Külföldre akarok utazni,még nem voltam külföldön.Készpénzt váltok át euróra,de a bankszámláról is át kell váltani euróra vagy nem? Ne nézzetek hülyének tudom nagyon hülye kérdés.De ha kártyával szeretnék fizetni akkor az automatikusan átváltja?
Kártyával pont úgy fizetsz, mint itthon. A bankod az aktuális árfolyamon átváltja a fizetett összeget forintra, és az vonódik le a számládról. De ezzel neked semmi dolgod, automatikusan intéződik.
Arról érdemes utazás előtt meggyőződni, hogy nincs-e valami területi korlátozás beállítva a kártyádon és mik a napi limitek (vásárlás és készpénzfelvétel).
"Mi ez a Revolut, ez miért jó?"
Egyfajta bank. Regisztrálsz, letöltöd az appot a telefonodra, és tudsz vele fizetni, sokféle valutát váltani, befektetni, stb. Kapsz tőlük egy fizikai bankkártyát is, de ha akarod létrehozhatsz egyszer használatos virtuális kártyákat is, ha mondjuk online akarsz venni valamit, és nem akarod hogy a bankkártya adataid bárkinek is a birtokába juthassanak. Ja és ha elveszted a fizikai valójában létező kártyát (vagy ellopják), kb 5 másodperc alatt le tudod tiltani az appban (feltéve hogy éppen van neted).
De ezeket tudom a mostani kártyáimmal is.
Elég sok negatívumot olvasni a linkelt oldal controversies fejezetében.
Biztos van valami olyan előnye ami kiemeli a hagyományos banki szolgáltatók közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!