Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Első repülős nyaralás átszállá...

Első repülős nyaralás átszállás nélkül, hova érdemes menni (tengerpart és hasonló)?

Figyelt kérdés

Sosem repültünk még és szeretnék elmenni valahova nyaralni, amúgy is ránkférne már.

Így elsőre mindenképpen utazási irodával szeretnék kijutni, kicsit biztonságosabbnak érzem, de nem is ez a lényeg.

Egyáltalán nem vagyok tájékozott, hogy hol milyen tengerpartok, szállások, egyéb kirándulási lehetőségek, látnivalók vannak, ami alapján érdemes dönteni. Ami nálunk irányadóbb lehet:

- Mindenképpen jó lenne ha kellemes az idő, de nem túl tikkasztó (tavasz vége, nyár elejéről lenne szó elsődlegesen).

- Árban kb. max 500 ezret tudnánk rászánni (utazás, szállás, biztosítás ilyesmi), plusz ugye költőpénz.

- Minimum félpanzió vagy all inclusive szállás.

- Olyan tengerpart, ahol akár mezítláb lehet sétálni egy kicsit, tehát nem egy kavicsos part.

- Illetve mivel repülőn sem utaztunk és reptérnek még környékén sem voltunk, így olyan helyre mennénk, ahova kb. közvetlen elvisz a gép (+ nyílván transzfer a szállásig). Biztos, ami biztos alapon mi ezt így terveztük, gondolom ez leszűkíti a kört, de ennek semmiképp nem adnánk alább. Esetleg egy második útnál már bátrabbak, bevállalósabbak leszünk. Nagyon félek pl. így is a csomagelvesztéstől stb., bár tudom hogy ez nem feltétlen ezen múlik.

A lényeg, hogy mely helyeket, várost ajánlanátok pár napra, kb. egy hétre, ami megfizethető?

Last minute utakat is nézem, mivel a női dolgaim miatt semmiképpen nem akarok több hónappal előre foglalni semmit. Amekkora mázlim volt mindig, úgy is úgy csúszna el pár hónap alatt, hogy megkapjam a nyaralásra...persze tudom meg lehet oldani a fürdőzést meg egyebek, de azért egy párommal való kellemes együttlétet az első nyaraláson nem vérben ázva szeretnék tölteni, így én max 1-2 hónappal terveznék előre. 😁

Köszönöm a segítséget.

tegnap 12:32
 1/9 anonim ***** válasza:
67%

Albánia ami olcsó vagy Görögország, Mált,Ciprus.

500 ezerből all inclusiveot nem kapsz repülőjeggyel szerintem.

tegnap 12:52
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Az AI szerintem is túlzás ennyiért, de szvsz felesleges is: első nyaralásotok, én a helyetekben tengerpartoznék, sétálnék, várost néznék, kirándulnék a környéken sokat, tehát kiélvezném, nem a szállodában punnyadnék, hogy megérje az all inclusive.

Bőven elég a félpanzió.

Én is azokat ajánlanám, amit #1 írt, bár Málta szerintem inkább városnézős hangulatú, az nekem nem a fürdőzésről szólt. Esetleg még Törökországot is bevenném a körbe.

Amúgy nekem speciel Ciprus a szívem (egyik) csücske, és ott májusban már kellemes strandidő van (mi először április közepe-vége felé voltunk, és már tudtunk kicsit fürdeni). Ez azért fontos, mert ha valamelyik iroda szervez oda ilyen korai utakat, akkor az valószínűleg olcsóbb lenne, és még a tömeg is kisebb (hisz pl. a gyerekeseknek az a suli miatt alapból kiesik).

+Tipp: Ayia Napa egy viszonylag különleges, Európában ritka fehérhomokos partszakasz, de az a rész korán zsúfolt és elég drága is, így semmiképp nem ott ajánlanék megszállni, hanem maximum a környéken, ahonnan akár tömegközlekedéssel is át lehet jutni mondjuk a Nissi Beach-re.

tegnap 14:25
 3/9 anonim ***** válasza:
91%
Ha mindenképp irodával mennétek, miért nem mentek be az irodába és kérdezitek meg mit ajánlanak???
tegnap 15:13
 4/9 anonim ***** válasza:
86%
Ha irodával mentek akkor öket kérdezzétek ők mindent szépen elmondanak.
tegnap 15:31
 5/9 anonim ***** válasza:
23%

3.,4. válaszolónak alapból igaza van, de az utazási irodák az utasokból élnek, és sokszor próbálnak "rosszab" (azaz nem feltétlenül az érdeklődőnek megfelelő) utakat is rásózni a tapasztalatlan utazókra.

Mikor pl. én nászút miatt érdeklődtem, és mondtam, hogy valami "extra" helyre szeretnénk menni (április-májusban), akkor mindenáron Madeirát tukmálta volna rám a szegről-végről ismerős irodatulajdonos is...

Ha előtte nem olvasgatok sokat a témában, akkor lehet hagytam volna meggyőzni magam, és viszonylag drágán csalódtunk volna.

Ezért szerintem nem árt, ha az ember kicsit konkrétabb elképzeléssel megy be érdeklődni, úgy több az esély rá, hogy pontosabban el tudja mondani, hogy mire is gondoltak, és jó esetben azt is kapja majd, amit vár az úttól.

tegnap 15:41
 6/9 anonim ***** válasza:
43%
Ha beszéltek angolul, akkor nem látom értelmét utazási irodát igénybe venni, pláne, hogy az európai tengerparti nyaralóhelyeken kb. mindenhol ki van építve a turisztikai infrastruktúra, és minden a turisták kiszolgálására van berendezkedve. Május végen, pedig sehol sincs még tikkasztó meleg a Földközi-tenger térségében, szóval csak le kell foglalni egy jó áron lévö repjegyet, meg egy igényeiteknek megfelelö szállást a Booking-on, és kész.
tegnap 16:01
 7/9 anonim ***** válasza:
54%

5

Az utazási iroda így is úgy is átveri. Tehát tökmindegy. Sokaknak erre van igényük.

tegnap 16:21
 8/9 anonim ***** válasza:
36%

7!

Az, hogy megszedi magát rajtam, még nem jelenti azt, hogy át is ver 😀

Ha mondjuk tengerpartra szeretnék menni fürdeni, és kapok egy buszos utat Görögorszagba félmillió/fő áron, az csak túlárazás, de még épp azt kapom, amit kértem, viszont ha ugyanennyiért Prágába küld, az már átverés...

tegnap 17:41
 9/9 anonim ***** válasza:

Baszki, 6000 forint egy nyomorult repülőjegy. Mit kell ezen görcsölni?

Rákeresel és megveszed.

Persze van olcsóbban is, ha még ez is sok.

tegnap 19:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!