Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Miért nyáron mennek az emberek...

Miért nyáron mennek az emberek "nyaralni" ? Miért nem télen?

Figyelt kérdés
Egész nyáron 30-35 fokok vannak, erre az emberek nagy része elutazik valami szintén meleg helyre. Ebben mi a jó? Miért nem hűvösebb helyre mennek? Nem lenne több értelme télen menni melegebb helyekre, nyáron meg hűvösebbre?
aug. 23. 17:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
79%

Jól látod kérdező.

Mi pont így szoktuk.

Télen megyünk meleg helyre, nyáron pedig hűvösebb helyen nyaralunk.

aug. 23. 20:53
 12/22 anonim ***** válasza:
79%

Lássuk csak, amikor nálunk tél van, hol is van a legközelebb meleg hely? Talán a Kanári szigeteken, vagy Egyiptomban? Vagy ezektől inkább távolabbi helyeken.

Én speciel inkább választom mindig a meleget, mint a hideget.

Nem mindenki engedheti meg azt, hogy mikor nálunk tél van, akkor olyan helyre menjen, ahol nyár van, sőt, az évi két külföldi út is sokaknak csak álom marad.

Miért magadból indulsz ki? Azt hiszed, hogy te vagy a világ közepe?

Télen hova szoktál utazni? Minden évben megteheted, hogy az általad felvázolt szerint utazz? Akkor jó neked, örülj neki.

aug. 24. 06:59
 13/22 anonim ***** válasza:
87%
Mondjuk mert nyáron elég pár óra alatt elkocsikázni Horvátországba vagy Olaszországba a legközelebbi tengerpartig, esetleg lehet fapadossal olcsón repülni picit távolabb. Télen meg sokszázezerért lehetne repülni a világ másik felére, ahol nyári idő van. Az sajna nem mindenkinek fér bele 🤷‍♀️
aug. 24. 11:29
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Télen is mennek sokan csak néha megfizethetetlen.

Gondolok itt a távoli egzotikus tájakra és a síelésre

aug. 24. 12:43
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Több dolgot is tudnék ezzel kapcsolatban mondani.

Egy részről a "nyaralás" nem mindenkinek ugyanazt jelenti. Tudod van aki pl a tengerparton szeret feküdni,más túrázni, a harmadik meg várost nézni,csak hogy pár dolgot említsek. Mi párommal nagyon szeretünk egy sportot,ami Magyarországon kevésbé ismert. Minden évben áprilisban van Angliában a világbajnokság, el szoktunk rá menni. 1 hét,1 valag pénz, és semmi mást nem csinálunk csak ülünk egy teremben egész nap :D és nekünk ez (az egyik) nyaralás!(mert szerencsére megengedhetjük magunkat hogy elmenjünk még egy külföldi útra). Másnak meg valószínüleg egy kínszenvedés lenne...

Másik dolog pedig. Én szeretem az évszakokat,szerintem mindennek megvan a helye és a varázsa. A nyár az nyár,meleg van. De attól még imádom. El nem tudnám képzelni hogy nyáron valami hideg helyre utazzak el. A telet pedig szintén szeretem. Persze gyerekkoromban jobb volt amikor még falun laktam, volt sok hó stb... de ennek is megvan a hangulata. Ez is nekem baromi furcsa lenne, ha januárban a minusz 5 fokban elutaznék valami pálmafás tengerhez, süttetném magam, aztán 1 hét múlva vissza. Mi értelme lenne? Szerintem semmi.

aug. 24. 15:10
 16/22 anonim ***** válasza:
47%

Mi a feleségemmel tavasszal és ősszel szoktunk utazni, pontosan emiatt. Tavaly októberben voltunk pl Horvátországban. Se hőség, se tömeg, nagyon kellemes időnk volt.

Nyáron meg ülünk a légkondis lakásban és dolgozunk, a sok fafej meg főjön csak a tengerparton a tömegnyomorban. Különben sem szeretjük a hasunkat süttetni, inkább várost nézünk vagy kirándulunk egy erdőben.

aug. 24. 20:13
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésed tömény általánosítás. Mi például idén nyáron Izlandon voltunk, télen pedig a Kanári-szigetekre megyünk. De ott se strandolás a terv, hanen aktív pihenés, kirándulás.
aug. 25. 03:20
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem meleg helyre megyek nyaralni, hanem hegyekbe. Mondjuk télen is...
aug. 25. 10:09
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

13:

Mondjuk ha valakinek nem a fürdés a a prioritás, akkor Horvátország pont télen baromi jó. Mert ha sikerül elkerülni a Bórát, általában kellemes 10-15 fok van a tengerpart közelében, meg lehet nézni nyugodt körülmények között a tengerparti városokat, természeti látványosságokat. Lehet menni túrázni a tengerpart közeli sziklásabb helyeken, ahol nyáron megpusztulnál a kánikulában. Mi voltunk december végén a Dinara-n, a legmagasabb hegyükön is, olyan idő volt, amilyen a Tátrában összel szokott lenni. Meg voltunk sziklát mászni a Cikola kanyonban, ahol nyáron szintén megpusztulsz. Szintén télen voltunk Plitvicei tavaknál, ahol teljesen nyugis volt, nem volt kínai turisták tömege.

Persze ha a nyaralás célja a fürdés, punnyadás, akkor valóban minimum a Kanári szigetekig kell utazni télen.

aug. 25. 10:17
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
En sem ertem. En ilyenkor vagy Magyarorszagon maradok vagy valahol eszakabbra. Deli orszagba ilyenkor csak a hulyek mennek.oda oktober november, valamint marcius-majus szabad menni.
aug. 25. 15:21
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!