Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hogyan telik nálatok egy...

Hogyan telik nálatok egy nyaralás? Milyen programokat szerveztek napközben/ este?

Figyelt kérdés

2023. aug. 17. 21:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%
Mi reggeli utan berelt autoval nekivagunk az elore kinezett helyeknek ( botanikus kert, erdekes varos, falu, taj). Delutan erunk vissza. Vacsora elott furdunk. Vacsorazni setalunk be az ovarosba, halaszfaluba, ahol vagyunk. Iszunk, barban meg esetleg. Visszasetalunk, kozben gyonyoru a hely, hallgatjuk az oceant. Idoben lefekszunk, es masnap megint uj latnivalok.
2023. aug. 17. 22:36
 2/12 anonim ***** válasza:
88%

Nappalra általában ki szoktunk nézni valami érdekes látnivalót (vagy természeti vagy ember alkotta), ami elérhető gyalog/tömegközlekedéssel, esetleg autót bérelünk.

A tenger/óceán partján is időzünk sokat, sőt, néha csak fürdőzős, napozós napot is tartunk, főleg hosszabb utazásos nyaralás után az első napon, a jet lag kiheverésére.

Este meg ki szoktunk választani egy hangulatos helyet, ott megiszunk egy pár italt. Második naptól a törzshelyünknek tekintjük, ritkán lövünk mellé :)

2023. aug. 17. 22:52
 3/12 anonim ***** válasza:
64%
Eddigi tapasztalatok alapjan jol. A napi programok altalaban az internet altal ajanlott kotelezo" dolgok/helyek, mig az estek a vacsi/seta/buli triobol alakulnak ki.
2023. aug. 17. 23:17
 4/12 anonim ***** válasza:
91%
Várak, múzeumok, természeti érdekességek (pl. barlang) felkeresése, történetének felolvasása a többieknek. Kirándulás, fürdés közeli tóban, folyóban, fürdőben
2023. aug. 18. 05:30
 5/12 anonim ***** válasza:
92%
Klasszikus értelemben nyaralni nem nagyon szoktam, utazás alatt meg lehet bármilyen egy nap. Töltöttem 24 órát buszon és vonaton is, volt hogy ébren voltam ugyanennyit vagy többet, volt amikor csónakkal kellett felevezni napkeltétől napnyugtáig egy isten háta mögötti helyen Guyananában, máskor meg a lehető legostobább bulituristákkal ittam reggeltől másnap hajnalig. Mikor mi sikerül.
2023. aug. 18. 08:53
 6/12 anonim ***** válasza:
78%
1 nap fürdés, 1 nap városnézés vagy kirándulás, így váltogatjuk. Este mindig besétálunk a központba és beulunk valahova 1-1 italra, vagy enni.
2023. aug. 18. 19:58
 7/12 Meton ***** válasza:

Én mindent előre megterveztem. Minden napra csináltam programot. Amikor egy nap elúszott, mert elszúrtam a szervezést, halálosan untuk magunkat. Még a strandra se akartunk menni, az egy elveszett nap. A strand is csak akkor jó, ha előtte volt egy érdekes program. Általában a programok délig tartanak, de legkésőbb 4-ig. Utána lehet vásárolni, fürdeni, bármi mást csinálni.

A bonyolultabb programokhoz kellett szerezni VIP vezetőt, aki csak velünk foglalkozik. Vagy keresni kell csoportot, amihez lehet csatlakozni. Jó, ha az ember felkészül arra is, hogy milyen parkolási lehetőségek lesznek. Jártam úgy, hogy elmentünk egy helyre, ahol csak megállni lehet, de várakozni nem, tábla tiltotta. Kockáztattunk, mert nem volt más választásunk és szerencsénk lett, a kocsit nem vitték el. Általában nem szabad kockáztatni, de ha nagy a tömeg, és a program múlik rajta, akkor minden lehetőséget meg kell fontolni. Szeretem egyébként a hegyi túrákat, abban mindig van izgalom. És jól esik a nap végén a megérdemelt pihenés.

2023. aug. 20. 10:54
 8/12 anonim ***** válasza:
@7 A VIP vezető mihez kellett? Voltam a tálib hatalomátvétel óta Afganisztánban, még ott is csak 1-1 napra volt vezetőm 3 hét alatt.
2023. aug. 20. 11:34
 9/12 Meton ***** válasza:

A VIP vezető azért kell, mert 20 másik turista kissé zavaró. Sokkal többet tudsz beszélni vele, jóval több az elérhető információ. Mi Tenerifén az utolsó napra kértünk VIP vezetőt, hogy bejárjuk kocsival az Anaga hegységet. Rengeteg eldugott helyre eljutottunk, ahova a busz nem jutott volna el. Tulajdonképpen folyamatosan tilosban parkoltunk és a vezető őrizte a kocsit, nehogy baj legyen.

Sokat beszélgettünk, közben elmondta, hogy búvár programokat is szervez. Ami nagyon érdekes volt, hogy látott cápákat, sőt le is fényképezte a part melletti öbölben. Általában nem emberevő cápák, de fényképezett pörölycápát is, ami azért támadott már meg embert. Turistaként azt gondolnák, hogy ezekben a vizekben nincsenek cápák, pedig közben ott úszkálnak tőlünk pár méterre. Csak mivel nem látjuk, azt gondolnánk, hogy nincsenek.

2023. aug. 21. 10:54
 10/12 anonim ***** válasza:
Napközben városnézés, múzeumok, ha van, állatkert, parkok, illetve egy-egy nap strand beiktatva, ha olyan az idő. Estére általában annyira kifáradunk, hogy már nincs erőnk bemenni a városba, társasjáték, filmnézés és pihi a szálláson.
2023. aug. 23. 08:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!