Sóherság, ha utazásaim során nem szeretek éttermezésre költeni?
Egyik ismerősömmel beszélgettünk, és szóba kerültek az adott ország éttermei, így rákérdezett hogy milyenek ott az éttermek. Én meg mondtam, hogy nem tudom, mert utálom az éttermeket, és felesleges pénzköltésnek gondolom. Ezt furcsálta, hogy hogy lehet ilyen.
Számomra hatalmas pénzpazarlásnak számít, hogy elköltsek 30-40 eurót egy ebédre/vacsorára meg 3 eurót egy kávéra. Nincs is rá igényem.
Általában mindig olyan hotelt próbálok keresni, ahol van minimum reggeli. A kaját meg nap közben megoldom.. de a legjobb ha reggeli + vacsora is van.
Én megértem, ha nincs rá igényed.
De az ismerősödet is megértem. Már csak kíváncsiságból is kipróbál egy-egy helyi éttermet, vagy helyi jellegzetes ételt a legtöbb ember, ha utazik.
Szerintem nem.
Sokszor marha sok időt elrabol, kommersz kajákat szolgálnak fel és lehúzós árakkal operálnak.
Azért egy-egy helyi fogást ki szoktam próbálni. De annak én sem sok értelmét látom, hogy egy csomó pénzt és időt elpazaroljak mondjuk egy hamburgerre vagy egy grillezett csirkemellre, amit bárhol-bármikor ehetnék.
Én valahol a kettő között állok. Szeretek néha beülni egy-egy étterembe - főleg ha az valami jó kis helyi családi trattoria. De azt én sem értem aki a reggeli-ebéd-uzsi-vacsi kombóját mind-mind étteremben bonyolítja. Biztos jó és finomakat eszik, de speciel erre nekem sincs igényem.
Én nagy hátizsákos koromban rengeteget hosteleztem, ott sokszor főztünk úgy hogy megvendégeltük egymást és minden nap a vacsit valami náció tagja főzte (a gulyáslevest éveken át próbáltam megszerettetni az emberekkel, de a csirkepaprikás a befutó nokedlivel ;) ). Ez egy vicces rendszer volt és tényleg benne volt a buli, a jó hangulat meg finomakat ettünk (legtöbbször :D )
Most már így vegyesen szoktam, egy-egy étterem azért belefér, de reggelit igyekszem a szálláson megoldani, vagy ha apartman, airbnb akkor csinálok magamnak. Nap közben meg rengeteg lehetőség van, főleg Ázsiában az utcai étkezésre, na az az igazi, vacsi alapanyagot meg piacon szoktam venni és akkor olyan amit én szeretek de mégis helyiből így általában teljesen más a végeredmény.
Nem sóherség. Én mondjuk úgy szoktam, hogy másfél-két hét külföldi út során 3-4 alkalommal étterembe megyek. Egyrészt mert már a vége felé nagyon unom, hogy egész nap szendvicsen élek, másrészt azért a helyi ízeket is meg akarom kóstolni.
Nyilván függ mindez attól is, mire telik az embernek. Az nálam is prioritás, hogy látnivalókat lássak. Ez sokkal fontosabb, mint a minőségi étkezés abban a másfél-két hétben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!