Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Eltűnt az útlevelem, mi legyen?

Eltűnt az útlevelem, mi legyen?

Figyelt kérdés

Költözés miatt valahol nyomaveszett.

El valoszinuleg nem lopták, de az istennek nem találom sehol sem.

Szeretnénk utazni, viszont történetesen kéne útlevél.

Olyat olvastam, hogy ezt be kell jelenteni, max 3 napon belül a felismerést követően, hogy eltűnt.

De ezzel jár valami rendőrségi folyamat is? Csak emiatt nem szeretnék folyton bejárni rendőrségre stb.

Vagy hogy mukodik ez?

Bemegyek az okmányirodába, kérek egy másodikat és ott elintézik, hogy a régi úgymond megsemmisüljön?

Légyszi vki tudna segíteni.

Előre is köszi!

#igénylés #Maganutlevel #Masodikutlevel
júl. 20. 20:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak bemész az okmányirodába, kérsz egy újat, és megmondod, hogy elvesztetted a másikat.

Ezt egyrészt szerintem kérdezni is fogják, ha látják a rendszerben, hogy elvileg rendelkezel érvényes útlevellel, másrészt kérnék, hogy add le a régit, amit nyilván nem tudsz teljesíteni.

Lehet, hogy a rendszerben rátesznek egy körözést az előző okmányra, hogy véletlenül se lehessen vele visszaélni, de kizártnak tartom, hogy a rendőrség foglalkozna ezzel.

júl. 20. 20:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Bemesz az okmanyirodaba es megmondod hogy elhagytad a regit es szeretnel ujat. A regit kivonjak a forgalombol es onnantol kezdve csak az uj utlevellel utazhatsz, akkor is ha a regi elokerul az egyik fiokbol.

Egyik ismerosom ugy jart hogy az elveszettnek hitt utlevelevel ment ki a repterre, ami helyett csinaltatott korábban masikat, csak pont a rossz utlevel volt nala. Repteren derult ki hogy ervenyetelen es nem utazhatott. O azt hitte hogy az ervenyes utlevele volt nala.

júl. 21. 01:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Egyébként ha van ügyfélkapud még be sem kell menni az okmányirodába, ügyfélkapun intézhető a pótlás, ha ellopták akkor ingyenesen. Én így intéztem és postán jött az új útlevél a régi útlevélben szereplő fényképpel és régi útlevél lejárati dátumával, szóval a lejárat ezzel módszerrel nem indul újra, így nem játszható ki az illeték ha pont lejárat előtt veszne el a régi.
júl. 21. 10:18
 4/5 anonim ***** válasza:
Mire megjön az új útlevél, az 5-10 munkanap az igényléstől számítva.
júl. 21. 14:33
 5/5 anonim ***** válasza:
Annyi, hogy ha ellopták volna, ingyenes lenne a cseréje. Emiatt van az, hogy arról meg kell lennie a rendőrségi feljelentésnek. Ha csak elhagytad, simán csináltathatsz újat, csak ki kell fizetned az árát. Ahogy írták, ha meg is találnád, az már érvénytelen lenne. (Szintén a visszaélések elkerülése végett.)
júl. 21. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!