Turisztikailag szerintetek melyik a világ leggyönyörűbb videke? Olyan aminél veleményetek szerint nem letezik szebb sehol.
10:
Arra gondoloktúlott kiépítettségben, hogy az egész környék tömve hatalmas szállodákkal, a tó körbe tele van éttermekkel, végig körbe aszfalt közvilágítással, mindenütt parasztvakító szolgáltatások, sehol egy nyugis rész. Persze az egész teli turistabuszokkal, miközben turistákat szállító lovaskocsi a dugóban.
Imádom Szlovéniát, de Bled az amitől hányni tudok, annyira nem illik abba a gyönyörű tájba. Bohinj is nagyon turistás lett, de ott legalább megvan a természetes part, fölötted nem hatalmas szállodák, hanem hegyek, és ha kibérelsz egy kenut, az is viszonylag nyugis ebezés lesz, nem egymás hegyén-hátán a turisták mindenütt a tavon is.
Egyszer voltam ott úgy, hogy nem volt rossz élmény, mert akkor a rossz idő miatt kevesen voltak.
Akkor te is csak kutyafuttában jártál Bleden, ha úgy emlékszel, hogy körbe van véve éttermekkel. A tópartnak kb 20 %-a az, ahol étterem van a közelben. Ennek én inkább örülök, mert szoktam ebédelni, vacsorázni.
Nem utálom az embereket - veled ellentétben, sőt szívesen beszélgetek idegenekkel,ez nem okoz gondot. Neked valami lakatlan sziget kellene, étterem nélkül.
12:
Nem kutyafuttában jártam ott, körbejártuk akkor a tavat, de nem csak az a 20%-a problémás a partnak, a többi része is túlépített, ugyanakkor az a 20% is baromi sok.
Nem utálom az embereket, de szeretek a természetben nyugisan lenni, a nagy tömeget nem szeretem. Bledben meg brutálisan nagy tömeg van. És nem kulturált tömeg, hanem tipikusan tömegturista hely, ahol sokan vannak, akik nem tudnak viselkedni. Pl. a Triglavra fel is van tömeg, néha túl sokan is, de ott sokkal kulturáltabbak, nem a turistabuszos csürhe.
Kötekszel valakivel olyan témában, ami teljesen szubjektív?
Azt képzeled, hogy attól, hogy te utálod azt a helyed, más is meg fogja utálni?
Vagy mi a célod?
Ez a vita teljesen parttalan.
Ha nem akarod leírni, mi a kedvenc helyed, akkor keress más kérdést, olyant, amire érdemben akarsz/tudsz válaszolni.
16:
Én nem rólad írtam véleményt, hanem a helyről, hogy egy gyönyörű tavat hogy tönkretett a tömegturizmus. Te kezdtél el személyeskedni.
Igen, a tó a természet része, amit csináltak vele, az nem az.
Én nem vágyok magányra, félreérted, szeretem az embereket, csak ez nem vonatkozik arra, hogy idegen, jórészt viselkedi nem tudó emberek között legyek a szabadidőmben.
17:
Én először csak érdeklődtem, csodálkozva, hogy nem zavarja-e a hely turistagettó jellege. Nyilván van akit nem zavar, de érdekesnek találtam egy olyan embernél, akinek a kedvence a hely, aki rendszeresen visszajár oda. Mert az tök más, mint amikor csak valaki egyszer járt ott. Nem akarom megváltoztatni senki véleményét, csak rácsodálkoztam valamire. Máe kérdés, hogy a reakció alapján támadásnak vette az illető, így mindennek elmondott azóta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!