Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hogyan tudnak egyesek külföldi...

Hogyan tudnak egyesek külföldi utazást megengedni maguknak?

Figyelt kérdés

Lehet hogy én nézem rossz helyen de olyan brutális szállás árak vannak hogy még külföldi jövedelem mellett is sok.

USA-ban élek és gondolkodtam rajta hogy elmennék Newyorkba. A repülő jegy nem draga mert innen csak nehany ora repülés nekem. Airbnb-n viszont 200 dollar alatt alig van Manhattanben. Forintba átszámolva kb 70 ezer forint a szállás naponta. Én csak 1 hétvégére mennék de aki Magyarországról megy, az gondolom minimum egy hétre elmegy, igy már csak a szállás 7 éjszakára közel fél millio ft.

2024. jan. 1. 03:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
71%

Vagy hazudsz és nem élsz te az USA-ban, vagy illegális vagy, ami szintén nem jogosít fel arra, hogy kijelentsd, ott élsz.

Ne utazgassál, szorítsd össze az anális bemenetedet, hogy legalább addig békén legyél amíg valaki rád nem hívja az ICE-t

2024. jan. 1. 19:48
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, hogy megteremtik a rávalót. Ahogy több milliard ember a földön. Ha nem Észak-Koreában élsz, akkor csak rajtad áll. Ha sokan is keresnek keveset, te oldd meg, hogy keress többet. A te életed, arra várni, hogy valami politikus alád teszi az arany wc ülőkét értelmetlen időpocsékolás. Jaj istenem, itt nincs munka a faluban. Akkor menj utána ahol van. De én ahhoz meg ehhez hülye vagyok. Akkor fogadd el az életedet olyannak amilyen és várd meg amíg meghalsz.

Vagy, találd ki, hogy mihez nem vagy hülye. És azt vidd tökélyre.

Egy életünk van, vagy te megcsinálod, vagy nem. Mert más (király, miniszterelnök, pápa, ajatollah, osztályfőnök, polgármester) nem fogja helyetted a te életedet sínre tenni

2024. jan. 1. 22:01
 13/16 A kérdező kommentje:

#5 Megneztem egy masik, nem annyira nepszeru varost, Savannah-t, Georgiaban hogy ott mennyi a szallas, olcsobb de nem toredeke. $120-200 korul van valasztek es ennel dragabb is van boven.

#6 Azert nem a gettoban szallnek meg. Gondoltam Manhattan normalis kornyek es engem az erdekelne igazabol

#7 Hivhatod a bevandorlast, mar allampolgar vagyok. Ha nem haragszol akkor az USA utlevelemet nem mutatom meg egy idegennek hogy bizonyitsam neked.

2024. jan. 2. 00:38
 14/16 anonim ***** válasza:
83%

Te nem érzed, hogy a magyarázataid alapján baromi nehéz elhinni, hogy igaz amit állítasz?

"Megneztem egy masik, nem annyira nepszeru varost, Savannah-t, Georgiaban hogy ott mennyi a szallas, olcsobb de nem toredeke. $120-200 korul van"

Ez kizárt, hogy egy kint élő angolul tudó állampolgár szövege lenne

2024. jan. 2. 00:49
 15/16 anonim ***** válasza:

ma 00:38

Üdv újra, nálam bevallom kezdesz elérni egy limitet, úgyhogy gondoltam megnézem magamnak és validálom a piackutatásodat, és hát mit ad Isten, természetesen kiderült, hogy nincs igazad:)

Airbnb-n 40-45 ezer forintok/éj környékén már teljesen normális szállásokat találtam Manhattan-ben, aláírom, hogy ilyen árkategóriában főként hotelszobákat lehet ott is találni, vagy hotelekben lévő mini apartmanokat. De még azt mondom két embernek is tökéletes, ezzel például mi baj lenne?

[link]

Midtown, ráadásul két szobás. És nem jövő nyári dátumra kerestem, hanem konkrétan február elejére. Tele van ilyen és ehhez hasonló árfekvésű szállással az Airbnb, direkt több dátumot is megnéztem.

Ha meg már esetleg hotel, fel lehet menni a booking.com-ra is, ahol ugyanezeket pepitában szintén megtalálod. Ez pár blokkal lejjebb, a Madison Square Parktól két sarokra, 20 perc séta bármi, 40ezer per éj:

[link]

És ha már itt tartottam, megnéztem Savannah, Georgia-t is, csak kíváncsiságból. Az igaz, hogy az ár nem a töredéke a New Yorkinak, itt is 40-45 ezer forintot kell fizetni, per éj, de fontos különbség hogy ennyiért itt már több szobás apartmanokat és különálló házakat kapsz. Ez például annyira cuki hogy belehalok (nem a város közepén van mondjuk, de ott is találtam bőven, csak nem szeretnék közben itt utazási irodát nyitni, meg spam-elni a linkekkel). 40ezer per éj, szintén február eleje.

[link]

Ezért a 40ezerért cserébe én személy szerint úgy érezném, hogy többet kaptam szállásügyileg, mint a New York-ban elköltött 40ezerért, úgyhogy ebben a tekintetben viszont szerintem mégis csak jóval olcsóbb, mert sokkal többet kapsz a pénzedért.

Amúgy meg a Balatonon is simán vannak ilyen árak, sőt. Hotelt ennél olcsóbban ott sem találsz, meg nagyon Airbnb-t se (jó, Jucika Panziója lehet hogy csak 20ezer per éj). És az a Balaton, nem New York.

2024. jan. 2. 20:04
 16/16 anonim ***** válasza:
13: Kapaszkodj meg, Midtown Manhattan a legproblémásabb bűnözés szempontjából. Amúgy meg ami nem a belváros közepe, az már gettó? 😀 Én a zaj miatt sem szívesen aludnék a Midtownban (báf elismerem, vannak ott is csendesebb utcák, de olyanok is akadnak bőven, ahol folyamatosan hallod az utca zaját. Éjjel is. Nekem amúgy az egyik személyes kedvencem Harlem ill. Washington Heights. (Bár Harlem már nagyjából Midtown áron megy, a Heights még nem és az egyik legbiztonságosabb környék NYC-ben).
2024. jan. 2. 20:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!