Nem unalmas, fárasztó, stresszes, kimerítő minden nap 3x levinni a kutyát sétálni?
Megszokod :D nekem már az lenne a furcsa, ha nem kéne napi 3x lemennem
Tény, hogy van, amikor egy porcikám sem kívánja a sétát, mert fáradt vagyok, vagy szar idő van, de még lázasan is levittem őket. Igaz, ilyenkor pisilnek, kakilnak és már megyünk is vissza. Nem kell minden sétának hosszúnak lennie. Nálunk az esti séta mindig csak 10 perces, pisilnek és kesz. Utána mennek is aludni :)
Hát a panelkutyás élet már csak ilyen, napi 3-4 fix séta (kölyökkutya esetén ennél több a szobatisztaságra szoktatás alatt úgy 2 óránként)
Én két közepes testű kutyával (saját és ideiglenes) élek panellakásban, napi 3x sétalunk, ebből a reggeli meg az esti az séta, a délutani meg futtatózás. Nyilván szép időben jobbak a séták de esőben, hidegben is muszáj, le kell győzni az időjárás utálatot mert a kutyusnak el kell végezni a dolgát meg mozogni is kell neki.
Ha tesztelni szeretnéd magad akkor van pár ötletem rá.
- minden nap menj csak úgy el sétálni vagy akár futni mint ha lenne már kutyád - pl:reggel 20 perc, délután 1 óra, este 15 perc - ez az egészségnek is jót tesz.
- ha van kutyás ismerősöd akkor vállalj kutyaszittelést - pl az ismerős elmegy 1 hétre nyaralni és addig nálad hagyja a kutyáját.
- vagy jelentkezz egy menhelyen ideiglenes befogadónak az is egy jó próba, és ha megtetszik meg jól kijöttök a kutyussal akkor örökbe is tudod fogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!