Oroszországba nyelvtanulás céljából érdemes/ki lehet jutni?
Mondjuk én a világ minden kincséért nem utaznék olyan országba, amely épp gyilkolja a testvéri ukrán népet.
Tudom, téged ez nem érdekel, mert te csak nyelvet akarsz tanulni, de azt is kellene értened, hogy a kulturád része kell legyen a tisztesség az etika és tudd, mi a helyes.
Másképp csak bambán fogsz bámulni a világra.
2. Nagy igazság. Onnan most minden, gondolkodni még képes, valamirevaló érelmiségi menekül, nem hogy még oda akarjon utazni.
Minden nap nézem a háborús híreket, ott meg be van tiltva minden nagyobb közösségi oldal, a Facebook, a Youtube. Ki se szabad mondani, hogy "háború" mert elvisznek.
A hazai tolerancia bajnokai, szeretnek általánosítani.🤷 Ők beszélnek "tisztességről és etikáról",holott bambán bólogatnak ha egy orosz macskatenyésztőt kitíltanak,csak azért mert orosz.
Ezek amúgy abszolút releváns válaszok. Persze értelmezni is tudni kell.
A magyarországi politikai menekültek itt helyben vannak, statisztikailag jellemzően műveltebbek, értelmesebbek, nyitottak a világra, és őszintén hálásak érte, hogy van valaki, aki érdeklődik a kultúrájuk iránt, aki a háború ellenére nem utálja őket.
Lehet hogy nem direkt a háborúról akarsz beszélgetni, de én meghalnék olyan légkörben, ahol kínosan kerülni kell adott témákat, mert bajba kerülhetsz. Nem éreznék egy beszélgetést sem, egy emberi kapcsolatot sem őszintének. Így nem tudnék felszabadultan nyelvet tanulni se.
,, De mondom másképp is, ha kedves édesanyádat kúrogatja egy primitív suttyó büdös szardarab, akkor neked felelősséged van abban, hogy nem tanulsz a szardarabtól nyelveket.”
Kedves utolsó, szerinted egyenesen Putyint akarom megkérni, hogy órákat tartson nekem vagy mi? Jesszus.
Au pairnek Oroszországba szerintem ne. Biztos találni valakit, de ott ez messze nem olyan elterjedt, mint Amerikában, Nyugat-Európában, nincsenek úgy kialakulva a szokások, jogok, na meg az emberek többsége sem úgy áll, hogy megengedhessen magának egy bentlakó gyerekfelügyelőt.
Bp-n van az Orosz Intézet, nekik vannak színvonalas nyelvtanfolyamaik orosz anyanyelvű tanárokkal. Szerintem egyetemi csereprogram is létezik, de most biztos szüneteltetik. Jelenleg tényleg nem a legjobb időszak van most az ilyesmire.
Egyébként meg ennyi erővel én nem tanulok angolul (nyugi, beszélem), mert nincs kedvem egy rohadt szarkeverő, atombomba dobáló, saját magától mindig kellően messze levő országokban fegyveres konfliktust szító ország “kultúrájához”. Ja tudom, itt a gyíkon ilyeneket nem szabad hangoztatni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!