Anyósom amerikai állampolgár.A fiam nagyon szeretne kimenni hozzá-elmúlt 18.Van neki esélye hogy megkapja a zöldkártyát?Vagy csak úgy kaphatja meg ha az Anyja is kint van vele?
Igen, ezt lenne a legfontosabb tudni. Amennyiben - és valószínűsíthetően az - magyar, akkor ez egy halott dolog. Akkor először a magyar állampolgár apukának kéne papírokat intézni. Neki ki kéne menni az USA-ba, ott élni, zöld kártyát, majd az állampolgárságot szerezni, egzisztenciát teremteni, stb. Majd ezután (jó néhány év) kezdhetné el a fia "amerikanizálását". Ha minden jól is menne, a most fiatal gyermek közel lenne a nyugdíjhoz, mire körbeérne a történet. :)
A nagymama jogán nincs zöldkártya az unokának.
9
De a történetben nem az anya, hanem a nagymama amerikai állampolgár.
#12 "Először az anyósnak kell megigényelnie a saját gyerekének a zöldkártyát, majd a párod igényelheti a fiadnak."
Ha végigolvasnád amit írtam, akkor nem született volna meg ez a felesleges hozzászólás. Az alap kérdés hogy van-e esély a fiúnak a zöldkártyára. Erre mindenki azt írogatja hogy nem. Ami így ilyen formában nem igaz, hiszen ha a kérdező párja állampolgárrá válik (ami lehetséges) akkor a kérdező gyereke is állampolgárrá válhat. Nem tudom hogy mi olyan bonyolult ezen.
13.
Én sem értem a lepontozásod.
Én is 0 lettem.
Biztos itt mindenki amerikai jogot tanult és alaposan ismeri milyen lehetőségek vannak.
A sok ostoba...
Hallottam olyanrol akinek a nagymamaja kint talalt uj part es mikor allampolgar lett akkor kiment az unokaja is legalisan. Ez viszont 10+ eves tortenet, azota allitolag csak gyereket,szulot es testvert lehet szponzoralni.
Szoval anyosod a gyereket szponzoralja eloszor, majd pedig a parod a gyereket. Viszont ez olyan hosszu folyamat a varakozasi idok miatt hogy 20 ev mulva sem lenne kint a fiad.
13
Itt az anya kb biztosan nem szeretne amerikai állampolgár lenni, különben már lépett volna miatta. Nagymama nagy eséllyel nem 2 éve amerikai állampolgár.
17
A férjnek anyósa, q feleségnek meg anyja a kérdéses nagymama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!