Akinek sokat kellett utaznia minden reggel és délután, mennyire volt még ideje tanulni és mennyire kimerítő?
Tudom, még most nem egészen aktuális a téma - mivel nincs suli, de gondoltam, érdeklődöm.
Az a helyzet, hogy szeptemberben leszek második éves gimis, és az első évben a jelenlegi lakhelyünkről jártam busszal, de volt, mikor úgy adódott a helyzet, hogy vonattal mentem vagy jöttem.
Így minden nap 2 óra hosszát kellett utaznom, azaz reggel kb 45-50 percet, délután már viszont kicsit többet (ha több településre is bement a busz).
Most úgy adódott a dolog, hogy hétvégén költözünk egy faluba, ami körülbelül 15-20 percre van innen, ahonnan most lakunk, és szeptembertől majd az új lakhelyünkről kell járnom suliba.
Anyukámmal beszélgettünk a kollégiumról, de nem nagyon szeretné, ha oda mennék, esetleg ha az egyik volt lány osztálytársam is kolis lesz, de valószínű hogy ő csak a második félévtől megy majd koliba.
Szóval izgulok, hogy majd hogyan fog menni az átszállás, és a korábban kelés, a késői hazaérés.
Ha 8 órám lesz, csak 5 órára tudok majd hazaérni, mert pont úgy indul a busz.
Akinek szintén sokat kellett utaznia, és későn is ért haza, az hogyan oldotta meg a tanulást? Nem romlott le az átlaga?
Nem fogok túlságosan elfáradni délutánra?
Ha a járművön ügyesen helyezkedsz, ott is lehet tanulni. Úgy érdemes válogatni, hogy azt, ami 30-50 perc alatt megy. Vagyis majdnem mindent.
Ez kétségtelenül kellemetlen dolog, jó szervezéssel, átgondolással, előre kigondolt tervvel hihetetlenül jó hatékonyság érhető el. Ha nem is azonnal, de ha a tapasztalatokat ügyesen hasznosítod, menni fog. Addig is sokaknak sikerült, neked miért ne?
Igen, pont ezaz - én egyébként Salgótarjánba járok iskolába, és imádok oda járni, nagyon jó suli.
Például az egyik barátom (ő is gimis csak ő ebbe a városba jár, ahol mi lakunk még) nővére most 24 éves, és ő ugyanabba a suliba, és tagozatra (emelt szintű angolra) járt, mint most én, és ráadásul UGYANABBÓL a faluból, ahova most fogunk költözni.
Az anyja azt mondta, ő úgy járt, hogy reggel bejött busszal ide a városba, és vonattal ment fel a suliba.
Délután ugyanaz volt - lejött vonattal, átszállt a buszra, és úgy ment haza, tehát szerintem ha ő elvégezte ezt a sulit, akkor én miért ne oldhatnám meg?
Az a baj ebben az egészben, hogy valójában anyum bizonytalanít el, mert már nagyon sokszor mondta, hogy ez rizikós lesz, nem biztos, hogy fogom bírni a hosszú utat, mikor fogok este hulla fáradtan tanulni, bla bla.
Szerintem akkor ha írjátok, akkor simán megoldható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!