Amennyiben korlátozott időtök van egy utazás során, mi az amiről a legkönnyebben mondtok le?
9 napot töltöttem el utazással együtt a Kanári-szigeteken, ebből az első négy napot Lanzarotén, a következő 5 napot Tenerifén. Apámmal együtt tipikusan nem azok a medence mellett "döglők" vagyunk, minden nap 6-7 órát vezettünk, és csak akkor fürödtünk a tengerben, ha éppen egy nagyon klassz strandnál jártunk, de nem volt olyan nap amikor csak strandoltunk volna.
Utólag kicsit bánom, mert bár bejártunk a 2 szigetet majdnem teljesen, de nagyon keveset pihentünk, strandoltunk.
Ti mit szoktatok preferalni ilyen tengerpartos helyeken? Menni mint az őrült felfedezni a helyeket vagy pihenni a tengerparton?
Nem szeretem a túlszervezett utazásokat.
A strandolásért nyilván nem mondanék le egy számomra fontos látnivalóról, de nem is rohannám végig az ott töltött napjaimat, hogy minden fűszálat megnézzek, amit valami útikönyv vagy netes ajánló megemlít.
Előre meg szoktam nézni, hogy mik a híresebb látnivalók, utánanézek, hogy saját szervezéssel (lehetőleg tömegközlekedve, esetleg taxizva, mert autót bérelni csak akkor szoktunk, ha muszáj) vagy szervezett túrával érdemesebb-e odajutni stb. Ez alapján szelektálok, és simán van, hogy úgy értékelem, nem éri meg az egész napos szenvedést az adott program utazással együtt, inkább keresek közelebbit, jobban megközelíthetőt, vagy olyat, ahol egymáshoz közel több látnivaló is van.
Ezeket már a tervezés legelején át szoktam gondolni nagyjából, és már a szállást is úgy keresem, hogy a tervezett látnivalókhoz minél közelebb legyen. De látnivaló lehet egy kivételesen szép partszakasz is adott esetben, ahol hosszabb időt is eltöltünk...
A múzeumokról, kivéve, ha valami nagyon spéci kiállítás van éppen, ami őrületesen érdekel.
És ahhoz sem ragaszkodom, hogy a legautentikusabb étteremben várjak másfél órát egy tál ételre.
Igen, tudom, hogy mindkettő véleményes. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!