Volt valaha ilyen utazásotok?
Nem vagyok rá büszke, de magyaron kívül semmi mást nem beszélek.
Komoly nehézségbe csak egyszer kerültem, amikor a kocsim és telefonom egyszerre ment tönkre.
Helyek: Baden-Würtenberg, Bajorország, Csehország, Szlovákia, Horvátország, Szerbia, Szlovénia, Ausztria és Korzika.
Némi tájszólással de tudok oroszul jelenteni, de csak úgy, hogy "nem hiányzik senki".
Ennek ellenére a fél világot bejártam és a másik fele is tervben van.
Angolul tudunk feleségemmel, meg valamennyire németül, de voltunk olyan helyen, ahol egyiket sem beszélték. Pl. Bulgáriában a tengerpartot és Szófiát leszámítva alig van ahol tudnak angolul, szálltunk meg több helyen is, ahol konkrétan mutogatással ment a kommunikáció, volt ahol kedvesek, segítőkészek voltak, így nem votl gond, volt ahol kihasználva a helyzetet megpróbáltak átverni.
Romániában volt ahol nem volt közös nyelvünk, egyetlen közösen ismert szót találtunk a szállasadóval, az a pálinka volt, de nagyon segítőkészek voltak, így mibdent meg tudtunk értetni egymással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!