Szoktatok autót bérelni utazások során? Mennyire éri meg?
Igen, szoktam. Vezettem Mexicoban, Uj Zelandon, Del Afrikaban stb. (Mexicoban termeszetesen megprobaltak lehuzni, de mivel kotottem Irorszagban, ahol elek, onresz biztositast, igy nem volt gaz)
Az onresz biztositas az vagy 3 euro naponta vagy 50 euro egy evre, sajnos nem ismerek magyar megfelelot, a brexit elott magyarorszagrol is kotheto volt brit cegnel, ma sajnos mar nem.
Mi is Korfun béreltünk először autót egy napra, férjem vezetett, én tuti nem mertem volna.
Ezen kívül mindig megoldottuk szervezett túrákkal a távolabbi látnivalókat, de itt nem akartunk mindenre egy-egy napot szánni, így letudtuk a hármat egy nap alatt bérelt autóval.
Ráadásul ott a vezetési kultúra sem volt vészes, Olaszországban, Törökországban, Thaiföldön stb. tuti nem vállaltuk volna be.
Igen, megérheti mert sok időt és kényelmet nyersz vele.
Az ilyen durvább vezetési kultúrájú országokban (pl. dél olasz, spanyol) csak full biztosítással érdemes, mert szinte biztosan megtörik az autót és horror magas a kaució és az önrész.
De önrész biztosítást mindenképp érdemes kötni, mert kavicsot bármikor-bárhol kaphatsz a szélvédőre.
Mi idén béreltünk Horvátországban. Zágrábig Flix busszal mentünk, onnan autóval a tengerpartra, Krk szigetre. Jó döntés volt, így nem kellett sokat vezetni, de mégis megvolt az autó nyújtotta szabadság, be tudtuk járni a szigetet.
Ha kötsz rá egy normális biztosítást, ha totálkárosra töröd (persze nyilván nem ez a cél), akkor sem kell fizetned egy forintot sem, így az általad említett "stresszfaktor" teljesen kizárható. Nyilván így drágább, mert magasabb a biztosítás összege, de a saját nyugalmad miatt megéri. Így sem volt olyan vészes, forintra átszámolva a bérlés kb. 60 ezer lett volna három napra, a teljes körű biztosítással együtt 80 ezer lett.
Egyetlen egyszer nem bereltunk, mikor helyben nagyon jo turautvonalak voltak, es baromi jo buszjaratok, Mallorcan.
Nekunk megeri dragan is, kulonben nem utaznank azokra a helyekre, amiket nem egyszeruen onalloan akarunk felkeresni, de messzire keruljuk a szelfizo tomegeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!