Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Voltál valaha olyan helyzetben...

Voltál valaha olyan helyzetben hogy a Külügy/Konzul segítségét kellett kérned ?

Figyelt kérdés
Ha igen hol és miben kellett ?
dec. 19. 10:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen bár nem nekem hanem az agyhalott spanomnak aki elhagyta az iratait.
dec. 19. 10:25
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Hajjaj. A Covid idején külföldön ragadtunk, mikor kitört a nagy légiforgalmi lezárás, és az ország, ahol voltunk, szintén lezárt mindent. Végül az ottani nagykövetség intézte a kint ragadt magyarok hazautaztatását. Izgi volt.
dec. 19. 14:14
 3/8 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
Délkelet-Ázsiában voltam. Nem segítség kellett, csak jeleztem, hogy ellopták néhány iratom, ők erre sajnálkoztak, meg majdnem kioktattak, hogy hát igen, nagyvárosban vigyázni kell. Kösz.
dec. 19. 19:26
 4/8 anonim ***** válasza:

Mikor kiköltöztem USA-ba akkor 5 éves útlevelem volt mert amikor csináltattam akkor nem gondoltam arra hogy később is szükség lesz rá. A covid alatt járt le és nyilván nem mentem haza csak azért hogy megujítsam, így elmentem Washingtonba csak ezért ami még mindig olcsóbb volt.

Ha 10 éveset csináltattam volna akkor még most is érvényes lenne és már van amerikai útlevelem is, szóval az sem számít ha lejár a magyar.

Szintén a nagykövetségen jelentkeztem ki az állandó magyar lakcímemről.

A gyerek útlevelét már Magyarországon csináltattuk mikor mentünk látogatóba.

dec. 19. 23:34
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Portugáliában ellopták a táskámat, benne volt az összes iratom, pénzem, bankkártyám. Mehettem Lisszabonba a nagykövetségre ideiglenes útlevelet csináltatni, hogy haza tudjak utazni. Legalább fél napot ott töltöttem, mert nem működött a rendszer, és nem tudtak nyomtatni, de végül kézzel kitöltötték.
dec. 20. 07:37
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

"Portugáliában ellopták a táskámat, benne volt az összes iratom, pénzem, bankkártyám. "

Ahhoz is esz kellett! 🤭

Zsebedben egy ilyensmibe berakod a szemelyit 1-2 bankkartyat, 100EUR/20kHUF: [link] (lehet kapni valamivel kisebbet is).

Az utleveled (meg ha EU-n belul utazol is!), hotelben hagyod (vagy amig oda eljutsz, mehet a taskadba).

dec. 20. 21:50
 7/8 anonim ***** válasza:
Eddig meg nem, es ha kellene is akkor sem mennek a magyar retek konzuli hivatalhoz.
dec. 20. 23:13
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen. Egy útlevél, mert ellopták a táskámat. Illetve lehet most kell egy igazolás egy ingatlanvásárláshoz.
dec. 25. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!