Ha lejárt a vízumom, elmehetek egy másik EUs országba? Mindenképpen Magyarországra kell hazajönnöm?
Figyelt kérdés
2023. ápr. 8. 17:12
1/21 anonim válasza:
"hazajönnöd" ?? De ha Magyarország a hazád akkor miféle vízumról van szó?? Több részletet is megoszthatnál hogy ne kelljen találgatnunk...
2/21 A kérdező kommentje:
Pl. Elmentem Törökországba tanulói vízummal, de nem akarok utána hazajönni, hanem Ciprusra utazni. Nem vagyok kettõs állampolgár, nem maradnék tovább a vízum lejárta után.
2023. ápr. 8. 18:05
3/21 anonim válasza:
Addig maradsz az EU tag Cipruson, amíg akarsz.
4/21 A kérdező kommentje:
Tehát nem kell otthon “becsekkolnom”, ha nem jeloltem meg Ciprust tranzitorszagkent?
2023. ápr. 8. 18:13
5/21 anonim válasza:
Ez az EU egyik lényege, hogy odamész azon belül, ahová akarsz, addig maradsz, amíg akarsz.
De Jure az ún. "Észak Ciprusi Közt." is az EU része, de nem alkalmazhatóak a szabályok a török megszállás miatt.
6/21 A kérdező kommentje:
Dél-Ciprus
2023. ápr. 8. 18:22
7/21 anonim válasza:
Nem tudom milyen tranzitország megjelölés van egy török vízumon, de ha van ilyen, az nagyon furcsa.
8/21 A kérdező kommentje:
Pedig logikus
2023. ápr. 8. 18:27
9/21 anonim válasza:
Dehogy kell hazajönnöd. Amíg érvényes személyivel/útlevéllel rendelkezel, addig oda utazol az EU-ban ahová akarsz. Persze ha Cipruson nem turistaként, hanem diákként vagy vendégmunkásként akarsz tartózkodni, akkor be kell jelentkezned, de ez alanyi joga minden EU polgárnak.
10/21 anonim válasza:
Neked, mert evidenciákat se értesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!