Miért költenek az emberek ennyit utazásra, kirándulásra?
Megkapom a tüzet, de azért is leírom xd
Na szóval, én egyszerűen nem tudom megérteni, hogy az emberek miért költenek ennyi pénzt kirándulásokra. Múltkor kíváncsiságból megnéztem egy hotelszobákkal foglalkozó oldalon az árakat, majdnem kikerekedett a szemem. A legalja apartmanok is 10-15 ezer ft/fő/éj, de a luxus hotelek 40-50 ezrek is vannak. Ez miért éri meg? Itthon fogom, lefekszem, reggel felkelek és tök jó érzés itthon lenni. A kajáról ne is beszéljünk. Amit kidobnak egy vacsorára, abból majdnem 1 hónapig eszek.
Múltkor megkérdeztem ismerősömtől hogy hol voltak nyaralni. 6 napot voltak olaszban. Azt mondta majdnem 2 millió ft ment el rá. Nem mondtam meg neki, de magamban gondoltam "mi?!! ennyit elkölteni 6 nap miatt?"
Na érdekelne a ti véleményetek is erről.
Te mire költöd helyette a pénzed?
Azt kell igazából átgondolni, hogy mit szeretnél az életben: sok élményt vagy sok pénzt? Akik utaznak, ők az elsőre szavaznak.
Nem vagyok pénzes, de pl. a már megszűnt BBBSE-tel 14 alkalommal voltam az Alpokalja-Őrség kerékpártúrán. Dél-Csehországban háromszor jártam. Egyikre sem untam még rá.
És tudod kérdező, pozitív mérleggel zártam mindegyiket. Ismerősökre, barátokra leltem, sokkal energikusabb voltam az utazások után, jobb kedélyű, barátságosabb formámat hoztam. Ott lehettem nevezetes helyen, nem csak a tévéből néztem. De gondolom, téged az sem érdekel.
Fertő-Hanság Nemzeti Park. Tudod mekkora élmény, amikor gurulsz a nyílegyenes kerékpárúton és veled szemben egy gólya ereszkedik. Pont úgy, mint egy repülőgép. Lábai hátracsapva, szárnyak szétterítve és pontosan a betont követve vitorlázva ereszkedik. Én ilyeneket veszek a pénzemen.
Meg amikor Dalmáciában, esti séta során halk énekszó szűrődik ki egy kápolnából. Olajmécsesek világítják meg az ódon házak övezte sikátort. Egy kórus próbál éppen.
Vagy amikor Bajorországban egy mindkét fülére süket csaj a kocsmában elénekel egy áriát, és a helyiek megtapsolják? Én ilyeneket veszek a pénzemen. Nem ágyat egy szobában.
Korzika, Calvi. Az öbölben a világ legnagyobb és egyetlen négyárbócos vitorlása…
Én azért, mert számomra utazni a világ legjobb élménye. Amúgy is élményekre költök a legtöbbet, mert számomra ezektől van értelme az életnek. Szeretek otthon is lenni, de én imádom az új ingereket, kultúrákat, tájakat, ételeket. Varázslatosan változatos a bolygónk, szeretnék minél töbebt megtapasztalni belőle, ha már megadatott ez a pár évtized rajta. Egy utazás hiába fáraszt le teljesen fizikailag (reggeltől estig csak megyek és felfedezek, nem pihenek), szellemileg mindig teljesen feltölt. Csóró egyetemistaként is utaztam, csóró pályakezdőként is utaztam, olcsón "fapados" módon is ki lehet ezeket az utakat fogni, egy utazás nem csak 5 csillagos rezortokból meg drága puccos élményekből állhat. Most sem járok puccos helyekre, most sem élvezem az ilyesmit, pedig ma már megtehetném azt is.
Azt érezném pénz pazarlásnak, ha minden évben új telefont, laptopot, TVt vagy bármilyen kütyüt vennék, ha havonta új ruhákat vásárolnék, ha olyasmire szórnám a pénzt ami számomra egyáltalán nem fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!