Milyen kabátot használtok télen magashegyi túrázáshoz kb 4 000 méterig -10-15fokban?
Téli magashegyi túrázáshoz a már más által említett 3 kabát ajánlott, de szvsz a legtöbb esetben 2 elég, egy goretexes esőkabát, egy tollkabát, ezek nélkül el se menj télen magashegységbe, valamint opcionálisan egy sofshell kabát. De ezek közül csak a tollkabát az ami melegít, és egyébként kell a meleg aláöltözet, akár több rétegben, a hélykabátok a szél és eső ellen vannak.
Decathlonban a Simond tollkabátot ajánlom, viszonylag olcsó de ugyanolyan jó mint a nagyobb nevű márkáké, saját zsebébe összecsomagolható hogy ne foglaljon sok helyet a hátizsákban mikor nem kell (tollkabátot télen és bizonyos agasság felett nyáron akkor is vinni kell, ha egyébként nem tervezed felvenni, vészhelyzetre). Emellett a kapicnija elég nagy, hogy sisakra is rá lehessen húzni.
Esőkabát sokféle van, abból dekásakat nem ajánlom, de pl. Mamut, Mountain Equipment gyárt jóféléket, hazai túraboltok helyett szerintem érdemesebb körbenézni, próbálgatni Bécsben vagy Grazban a Bergfuchs-ban, mert nagyobb a kínálat.
Softshell kabát az mondjuk itthon is van sokféle, ha télen is viszel, nekem mondjuk Columbia van, de az adott modellt nem ajánlom 3. kabátnak, mert nem elég ultralight, én nyáron viszem magammal várhatóan esőmentes, de potenciálisan szeles napokon.
4:
Akkor én nem vagyok épeszű, nekem az egész év magashegyi túraszezon. Persze télen, tavasszal a nyárhoz képest könnyebb hegyeken, útvonalakon.
Tenerife, Teide 3715, ide lesz a kabát és már voltam régen 1 dzsekivel áprilisban, de gondoltam itt esetleg jobban hozzáértők is válaszolnak. Nem mindenkinek jött össze..
De köszönöm aki értelmesen válaszolt,hálás vagyok
8:
Leírhattad volna az elején, hogy Tenerife, mert nagyon nem ugyanaz hőmérsékletben télen ott egy 3700 méter magas aktív vulkán, meg az Alpokban egy 3700 méter magas hegy. 6-os vagyok,nígy hiába válaszoltam hosszan, az nem vonatkotik egy szubtrópusi vulkánra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!