Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Amennyiben korlátozott időtök...

Amennyiben korlátozott időtök van egy utazás során, mi az amiről a legkönnyebben mondtok le?

Figyelt kérdés

9 napot töltöttem el utazással együtt a Kanári-szigeteken, ebből az első négy napot Lanzarotén, a következő 5 napot Tenerifén. Apámmal együtt tipikusan nem azok a medence mellett "döglők" vagyunk, minden nap 6-7 órát vezettünk, és csak akkor fürödtünk a tengerben, ha éppen egy nagyon klassz strandnál jártunk, de nem volt olyan nap amikor csak strandoltunk volna.

Utólag kicsit bánom, mert bár bejártunk a 2 szigetet majdnem teljesen, de nagyon keveset pihentünk, strandoltunk.

Ti mit szoktatok preferalni ilyen tengerpartos helyeken? Menni mint az őrült felfedezni a helyeket vagy pihenni a tengerparton?

okt. 24. 11:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A kettő között. Ha van 9 napom, akkor rohannom sem kell, hogy mindent gyorsan felfedezzek, de ennyit pancsolni, lustálkodni sem tudnék, akarnék. Fontosabb, szebb dolgokat megnézem, de mellette pihenni, feltöltődni megyek, nem rohangálni, meg kocsiban ülni egész nap.
okt. 24. 11:40
 2/9 A kérdező kommentje:
Mondjuk szerintem helye válogatja. Amikor az USA-ban voltunk, 12 nao alatt jártuk be a nyugati partot na az tényleg rohanás volt reggel 7 órás indulásokkal. Ott volt h napi 5-600kmt is menni kellett
okt. 24. 11:47
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az alvásról.
okt. 24. 12:11
 4/9 anonim ***** válasza:
95%
Az akív pihenést szeretem, nem tudnék a parton/medence mellett dögleni egész nap. Simán felkelek 5-kor is, ha kell. Egyébként meg jobban szeretem az olyan partokat, ahol nincs napágy meg gyerekzsivaj. àltalában olyanokra megyek, ahova kell egy kicsit túrázni, meg ilyenek.
okt. 24. 13:56
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretem a túlszervezett utazásokat.

A strandolásért nyilván nem mondanék le egy számomra fontos látnivalóról, de nem is rohannám végig az ott töltött napjaimat, hogy minden fűszálat megnézzek, amit valami útikönyv vagy netes ajánló megemlít.

Előre meg szoktam nézni, hogy mik a híresebb látnivalók, utánanézek, hogy saját szervezéssel (lehetőleg tömegközlekedve, esetleg taxizva, mert autót bérelni csak akkor szoktunk, ha muszáj) vagy szervezett túrával érdemesebb-e odajutni stb. Ez alapján szelektálok, és simán van, hogy úgy értékelem, nem éri meg az egész napos szenvedést az adott program utazással együtt, inkább keresek közelebbit, jobban megközelíthetőt, vagy olyat, ahol egymáshoz közel több látnivaló is van.

Ezeket már a tervezés legelején át szoktam gondolni nagyjából, és már a szállást is úgy keresem, hogy a tervezett látnivalókhoz minél közelebb legyen. De látnivaló lehet egy kivételesen szép partszakasz is adott esetben, ahol hosszabb időt is eltöltünk...

okt. 24. 14:26
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A múzeumokról, kivéve, ha valami nagyon spéci kiállítás van éppen, ami őrületesen érdekel.

És ahhoz sem ragaszkodom, hogy a legautentikusabb étteremben várjak másfél órát egy tál ételre.

Igen, tudom, hogy mindkettő véleményes. :)

okt. 24. 18:02
 7/9 A kérdező kommentje:
Utolsó: ezzel egyetértek. Egyszer wgy haverommal utaztam akivel mindenkepp be kell ulni egy olyan helyre, amit 5-re ertekelt a trip advisor. Ehhez kepest masfel orat vartunk, es elég felejtos volt a kaja. A haverom kozolte is h Olaszorszagba csak a kaja miatt megy. Parom meg csak azert h vasaroljon. Hat koszi, engem jobban erdekelnek a romok, tajak, varosok.
okt. 24. 19:51
 8/9 anonim ***** válasza:
77%
Vásárlás. Csomóan mennek azért, hogy baromságokat nézegessenek olyan üzletekben, ahol ugyanolyan szutyok gyerekmunkával készült ruhákat árulnak, csak éppen az a konkrét logó nincs az országban egy bolton sem. Szoktam venni egy darab hűtőmágnest és ennyi. Amivel sok időt lehet még spórolni, az az éjszakai vonatozás, szállás sem kell egy estére, plusz elég jó móka helyi alkeszokkal fogmosó pohárból vodkázni.
okt. 26. 00:22
 9/9 anonim ***** válasza:
24%
Én azért járok tengerpartra, hogy egész nap a tengerben ússzak és a parton pihenjek. Erre évente 1-2 hét jut. Kirándulni, várost nézni, múzeumokat látogatni, vásárolgatni egész évben bármikor, bárhol tudok.
okt. 26. 04:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!