Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hová érdemesebb utazni,...

Hová érdemesebb utazni, Isztambul vagy Róma?

Figyelt kérdés
Gondolom Törökország olcsóbb?!

2023. máj. 14. 13:36
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Igen? És miért nem?
2023. máj. 14. 20:51
 12/16 anonim ***** válasza:
61%
A törökök olyanok, mint az olaszok, csak koszosabbak:) Röviden ezért. Isztambul különben szép hely, de ha nem voltál még Rómában, akkor oda menjél előbb.
2023. máj. 14. 20:53
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha még nem voltál Rómában, szerintem mindenképp azzal kezd előbb!

Viszont a kérdés, hogy hová érdemes, erre így nem lehet válaszolni, hiszen a kultúrában mindkettő nagyon jelentős szerepet tölt be. Tedd fel magadnak a kérdést: melyik érdekel jobban?

Róma: Colosseum, Forum Romanum, Trevi kút, Pantheon, rengeteg gyönyörű tér, esténként Camparit és Aperolt kortyolni, megnézni a Vatikánt, hogy csak a legalapabbakat említsük.

Isztambul: Ott van a rengeteg gyönyörű mecset, minaretek százai, különleges stílusú paloták, átmenni Európából Ázsiába, hagyományos vacsora után teaszeánszon részt venni, fűszerbazárok, bazárok és persze az alkudozás.

Két világ, két érzés, két benyomás, két szerelem. Nem igazán összehasonlítható, viszont saját tapasztalatok alapján megpróbálok néhány kapaszkodót írni.

- Róma könnyebben bevehető gyalog, a történelmi városközpont még ha néha hosszasan is, de simán begyalogolható. Isztambulban ha nem akarsz lemaradni a kincsekről, akkor bizony közlekedni kell.

- Ízlés kérdése, de szerintem a török konyha sokkal jobb mint az olasz. Rengeteg zöldség, krémek, köfte (hasonló mint a fasirt), kebab, bulgur mindenfélével, ízletes citrusok.

- Szintén ízlés dolga, de szerintem az építészetben is az oszmán örökség a nyerő. Látványosabb.

- Ha szereted a templomokat és a szobrokat, akkor Róma a neked való: minden utcasarkon egy templom ahol egy van valami Berninitől (vagy tanítványától) [Az én kedvencem a Santa Maria della Vittoria és a Szent Teréz extázisa, mert nagy Dan Brown fan vagyok és mikor láttam a filmet azért súlyos trauma volt, aztán élőben lenyűgözött]

- Árban Isztambul valóban olcsóbb.

2023. máj. 15. 14:12
 14/16 A kérdező kommentje:
13as ezt olyan jól összefoglaltad hogy kirázott a hideg és már most mennèk 😁
2023. máj. 15. 20:51
 15/16 A kérdező kommentje:
Idén akkor Róma, jövőre Isztambul vagy antalya.
2023. máj. 15. 20:56
 16/16 anonim ***** válasza:
66%
Miért vagy? Én tavaly szeptemberben 4 napot voltam Isztambulban és 3 napot Antalyában, belföldi járattal mentem át, 1 óra az út. Így abszolút tökéletes volt, ráadásul Antalyában is nagyon sok jó árú szállás van.
2023. máj. 16. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!