Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Anyósom amerikai állampolgár.A...

Anyósom amerikai állampolgár.A fiam nagyon szeretne kimenni hozzá-elmúlt 18.Van neki esélye hogy megkapja a zöldkártyát?Vagy csak úgy kaphatja meg ha az Anyja is kint van vele?

Figyelt kérdés
júl. 27. 10:03
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
87%

Senki sem kap zöldkártyát csak azért, mert a nagyanyja amerikai áp.

Régen 20 évvel ezelőtt még lehetséges volt megpályázni, egy ideje már nem. Így is rhadt sokan mennének oda a semmire.

júl. 27. 10:17
 2/21 anonim ***** válasza:
17%
Menjen az EU-ba, ne amerikazzon.
júl. 27. 10:21
 3/21 anonim válasza:
96%
Meglátogatni megtudja, arra kap vízumot. Zöldkártyàt nem, tehát nem maradhat ott élni
júl. 27. 10:59
 4/21 anonim ***** válasza:
2%

Anyósod az unokájára tekintettel kijárhatna valamit, hogy nyugodtan utazgathasson oda és maradhasson is ott.

Nem létezik, hogy nincs valami lehetőség, ezt neki kellene intézni, mert itt csak a sok okoskodó írogat, aki volt kint párszor esetleg, de fogalma nincs az egész jogi helyzetről!

Nagyon szerencsés a fiad!

júl. 27. 11:24
 5/21 anonim ***** válasza:
19%
Ha anyós amerikai, akkor a gyereke is megkapja az állampolgárságot, akkor meg már tuti el lehet intézni a fiadnak is. Lehet nem automatikusan mert nem ott született, de meg kell kapja. Nekem mind a két szülőm amerikai állampolgár is, még a kommunizmus alatt szöktek ki és naturalizáltak lettek. Én kint születtem úgyhogy automatikusan kaptam (magyart kellett kérvényezni). Húgom viszont már Magyarországon született, így nem kapta meg automatikusan. De mivel legalább egyik szülője amerikai állampolgár, húgom is megkapta, csak külön kellett intézni a követségen. Ha anyósod amerikai állampolgár, és kint is él, nagyon meglepődnék ha nem lehetne elintézni a fiadnak is az állampolgárságot. Igaz, az én példám már 20 éve volt, de nem hiszem hogy annyit változott volna a helyzet.
júl. 27. 11:27
 6/21 anonim ***** válasza:
14%

5.

Pontosan!

Kell egy jó jogász és hajrá!

Nem is értem, miért itt kérdezik?

júl. 27. 11:30
 7/21 anonim válasza:
18%
Zöld kártya lottó és amit az 5os mond
júl. 27. 11:52
 8/21 anonim válasza:
72%
Ez nem így működik. Akkor se kapja meg, ha kint van vele "azanyja". Zöldkártyát igényelni kell, de ahhoz kell munka, akik leigazolják, hogy igen, nekünk ő kell hosszú távra. De ez csak az első lépés, mellette van tucat más kritérium. Talán nézz után a neten, de ahhoz már lusta vagy...
júl. 27. 12:17
 9/21 anonim ***** válasza:
25%

Én nem tudom miért lettem lepontozva, de itt valóban mindenki csak találgat és senki nem tud semmit.

[link]

"If one of your parents became a U.S. citizen after you turned 18, your parent can petition for you as an adult child of a U.S. citizen using Form I-130"

Hosszú procedúra, de a végén megkapja a fiad a zöldkártyát. Először az anyósnak kell megigényelnie a saját gyerekének a zöldkártyát, majd a párod igényelheti a fiadnak. Végig kell menni a naturalizációs procedúrán, de a vége az állampolgárság. A többi válaszolónak igaza van abban hogy alapból kellene munka, vagy meg kellene pályázni, esetleg zöldkártya lottó, de a ti esetetekben van egy egyenes ági rokon aki állampolgár, ráadásul állandó lakhellyel is rendelkezik az USA-ban. 18 év fölött nehezebb a procedúra, de így is elintézhető. Én elhiszem hogy mindenki jót akar, de butaságokat írogatnak az emberek. Itt nézzetek utána, ne a gyakorin: [link]

júl. 27. 12:47
 10/21 anonim válasza:
80%
De az apa milyen állampolgár? Hogy a nagyi amcsi, azt tudjuk.
júl. 27. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!