Ausztriába, Németországba
márc. 19. 13:33
 5/27 anonim ***** válasza:
100%

4: De nem szoktak csak úgy random gyűlölködni az emberek az utcán, éttermekben, múzeumokban, a strandon, stb.

Max. tüntetéseken.

márc. 19. 13:34
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem beszéled az adott nyelvet, jobb esetben fel sem tünik, hogy választási kampány van. Egyébként meg szerintem akár tanulságos is lehet megfigyelni, hogy más országokban, hogy mennek a választási kampányok. Nem árt szerintem, ha az ember ilyet lát/megfigyel, hogy aztán mondjuk konzekvenciákat vonjon le.
márc. 19. 14:29
 7/27 A kérdező kommentje:
Nekem elég ami itthon van, nem akarom más országok kampányaival is mérgezni magam
márc. 19. 14:35
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer lekéstük a csatlakozást, és egy napra Isztambulban ragadtunk. Ha már így esett, nyilván bejártuk a főbb nevezetességeket, és eközben tűnt fel, hogy valószínűleg valami választási kampányidőszak lehetett, mert tele volt a város "férfifejes" 😀 óriásplakátokkal (nyilván egy szót sem értettünk belőlük), meg mintha egyik-másik pontján a városnak fegyveres egyenruhások masíroztak volna.

Ennyi. Semmi kellemetlenség nem ért, pedig Törökország nem is EU, más kultúra, más politikai helyzet... Én ilyesmi miatt nem aggódnék.

U.i.: viszont jelentősen kibővítve a jelzett események körét (pl. nagyobb sportesemények) még lehetne is létjogosultsága egy hasonló alkalmazásnak. Ugyanis barátnőmék például egyszer Barcelonába mentek a férjével, és ők sem sejtettek eleinte semmit, csak gyanús volt, hogy alig találtak szállást, kb. egész Barcelona teltházas volt. Mikor odaértek, akkor világosodott meg a két "antidrukker", hogy épp az El Clásico idejére sikerült szervezniük, le volt bénulva az egész város 🙃

márc. 19. 15:21
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
Mi a helyzet az elörehozott választások esetén, amikor pl. feloszlik egy parlament, vagy lemond egy miniszterelnök? Tudom, Magyarországról az fura, de külföldön ilyen is szokott lenni. Akkor nem sokat ér az app ha már lefoglaltam az utat.
márc. 19. 15:33
 10/27 A kérdező kommentje:
Ilyen esetben kapnál értesítést, nyilván te döntöd el, hogy elmész-e a lefoglalt útra, tehát a döntés nálad marad
márc. 19. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!