Régen mindenféle utazás romantikus lázba hozott, de mostanában minden célnál kivetnivalót látok. Több lenn. Mi a véleményetek?
Pl. régen: "De jó lenne Szafarizni!" Ma: Ah, hát az a kocsis zötykölődés lehet nem is lenne olyan jó... Egy temrészetfilmmel többre megyek...
Meg ide-oda menni Európában, ma úgy látom, bárhová is mennék, már láttam hasonlót. Voltam sok helyen, Párizs, London, Róma, Berlin, Prága, tengerpartok Olaszországban, Bulgariában, Horvatországban, Görög szigeteken... Nem terem itt már babér nekem.
Régen: Fú, Thaiföld... Most azt látom nem akarnék ott Tuktuk-zötykölődni egyik látványosságtól a másikig...
Érdekelt Izland, de nyáron nincs Aurora, télen meg hideg van bármihez, meg sötét...
Érdekelne esetleg valami nagyívű város, Dubaj vagy Szingapúr, de max 5 napra, nem tovább.
Érdekelne USA, de az drága, annyi helyre tudnék ott menni.
Ausztrália, csak hát a pókok és repülő csótányok...
Van, amit tényleg nem árt átgondolni, pl. egy szafarin valószínűleg nem látsz annyit és olyan jól, mint egy természetfilmben, de azért csak élőben láthatsz érdekes vadállatokat, elcsíphetsz ritka pillanatokat, és nem egy trükkfelvételektől hemzsegő, megkomponált filmet nézel. Ha ez érdekelne, akkor hajrá! :)
Ráadásul ezeket a szafarikat össze szokták kötni más programokkal, és a tengerpartok is sok helyen híresen szépek arrafelé...
Én voltam Thaiföldön, igaz nem Bangkokban (a nyüzsgő nagyvárosok nem vonzanak), és egyszer sem Tuktuk-zötykölödtem 😀
Izland-témában egyetértek, de oda nem is megyek 🙂
Európát sem kell erőltetni, ha nem vonz, ettől még rengeteg szép hely van a többi kontinensen, ami látogatásra érdemes.
Dubajjal meg Szingapúrral akkor mi a baj? Menj 5 napra, ha annyira szeretnél menni, ez miért probléma?
Szerintem nincs azzal semmi gond, ha nem akarsz válogatás nélkül utazni mindenfelé csak azért, hogy menj valahova...
Én pl. tudom magamról, hogy a meleget és a tengerpartokat szeretem, valamint ezeket összekötni természeti és/vagy ember alkotta egyéb attrakciókkal. Így nálam is egész szűk a lista, nyáron jöhetnek az európai tengerparti nyaralások, ősszel/tavasszal tervben van majd Egyiptom + Ciprus jöhet minden mennyiségben, télen pedig a trópusi övben keresgélek majd úticélokat, ha lesz rá lehetőségem. Ebben mi a rossz?
Ahogy idősödik az ember, nyilván változik az ízlése is, csak meg kell keresned, hogy mi fér bele neked, mi az, amiért hajlandó vagy megmozdulni. 🙂
U.i.: ajánlom Közép-Amerikát, nagyon szép és érdekes helyek vannak arra 😉
Mi is már sok helyet bejártunk párommal, főleg Európában, de vannak olyan helyek amiket teljesen kihagyunk mert egyszerüen egyikünket sem érdekli pl Németország, Hollandia. Én a Skandináv országokat szívesen megnézném, de oda párom nem akar eljönni mert hideg van.. pedig ő a férfi, na mindegy..
Mi egy ideje már az USA-ba járunk, többször voltunk már ott, rengeteg államban jártunk már. Nyilván többe kerül mintha csak egy görög tengerparton süttetné magát az ember, de annyira nem vészes. (Kb 3-szor annyi). Én mindenkinek ajánlom akinek van rá pénze.
Semmi az egész, megváltoztál. A helyek is, de nem ennyire. Úgy tűnik, téged az élmény túltölt. Pihenj, ne menj sehová. És gondolkozz.
Csak néhány ellenvetés. Az említett európai fővárosok többségében többször voltam. Túl nagyok, egyszerre számos dolgot nem tudtam megnézni. Van olyan tengerpart, ahol legalább tízszer voltam. Pont az kell. Ha Izladról ennyit tudsz, tényleg ne menj. Én például éveztem nézni, ahogy a helyi polgár szemetelő esőben félig fekve az utcai pad lábát festegette és dudorászott. ott más az eső. Az USa nem drága, de van lehetőség eszetlenül sokat költeni. Meg kevésből jól érezni magad. Csótány Magyarországon is van. Egyre több. Méghogy tuktuk. Próbálj ki egy perui tömött kisbuszt. Én élveztem, itthon nem annyira.
Megöregedtél.
Az USA mihez képest drága?
Jártál-e Svájcban? És az Azori-szigeteken?
Én mindig olvasok olyan izgalmas beszámolókat (vagy épp a munkatársam beszámolói hoznak lázba), hogy mehetnékem van.
Olvass mindenféle utazási témákról, vagy ha nincs kedve olvasni, akkor nézz meg videókat!
HA semmihez sincs kedved, akkor talán igaza van annak a hozzászólónak, aki azt írja, hogy megöregedtél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!