Az emberek nem sajnálják a pénzt utazásra?
Értem hogy élmény meg minden, én is szeretnék utazni de valahogy mindig van ami fontosabb és soha nincs extra 1-2 milliom hogy elutazzak egy masik országba.
Viszont vannak ismerőseim akik semmit nem tudnak felmutatni, de minden évben elutaznak valahova. Gondolom ők erre gyűjtenek egész évben.
Egyik rendőr ismerősöm biztos nem keres jól mert alacsony beosztása van a rendőrségen de tavaly volt Prágában, Varsóban, előtte meg Görögországban ha jol tudom.
Vannak olyanok is, "akik semmit sem tudnak felmutatni", de hetente elszívnak 10-15k forintnyi cigarettát, majd hó végén sírnak, hogy nincs pénzük.
Ki mire költi a fizetését ugyebár. Ami neked hobbi, az más szemében hülyeség.
ez tipikus, a saját faluját el nem hagyó magyarszki feltételezés, hogy utazni/nyaralni milliókba kerül.
Egy nyaralás/utazás/városnézés nem feltétlenül a pénzszórásról szól, ez megint átlag magyar hozzáállás " nyaralunk elvégre, nem?".
Ha ésszerűen költekezel, választasz úticélt, szállást, rengeteg helyre eljuthatsz a világon.
Budapesten is el lehet költeni millókat, értelme nem sok van.
Par szazezres nyaralasokat lehet szervezni europan belul, kb a szallas es az utazas kerul penzbe, a kintlet es a kaja nem tobb mintha maradnal, mivel annyiba kerul minden mint itthon, vagy olcsobb kb barhova mesz:D
1 milla/fotol Thaifold es tarsai kezdodnek, Varso meg amiket felsoroltal jo ha van csaladostol par szaz ezer Ft.
Egyebkent ez beallitottsag fuggo. Van aki minden fillerjet elutazza, mas sajnalja es inkabb minden fillerjebol kulonfele ingosagokat vesz, o ettol lesz boldog. Hogy melyik a jobb a masiknal? Egyik sem.
Egy jo pelda mekkora kulonbsegek vannak akar nepek kozott: a lakhatas megoldasa. Nyugaton a legtobb embernek igenye sincs arra hogy sajat lakasban eljen, siman kifizetik a csaladok az albit ha rendesen dolgoznak, a maradekbol pedig utaznak, illetve mindenfele elmenyre, ingosagokrs koltik. Gondolj csak bele mennyi nyugati jar hozzank is wellnessre meg csak ugy nyaralgatni, akar biciklivel az idos nyugdijasok.
A keleti orszagokban ha megfigyeled (itthon is), a minosegi elet egyik fo fokmeroje a sajat ingatlan meglete. Ha kell, 30 eves hitelt vesznek fel es fizetik ki havi szinten a fizetesuk 40-50% at azert hogy elmondhassak hogy van sajat hazuk, de penzuk semmi egyebre nem marad. Itthon valami 80-90% koruli egyebkent a sajat ingatlan meglete ha jol emlekszem, de hogy nagyon magas az biztos. Erre is azt tudom mondani, semelyik nem jobb a masiknal, egyik sem kotelezo szerencsere, csak ha hoz az ember egy dontest hogy o mire kolt, akkor azt nem ertem miert kell szidni a masikat kb mindenkinek hogy “há mibűű!?” :D
Nem, egyáltalán nem, mert többféle célt és igényt is kielégít az utazás: pihenés, lazulás, levegőváltozás, vagy éppen sportolás, városnézés, élményszerzés, igazi kikapcsolódás.
Már régen bebizonyították, hogy a túl sok munka fáradttá és stresszessé tesz, a kikapcsolódás, pihenés jót tesz az egészségünknek, sőt a munkát is jobban tudjuk végezni, ha feltöltődve, újult erővel térünk vissza. A nyaralásról visszatérő dolgozók boldogabbak, egészségesebbek és több az energiájuk, sőt még a problémamegoldó képességük is jobb.
A családi utazások egyébként jó hatással vannak a családunk életére, előmozdítják a családtagok közötti összhangot.
Ha barátainkkal utazunk, jobban megismerjük egymást, és a közös élmények által szorosabbá válik a kapcsolatunk, erősödik a barátságunk.
Ha sajnálod a pénzt rá, nagyon sok mindenről lemaradsz, sok jó élményből kimaradsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!