Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Akinek sokat kellett utaznia...

Akinek sokat kellett utaznia minden reggel és délután, mennyire volt még ideje tanulni és mennyire kimerítő?

Figyelt kérdés

Tudom, még most nem egészen aktuális a téma - mivel nincs suli, de gondoltam, érdeklődöm.

Az a helyzet, hogy szeptemberben leszek második éves gimis, és az első évben a jelenlegi lakhelyünkről jártam busszal, de volt, mikor úgy adódott a helyzet, hogy vonattal mentem vagy jöttem.

Így minden nap 2 óra hosszát kellett utaznom, azaz reggel kb 45-50 percet, délután már viszont kicsit többet (ha több településre is bement a busz).

Most úgy adódott a dolog, hogy hétvégén költözünk egy faluba, ami körülbelül 15-20 percre van innen, ahonnan most lakunk, és szeptembertől majd az új lakhelyünkről kell járnom suliba.

Anyukámmal beszélgettünk a kollégiumról, de nem nagyon szeretné, ha oda mennék, esetleg ha az egyik volt lány osztálytársam is kolis lesz, de valószínű hogy ő csak a második félévtől megy majd koliba.

Szóval izgulok, hogy majd hogyan fog menni az átszállás, és a korábban kelés, a késői hazaérés.

Ha 8 órám lesz, csak 5 órára tudok majd hazaérni, mert pont úgy indul a busz.

Akinek szintén sokat kellett utaznia, és későn is ért haza, az hogyan oldotta meg a tanulást? Nem romlott le az átlaga?

Nem fogok túlságosan elfáradni délutánra?

2023. júl. 7. 15:50
 1/6 A kérdező kommentje:
L, 16
2023. júl. 7. 15:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 1 óra 35 perc volt oda és ugyanannyi vissza minden nap Budapest belvárosába. A buszon lehet tanulni. Úgy osztottam be az időmet, hogy ha épp másnapra nem volt sok, akkor kicsit előre tanultam, és így eloszlott. Nehéz volt, de abszolút megoldható.
2023. júl. 7. 16:04
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha a járművön ügyesen helyezkedsz, ott is lehet tanulni. Úgy érdemes válogatni, hogy azt, ami 30-50 perc alatt megy. Vagyis majdnem mindent.

Ez kétségtelenül kellemetlen dolog, jó szervezéssel, átgondolással, előre kigondolt tervvel hihetetlenül jó hatékonyság érhető el. Ha nem is azonnal, de ha a tapasztalatokat ügyesen hasznosítod, menni fog. Addig is sokaknak sikerült, neked miért ne?

2023. júl. 7. 16:07
 4/6 anonim ***** válasza:
Tömegközlekedésen oldottam meg és egyetemi anyagot. Megoldható hidd el, lényeg hogy hogyan osztod be az időd vagy milyen típus vagy
2023. júl. 7. 16:10
 5/6 A kérdező kommentje:

Igen, pont ezaz - én egyébként Salgótarjánba járok iskolába, és imádok oda járni, nagyon jó suli.

Például az egyik barátom (ő is gimis csak ő ebbe a városba jár, ahol mi lakunk még) nővére most 24 éves, és ő ugyanabba a suliba, és tagozatra (emelt szintű angolra) járt, mint most én, és ráadásul UGYANABBÓL a faluból, ahova most fogunk költözni.

Az anyja azt mondta, ő úgy járt, hogy reggel bejött busszal ide a városba, és vonattal ment fel a suliba.

Délután ugyanaz volt - lejött vonattal, átszállt a buszra, és úgy ment haza, tehát szerintem ha ő elvégezte ezt a sulit, akkor én miért ne oldhatnám meg?

Az a baj ebben az egészben, hogy valójában anyum bizonytalanít el, mert már nagyon sokszor mondta, hogy ez rizikós lesz, nem biztos, hogy fogom bírni a hosszú utat, mikor fogok este hulla fáradtan tanulni, bla bla.

Szerintem akkor ha írjátok, akkor simán megoldható.

2023. júl. 7. 17:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Azért mondta anya hogy "nehéz" lesz úgymond, mert ha lekésem az egyik buszt akkor csak a következővel tudok hazajönni, és akkor még később érek haza.
2023. júl. 7. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!