Cipruson milyen ételeket, italokat kell elkerülni a hotelben, hogy jó eséllyel ne kapjak ételmérgezést?
Többször voltam Görögország különböző részein, köztük Cipruson is.
Soha nem történt ilyesmi, még a kisebb vendéglőkben sem.
Vannak remek helyi specialitások, azokat is fissen és gusztán kaptuk.
Honnan veszed, hogy éppen Cipruson fognak megmérgezni?
Ez nem specifikus Ciprusra, mindenhol ugyanazok a fő szabályok.
A hőkezelt termékek mindig kevésbé kockázatosak, mint a nem hőkezeltek. Egy tatárbifsztek vagy egy házi, nyerstojásos tiramisú mindig rizikósabb lesz mondjuk egy gírosznál.
Fontos az adott helyen a víz tisztasága is, hiszen akár egy nyers zöldség fertőző vízben megmosva is lehet komoly fertőzés oka. Saláták, fagylaltok szintén lehetnek emiatt problémásak.
Tengeri ételek, halak nagyon romlandóak, ott nyilván fontos , hogy friss alapanyag legyen vagy mélyhűtött.
Nem kell mindent elhinni, amit a neten találsz.
Sem a túlzott dícséreteket, sem a felelőtlen, kedvezőtlen ál-véleményeket.
Ez a külföldön veszélyes a koszt, veszélyes a víz és csak eltartott kisujjal szabad hozzájuk viszonyulni gondolat a hetvenes évek útikönyveiben volt fellelhető utoljára.
Már akkor is hatalmas baromság volt, de mivel az emberek nem utaztak, vagy életükben egyszer eljutottak valami küélföldi országba, hát terjesztették ezt a hülyeséget.
Ennek utolsó maradványa az egyiptomi és török all inclusive szállodák vendégeinek rituáléja, amely szerint még fogat is csak szenteltvízzel mosnak, de megnyugtatlak, hogy ez is baromság.
Ciprusról pedig végképp totális hülyeség az, amit állított az a barom, aki az értékelést írta.
Akkor keress másik szállodát. Olyat nem választanék, ahol ételmérgezés van az értêkelések között.
Főleg mert Ciprus nem Törökország (már ha véletlenül nem É-Ciprusra indulsz). Egyáltalán nem általános a gyomorrontás, ételmérgezés náluk. Szinte teljesen görög a konyhájuk, majdnem ugyanaz az ízvilág, csak kicsit más. Sokadjára megyünk oda kisgyerekekkel, soha semmi gondunk nem volt. Törökországba kevésbé mernénk.
Görögországban nem kaptunk semmit.
Egyiptomban voltam 1 évig, az európaiak 70-80 %- a súlyos gyomorrontással kezd. Én megúsztam pedig sok kis vendéglőben, büfében is ettem.
Csapvizet nem lehet inni Egyiptomban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!