Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » A kézipoggyász méretébe...

A kézipoggyász méretébe beletartoznak a görgők?

Figyelt kérdés
Kaptam kölcsön egy kis gurulós bőröndöt. Akitől kaptam, azt mondta, hogy ő fel szokta vinni a repcsire kézipoggyászként, de én mégis aggódom, mert a görgőkkel együtt meghaladja az 55 cm-t (57 cm). Bele kell számolni a görgőket?
2010. nov. 2. 06:47
 1/8 anonim ***** válasza:

Szeringem nézd meg az adott légitársaságnál. Az EasyJetnél pl igen, beleszámítják:

Azokat az úticélokat leszámítva, ahol a helyi korlátozások ennél szigorúbbak, az utasok egy darab 56x45x25cm-es (beleértve a gurulókat és a zsebeket) kézipoggyászt vihetnek magukkal (“Szabványméretű kézipoggyász”). A kézipoggyásznak erőltetés nélkül bele kell férnie az utasfelvételi pultnál található mérőkosárba, melynek súlyát azonban az ésszerű határokon belül nem korlátozzák, azaz az utasnak képesnek kell lennie arra, hogy a poggyászt segítség nélkül az ülések fölötti tárolókba helyezze.

2010. nov. 2. 09:39
 2/8 anonim ***** válasza:

Igen, szerintem mindenhol beleszámít. Nekem egyszer az Easyjet-nél pont a görgők miatt nem fért bele abba a bizonyos keretbe, ezért fel kellett adnom nem kis pénzért. Más alkalommal, más légitársaságnál ugyanezzel a bőrönddel simán felengedtek, és simán be is fért a felső csomagtartóba (ennyit a keretről...). Visszafelé ugyanez a légitársaság nem engedte fel (mert szintén nem fért be az ő keretükbe). Akkor nem kellett pluszban fizetnem, mert amúgy is adtam már föl egy csomagot (csak így kettőt adtam fel), és ami a kézimben volt, átpakoltam egy hátizsákba, hogy ne legyen véletlenül se túlsúlyom.

Szóval, ha van egy kis szerencséd, akkor fel tudod vinni a megadottnál kicsit nagyobb táskát, de szerintem nem érdemes kockáztatni, mert nagyon drága lehet utólag feladni.

2010. nov. 2. 14:05
 3/8 anonim válasza:
A kézipoggyászba beletartozik a videókamera? vihetem-e a kézitáskám mellett? Vagy bele kell tenni a kézitáskámba?
2010. nov. 2. 14:31
 4/8 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy az adott méretű kis bőrönd mellett fel lehet vinni még egy laptop táskát és egy amolyan női táska méretű táskát. Szóval, a bőrönd mellett egy kameratáskát még biztos felvihetsz! Én is szoktam kamerát felvinni, igaz emellett már csak egy laptop-ot szoktam, bőröndöt nem.
2010. nov. 2. 14:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem légitársasága válogatja. Pont ma olvastam, hogy az EasyJetnél NEM lehet külön semmilyen táskát vinni kézi poggyászként, csak egy esernyőt vagy kabátot vagy kendőt. Vagylagos, ezekből is csak az egyiket lehet. A laptop vagy befér a kézibe vagy marad otthon.
2010. nov. 2. 14:58
 6/8 anonim válasza:
Köszi a válaszokat!
2010. nov. 2. 17:06
 7/8 anonim ***** válasza:

Igen, beletartozik, az számít, hogy a kereten befér, vagy nem.

A megadott 55 x bla x bla ... cm-eket annyira nem kell szigorúan venni, ezek egy Laptoptáska méretei, de kisebb böröndöket, hátizsákot, és sporttáskát is fel lehet vinni, ha a max súlyt (pl. 10 kg) nem haladja meg és átfér a kereten, akkor nem szólnak. Vagy lehet más alakú a feladott csomag is, pl. kevésbé magas, de szélesebb, ha befér, nincs gond.

Az Infókat nekem a Ferihegyi reptér adta.

2010. nov. 2. 17:14
 8/8 anonim válasza:
2 hete voltam Hollandiában, én is sokat méricskéltem előtte. Aztán nagy megdöbbenésemre olyan nagy kézipoggyászokat láttam, ami nemcsak a görgőkkel haladta meg az előírt méretet, mégis engedték. Szerintem pár cm nem probléma, de meg lehet kérdezni a repülőtéri információt is: 06-1-296-6274
2010. nov. 2. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!