A kézipoggyász méretébe beletartoznak a görgők?
Szeringem nézd meg az adott légitársaságnál. Az EasyJetnél pl igen, beleszámítják:
Azokat az úticélokat leszámítva, ahol a helyi korlátozások ennél szigorúbbak, az utasok egy darab 56x45x25cm-es (beleértve a gurulókat és a zsebeket) kézipoggyászt vihetnek magukkal (“Szabványméretű kézipoggyász”). A kézipoggyásznak erőltetés nélkül bele kell férnie az utasfelvételi pultnál található mérőkosárba, melynek súlyát azonban az ésszerű határokon belül nem korlátozzák, azaz az utasnak képesnek kell lennie arra, hogy a poggyászt segítség nélkül az ülések fölötti tárolókba helyezze.
Igen, szerintem mindenhol beleszámít. Nekem egyszer az Easyjet-nél pont a görgők miatt nem fért bele abba a bizonyos keretbe, ezért fel kellett adnom nem kis pénzért. Más alkalommal, más légitársaságnál ugyanezzel a bőrönddel simán felengedtek, és simán be is fért a felső csomagtartóba (ennyit a keretről...). Visszafelé ugyanez a légitársaság nem engedte fel (mert szintén nem fért be az ő keretükbe). Akkor nem kellett pluszban fizetnem, mert amúgy is adtam már föl egy csomagot (csak így kettőt adtam fel), és ami a kézimben volt, átpakoltam egy hátizsákba, hogy ne legyen véletlenül se túlsúlyom.
Szóval, ha van egy kis szerencséd, akkor fel tudod vinni a megadottnál kicsit nagyobb táskát, de szerintem nem érdemes kockáztatni, mert nagyon drága lehet utólag feladni.
Igen, beletartozik, az számít, hogy a kereten befér, vagy nem.
A megadott 55 x bla x bla ... cm-eket annyira nem kell szigorúan venni, ezek egy Laptoptáska méretei, de kisebb böröndöket, hátizsákot, és sporttáskát is fel lehet vinni, ha a max súlyt (pl. 10 kg) nem haladja meg és átfér a kereten, akkor nem szólnak. Vagy lehet más alakú a feladott csomag is, pl. kevésbé magas, de szélesebb, ha befér, nincs gond.
Az Infókat nekem a Ferihegyi reptér adta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!