Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hova érdemes február vége...

Hova érdemes február vége fele utazni, ahol jó idő van?

Figyelt kérdés

Elsősorban Mexico, Zanzibár, Egyiptomra gondoltunk.

Várom a személyes tapasztalatokat is. :)

#Afrika, Mexico
2023. aug. 17. 14:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Tenerife-t javaslom. Mi minden telet ott toltunk.
2023. aug. 17. 15:01
 2/4 anonim ***** válasza:
Róma ,Athén,
2023. aug. 17. 15:17
 3/4 anonim ***** válasza:
Dominika
2023. aug. 17. 15:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Az általad felsoroltak közül szerintem egyértelműen Mexikó.

Mi pár éve márciusban voltunk, megnéztünk pár maja romot (Cobá, Tulum, Chitzén Itza, El Rey), fürödtünk, nagyon szép helyek, csodás strandok, jók a kajáik, piáik, és a Yucatan teljesen biztonságos is. Mi három helyen is megszálltunk, mentünk a romok után: Playa del Carmen, Tulum, Cancún. Az első kettő szuper volt, ha még egyszer mennék, akkor Cancúnban csak annyi időt töltenék, amennyit a repülés miatt muszáj, simán kihagyható.

Zanzibáron nem voltam még, a képeken nagyon szépnek tűnik a part, de sok mást nem tudna nekem nyújtani az a sziget a jelenlegi információim alapján. A fűszerek meg némi Freddie Mercury nekem nem érne annyit. Ja, és állítólag kellemetlenül szeles, de ismétlem, ezek nem saját tapasztalatok, csak én is utánanézegettem anno.

Egyiptom lenne a legolcsóbb és a legközelebbi, ezek mellette szólnak mindenképp. Viszont ott általában úgy néz ki egy nyaralás, hogy ülsz a szállodában, AI, néha lemész a partra fürdeni, esetleg fizetős szervezett túrák piramisokhoz, sivatagba stb. A piramisok és hasonlók biztos nagyon érdekesek, viszont én szeretek kicsit sétálni a városokban, beülni ide-oda, kicsit elkapni a helyi hangulatot, ami ott nehezebb, és nem tudom, hogy mennyire biztonságos elhagyni a szállodai környezetet. Szóval Egyiptommal is szemeztem már, de valahogy mindig találtam jobbat, igaz, hogy a listámon azért rajta van, aminek az okai: piramisok és tengeri élővilág. Ha ezt választjátok, mindenképp írd meg, hogy beteljesítette-e a hozzá fűzött reményeket! :) Persze a többiről is jöhet a beszámoló :)

Ami nekünk nagyon bejött még aktív nyaralásra, az Belize. Olyan, mint Mexikó kicsiben, megvan ott is a Karib-tenger és a maja romok, plusz a Nagy Kék Lyuk, az felejthetetlen. Ráadásul angolul beszélnek, és az amerikai/kanadai nyaralók közül is az elviselhetőbb népség utazik oda. Imádtam a hippi hangulatot is Caye Caulker szigetén, meg azt is, hogy nincsenek autók :)

2023. aug. 17. 23:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!