Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mit ajánlotok, hova utazzak a...

Mit ajánlotok, hova utazzak a télen?

Figyelt kérdés

Idén januárban voltam Madeirán, azelőtt pár évvel Cipruson, és nagyon megtetszett ez, hogy vizsgák után elutazom valahova 4-5 napra pihenni. Január végén olcsóbb minden, mint nyáron, nincs akkora tömeg, viszont nem tudom, hogy januárban hova menjek.

A szempontjaim:

- Legyen melegebb, mint itthon (15 fok legalább, de a 20 jobb)

- Legyen fapados járat, a költségkeret nem olyan magas (200k körül jó lenne az egészet lehozni)

- Legyenek látnivalók, nem szeretem a láblógatást

Ami felmerült:

- Marokkó, Marrakech (kicsit tartok a csalásoktól, muzulmán országtól)

- Jordánia (minden látnivaló (pl Petra) messze van a nagyvárosoktól, az autóbérlés elég drága)

- Azerbajdzsán, Örményország (Nemigen van ott semmi látnivaló)

- Athén (Nagyon tetszik, de annyira nincs meleg, és az útikritikák szerint eléggé fel van fújva, nem nagy cucc)

- Málta (Málta szép, de nem lesz sokkal melegebb, mint itthon)

- Kanári-szigetek (Nem tudom, mit lehet csinálni a láblógatáson kívül)

- Grúzia (Hideg lesz :()

- Egyiptom (Ez az álomutazásom, és szeretnék egyszer úgy elmenni, hogy 2 hétre legalább, és mindent megnézek, ezért ezt tartogatni szeretném)

- Omán (drága, sajnos, és nincs annyi látnivaló)

Tudom, nem lesz tökéletes utazás, valószínűleg kompromisszumos megoldás lesz, de szeretném kikérni azok véleményét, akik jártak már ezeken a helyeken, esetleg pont télen. Illetve azt is szívesen fogadom, ha valakinek van egy itt nem írt ajánlása. Mindenre nyitott vagyok, szeretném megnézni a világot. Köszönöm!

ma 09:16
 1/5 anonim ***** válasza:
Esetleg megfontolnám Krétát, bár picit hűvösebb van az általad elvártnál, de ki tudja azt előre.
ma 10:55
 2/5 anonim ***** válasza:
Hat, rengeteg jo hely van. Oman körutazas ilyenkor jo, mert nincs 40 C. A Kanari szigetek közül Lanzarote, ami nem csak "lablogatos", ott telen kb. 20-22 C (arnyekban persze) van. 4-5 napot irtal, tehat tengerentuli ötleteket ezert nem irok, mert oda min. 2 het kellene.
ma 12:06
 3/5 anonim válasza:
Athén egyáltalán nincs felfújva, pont 4-5 napra tökéletes. Ahová lépsz, mindenhol lábad alatt a történelem. Ha szerencséd van kifoghatsz jó időt. Én Spanyolországban voltam pár éve januárban, 21 fok volt.
ma 12:38
 4/5 anonim ***** válasza:
Én Máltára megyek januárban. Azért ezt választottam, mert mindenképpen tengerparti helyre szerettem volna menni és találtam jó áron repjegyet ide.
ma 12:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Ezek kozul Marokkoban, Azerbajdzsanban, Ormenyorszagban, Gruziaban es Egyiptomban voltam. Az osszes nagyon jo valasztas, viszont a kaukazusi orszagokban ilyenkor hideg van. Jordania felejtos, mert az osszes fapados torolte oda a jaratat jovo marciusig a kozel-keleti helyzet miatt (mi is oda szerettunk volna menni :(...). Marokko sztem nagyon jo valasztas, a musziom orszagokra jellemzo "zavaro tenyezok" (mar akinek azok, nekem nem) itt kevesbe erezhetok, mert elegge turistas (foleg Marrakech).
ma 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!