Miért baj a Booking-nál, ha a foglaláskor nincs fedezet a számlámon?
Abban az esetben lehetséges, ha a lemondási határidő elmúlt. Akkor is ki kell fizetni a teljes összeget, ha meg sem jelensz.
Olvasd el a szálláshelynél, foglalásban mi is áll!
Na, hát ezért.
Sokféle lehetőség van, szállásadónként eltérő.
Volt, amikor előbb foglaltam, utána néztem körül. A lemondási idő nulla másodperc volt. Magyarul nem lemondható. Mivel pár percen belül írtam, és az utazás távoli időpont volt, ezért beleegyezett a cég, hogy elállok.
És volt olyan foglalásom, ahol előző este (!) írtam, hogy mégsem megyek, és semmibe nem került.
Gyakori az is, hogy egy ideig semmit nem kell fizetned, később egy töredékét, még később a teljes összeget.
De így akkor mi értelme van annak az opciónak, hogy érkezéskor fizetsz? Az abban az esetben is szokott lehetőségként szerepelni, ha van lemondási határidő...
Továbbra is azt mondom, hogy ilyenkor maximum zárolniuk szabad, és azt levonni később, ha nem jelensz meg, de ez így hülyeség.
(Amúgy ezzel a zárolással tényleg lehet valami nem egyértelmű, mert én se véletlenül hittem azt, hogy levonták, nem hülye vagyok, csak tényleg félreérthetően szerepelt valahol,nem volt egyszerű ott sem kibogarászni, hogy mi történt.)
24. Nem ismerjük az összes körülményt az üggyel kapcsolatban.
Én próbálok valóságos, helytálló feleleteket adni, de nullára lenyomják az „okosok”. Nem, nem az értékelésem miatt kifogásom, az eléggé stabil. De nem kellene feltételezésekre, téves információkra alapozva megtéveszteni a kérdezőt.
Amit eddig megosztott velünk, az alapján valóban furcsa, hogy megterhelték a számlát, de mint írtam, nem oszt meg velünk mindent pontosan a kérdező.
Én már nem mertem bookingnál foglalni. Inkább e-mailen keresztül foglaltam a közvetlenül a szállodánál és nem is kértek előleget, bankkártyás biztosítékra meg végképp nem volt szükség.
A booking arra jó, hogy az ember informálódjon, megnézze, van-e üres hely az adott dátumra és a véleményeket elolvassa, de már hiteltelen. Annyiféle balhé van körülötte, hogy teljesen bizalmatlanná váltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!