Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Oroszországban hogyan tudok...

Oroszországban hogyan tudok letelepedni?

Figyelt kérdés
A párom orosz, de szeretne haza költözni és én szeretnék önszántamból is vele tartani és ott élni. De még nem jártam ott, először egy kisebb időre mennénk ki, hogy megnézzük nekem tetszik e és eltudnám e képzelni, hogy ott élek. Neki nem volt még külföldi barátnője, ahogy nekem sem volt még külföldi párom. Nem tudom, mi kell ahhoz, hogy egy kis időre kint tartózkodjak munka nélkül. Azt sem tudom mi kell ahhoz, hogyha ott élhessek ha tetszik de nem nagyon tudom a nyelvet.
nov. 12. 23:29
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom milyen iskolai végzettségekkel lehet Oroszországban dolgozni... Ezt kifelejtettem a kérdésből.
nov. 12. 23:32
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Házasság? Ez tűnne a legkézenfekvőbbnek, bár nem tudom mennyire komoly a kapcsolatotok.

Egyébként meg én most várnék ezzel a hazaköltözéssel. Elvégre egy háborúban álló ország, ráadásul, amennyiben a párod a férfi, úgy arra is van esély, hogy mozgósítják.

nov. 13. 00:11
 3/16 anonim ***** válasza:
82%
Ne haragudj de én nem hiszem el hogy a párod orosz, és ezeket a kérdéseket nem vele beszéled meg hanem itt teszed fel. Ne szórakozzunk már.
nov. 13. 00:18
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Milyen nyelven beszéltek?
nov. 13. 01:07
 5/16 anonim ***** válasza:
89%
Egyre több az ilyen agyhalott kérdés. Értem én, hogy a hivatalos politika jelenleg a magyar jövőt szibériába és a karakomba helyezi, de nézzétek meg, hogy akik ezt a vonalat nyomják hol vesznek házat, hol fektetnek be és hova járnak nyaralni. Így kezdj ilyesmin gondolkodni.
nov. 13. 08:56
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Kis időre sima turistavízummal.

Vannak Budapesten cégek, utazási irodák, akik intéznek turistavízumot, így nem neked kell bemenni a konzulátusra. Tőlük megkérdezhetitek, hogy milyen lehetőségek vannak még. Vagy Ti közvetlenül elmentek a konzulátusra és megkérdezitek.

De valami hírt is hallottam nemrég, hogy van valami vízumprogram európaiaknak, akik Oroszországba akarnak költözni. Részletekre nem emlékszem.

nov. 13. 09:47
 7/16 anonim ***** válasza:
86%
A turista vízum, amit online tudsz igényelni az max 16 nap tartózkodást jelent. Amennyiben ez nem jó, akkor a konzulátusra kell menned és más opciók után keresni.
nov. 13. 11:19
 8/16 A kérdező kommentje:
A párom se jártas a témában, ezért tettem fel a kérdést. De tud nagyarul és angolul. Ezért ezen a két nyelven beszélgetünk. Nem most akar haza menni. Azt mondta, 1 év múlva akar haza menni maximum. Egyenlőre kíváncsi voltam azért kérdeztem itt meg..
nov. 13. 12:18
 9/16 anonim ***** válasza:
91%
Megkérdezhetem az okát, hogy miért akar hazamenni? Illetve a fö kérdés, hogy te mit akarsz? Mivel ö beszéli a magyart, munkavállalás szempontjábol, itt sokkal elönyösebb helyezetben vagytok. Ha nem beszélsz oroszul, kint szinte lehetetlen lesz munkát találnod, és anyagilag teljesen rá leszel utalva.
nov. 13. 12:28
 10/16 A kérdező kommentje:
Mert itt drága a lakhatás, az élelmiszer árak meg otthon jobban érezge magát. Nem jó kedvéből jött ide dolgozni Magyarországra.. Én szívesen vele tartanék, ha valamennyire beszélném a nyelvet. De nehéz meg a nyelvtanulásra is időt szánnom.. Mondta, hogyha gondolom addig nem kell dolgoznom míg nem tanulnom meg kint a nyelvet.. Ő ilyen, de én nem, ezért ragaszkodom ahhoz, hogy dolgozzak.
nov. 14. 00:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!