Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Ha fizetek egy serpa csoportna...

Ha fizetek egy serpa csoportnak akkor két oxigénpalackkal és nulla mászótapasztalattal fel tudnak úgy vinni hogy nem lesz semmi bajom? Akár úgy hogy felcipelnek?

Figyelt kérdés
Ráadásul ha cipelnek akkor olyan gyorsan mint Gelje és Mivel amikor Suhajdát keresték?

aug. 7. 21:47
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
46%

egy komoly cegnek fizethetsz te akarmennyit, akkor sem visz el tapasztalat es eronlet hianyaban

link cegek persze bevallalnak, de ha fent barmi problema adodik magadra hagynak es ott pusztulsz el a hegyen.

aug. 8. 10:11
 12/27 anonim ***** válasza:
82%

Turistakent jartam a Himalajan. Nem hegyet masztunk, busszal mentunk fel 5400 meter magasra, es egy ejszakat ott toltottunk satorban. Volt egy rovid, 2 km-es tura is, amit sokan nem birtak (ertuk jott a busz, a turavezetonel volt oxigen is)

Nekem sikerult vegigmenni, de az a kis seta is kivette minden eromet (osvenyen mentunk, szintkulonbseg szinte semmi)

aug. 8. 10:16
 13/27 anonim ***** válasza:
19%

11:

Maradjunk annyiban, hogy erőnlét hiányában. Mert nagyon elqrvult az egész, 0 tapasztalatú embereket visznek fel, ha azok eleget fizetnek az asszisztanciáért, akiknek nulla biztosítástechnikai, mászástechnikai, lavinaismeretei, stb., stb. tapasztalatuk van, kb. a hágóvasat a serpa húzza a lábukra, csak épp hallották milyen menő dolog. Nyilvá fizikai felkészülést előírnak nekik, de maguktól egy könnyű 2 ezrest nem tudnának megmászni. Ne nevezzük már ezt hegymászásnak, még ha pofára is lehet esni, hiába az asszisztancia, ha beüt a s.zar, ott maradhatnak.

aug. 8. 10:25
 14/27 anonim ***** válasza:
15%
En 17 napot mentem a Himalajaban (Annapurna circuit) kell eronlet de siman lehetseges (5416m volt a legmagasabb). kb 7000 mwterig nincs gond, az oxigen kb 1000 metert segit twhat a 8848 meter olyan mintja 7800 m lennel, ha akklimatizalva vagy siman maszhato. Az Everest nem igenyel technilai tudast, ha jol akklimatizalodsz akkor kb mint a Gellert hegy, vsak szeresd a hideget de ez sem gond a mai ruhakkal. Es perszw szerencsed legyen az idojarassal az idobalakban hogy elntudj jutni a csucsig.
aug. 8. 11:34
 15/27 anonim ***** válasza:
25%

Cipelni biztosan nem fognak és csak szervezett utakkal lehet menni.

Mint magán ember nem engednek.

aug. 8. 13:11
 16/27 anonim ***** válasza:
69%

14: hogy lenne már olyan, mint a Gellért hegy, amikor csúcsnap 18-20 órát kell mászni, sokszor a nagy semmi melett.

Aki megfelelő felkészültség nélkül megy oda, az vlsz addig se jut el, hogy menteni kelljen.

aug. 8. 13:45
 17/27 A kérdező kommentje:
16 igen csak épp a mászók a 4-esből másznak 18-20 órát a csúcsig a serpák meg a 2-esből megjárják annyi idő alatt
aug. 8. 14:01
 18/27 anonim ***** válasza:
76%
17: szóval ha a szopóskálán csak 8-as, akkor már pont olyan, mint a Gellért hegy, értem...
aug. 8. 14:25
 19/27 anonim ***** válasza:
0%
az Everestbek a lenyege az akklimatizqcio, mire eleresz a 4.-be addigra eleg edzett vagy a csucshoz, szoval mar nem tobb mint Gellert hegy. A K2, Broad peak, Nanga Parbat stb mar neme rrol szol azok komoly hegyek es nem az atlagembernek valok. Amugy oxigennel hegyet maszni nekem nem hegymaszas hanem bohockodas. A hegymaszonak nem kell oxigenpalack lasd pl Messner
aug. 8. 14:52
 20/27 anonim ***** válasza:
0%
#9 vagyok. Aki nem hiszi el, olvasson utána! Hegymászásban SOHA, SEMMIKOR nem támaszkodunk másikra!
aug. 8. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!