Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Van itt olyan anyuka, aki...

Van itt olyan anyuka, aki egyedülálló és szokott utazni a babájával akár másik országba is kettesben?

Figyelt kérdés

Most áprilisban lesz 1 éves a kislányom és most nyáron szívesen kimozdulnèk vele, akár még külföldre is elmennék vele, de egyedül azért nem nagyon merek, így szívesen csatlakoznek valami utazó csoporthoz vagy olyan társasághoz, akik ugyanúgy gyerekkel utaznak, vagy másik egyedülálló anyukahoz, aki bevállalós és mer utazni 😃.

Teljesen egyedül azért nem merek ketten vele..

2023. febr. 27. 11:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
59%
Remek ötlet :D tegyél fel egy visító gyereket egy 2 órás repülőútra, tuti élvezni fogja veled az Eiffel tornyot :D
2023. febr. 27. 14:12
 12/19 anonim ***** válasza:
42%

Csatlakozhatsz szervezett utas csoporthoz, de én tuti elküldenélek a bús fszba gyerekkel együtt, ha a buszon jön rá a végeláthatatlan ordítás a csimotádra.

Ami persze nem az egyeves gyerek hibája hanem a suttyó anyukajáé.

2023. febr. 27. 14:13
 13/19 anonim ***** válasza:
39%
Egyedül nevelem a kisfiam. Munka miatt pici korától utazgatunk. Persze figyelembe véve az igényeit próbáltam eleinte rövidebb repülőutakkal eljutni a célállomásra, hogy ne kelljen 6-8 órákat egyfolytában repülni, de gyorsan rájöttem, hogy ez csak plusz macera ő is jobban viseli ha kevesebb a ki-beszállás, sorbanállás. Ez csak megszokás kérdése a gyereknek is.
2023. febr. 27. 14:15
 14/19 A kérdező kommentje:
Oké köszi mindenkinek! Szép napot.
2023. febr. 27. 14:22
 15/19 anonim ***** válasza:
95%
En a helyedben eloszor tennek egy probat vele egy nehany napos belfoldi ut kereteben. Nyaron vmelyik vizpartra persze.
2023. febr. 27. 14:24
 16/19 NTBS ***** válasza:
55%
Szerintem még túl kicsi. Néhány év múlva próbáld meg.
2023. febr. 27. 17:18
 17/19 anonim válasza:
71%

Mihez lenne túl kicsi?

Hogy a tengerparton homokozzon, fürödjön a tengerben, óceánban?

Nem arról szól az anyaság, hogy lemondunk mindenről és csak a gyerek, gyerek, gyerek. Igen, nem vágunk neki egy argentín, vagy kínai körútnak a 7 hónapossal, teszem azt. De simán el lehet vele utazni közelebbi úticélokra, pl. Ausztriába, Szlovéniába kirándulni, Horvátországba, vagy Olaszországba tengerpartozni. Fél éves volt a lányunk, mikor először mentünk nyaralni vele. Emlékszik valamire? Valószínűleg nem. Jól érezte magát? Nagyon, ahogyan mi is, nekünk is jót tett a környezetváltozás, jó idő, tengerpart, kikapcsolódás. Azóta is aktívan utazunk, persze figyelve rá, maximálisan alkalmazkodva hozzá. Nem rángatjuk naphosszat a 40 fokban, 90%-os páratartalommal. Tudjuk, hogy nem ez az az időszak, mikor tele vagyunk aktív nyaralásokkal, járjuk a múzeumokat, kiállításokat. De igenis lehet utazni kisbabával, gyerekkel is, nem kell a gyerek óvodás koráig otthon ülni a négy fal között, mert "jaj még pici". Sőt, nekem sokkal könnyebb volt, amíg tényleg pici volt és evett, aludt a nap nagyobb részében, néha játszott egyhelyben. Most már felfedez, dumál, elvárja, hogy szórakoztatva legyen. Étterembe sem annyi beülnünk, hogy alszik mellettünk a babakocsiban, hanem komoly stratégia van arra, hogy mivel kössük le, amíg várjuk az ételeket.

"Mert ez stressz neki, felesleges stressz. Nem érti hol van, miért ilyen hangos, mi ez a fura érzés (nyomás változás), ha valamije fáj, elmondani sem tudja, mert még pici."

Miért, az szerinted mennyivel lenne jobb az egyéves, valószínűleg szepa közepén lévő gyereknek, ha az anyja otthagyná 7-10 napra egy idegen bébiszitterre?! Nekünk is van bébiszitterünk, imádjuk, szeretjük, de eszembe sem jutna, hogy napokra ő vigyázzon a gyerekünkre. Valamint azért egy egyhetes, 0-24-es gyerekfelügyelet nem két forint (3-5ezres óradíjjas számolj nyugodtan!).

Nyilván ha a gyereket úgy neveled, hogy az óvodáig sehová nem viszed, akkor igen, félni fog mindentől. De a babáknak általában az anyukájukra van szükségük maximum és jól elvannak bárhol úgy.

2023. febr. 27. 22:53
 18/19 A kérdező kommentje:
#17 Vegre valaki aki hozzam hasonlóan gondolkodik. A babám Pesten belul sem tudja hol vagyunk, mit csinálunk, vagyok en neki es ez eleg is. Ennyi erővel lehetnénk tenyleg akkor akárhol..
2023. febr. 28. 00:27
 19/19 anonim ***** válasza:

A gyereknek a legnagyobb szüksége egy boldog anyukára van. Ha az utazás anyukát boldoggá teszi, a gyerek is boldog lesz, mégha időnként része is van némi kényelmetlenségben (ez otthon ülve is előfordul...)

Szóval: menj, láss világot!

Alapvetően én mondanám, hogy csatlakozz hozzánk, mi is anya-gyerek duóban utazunk,de az én fiam már kamasz, nem tudom, mennyire érzed ezt jó társaságnak. Ha gondolod, írj privátban! (Idén nyárra már van betervezett nyaralásunk, de még bármi lehet.)

2023. febr. 28. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!